Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gréy negatif endekste o bölgede yüksek hakimiyeti görüyorsak uzun süreli olumsuz etkisini göreceğiz diyebiliriz. Asıl korkulan senaryo ise Şubat ilk hafta sonlarına kadar batı bölgelere nazaran bölgemiz sistem konusunda daha şanssız olur. Umarım atmosfer bizden yana olup değişim sürecine girer.

  • Bildiğim tecrübe ettiğim kadarıyla ao tek başına yorumlanmadığı nao +1 pozitifte kutup yükseği aşşağı yönlü dönüş hareketiyle AB’yi Doğuya atıyor Sibirya yükseği nao endeksine bağlı olarak azora yaklaşacak Tabi bunlar şuanki tabloya göre konuşulan detaylar karar ALLAH ın bana göre bu tabloda bölgemiz şanslı Kafkaslar daha şanslı olabilir.

  • Giresunda kuvvetli yagıs devam edıyor. Sıcaklık 7.4 derece su anda mgm bugun ıcın cok fena yanıldı. Saatlık tahmınde hala guneslı gosterıyor gercekten ilginç.

  • hamsi53 yükseğinn duruşu çok kritik görüyorsun. Şubat ayına dair çok ümidim vardı ama yavaştan bırakıyorum bir kenara hepsini. Olursa da sadece akşamları 2 dakika ayırıp çıktılara bakarım o kadar eskisi gibi kafa patlatamam. Geçen kıştan beri ikrah ettirdi.

  • hamsi53 yükseğinn duruşu çok kritik görüyorsun. Şubat ayına dair çok ümidim vardı ama yavaştan bırakıyorum bir kenara hepsini. Olursa da sadece akşamları 2 dakika ayırıp çıktılara bakarım o kadar eskisi gibi kafa patlatamam. Geçen kıştan beri ikrah ettirdi.

    Hayırlısı artık o Yüksek batıya kayar İNŞALLAH geçen yılın üzerine tuz biber oldu. En sevdiğim ay Aralık fos çıktı Ocak gelince artık birşeyler olmalı diyor İnsan çünkü Şubat dayandı.

  • Arkadaşlar rahat olun sistem tarih marih bilmem ne hikâye, görünüyor ki y.b çok istikrarli ve istenilen hale bürünemiyor. Temiz şubat ilk hafataya kadar durum belli, subat ilk hafta bir gelsin bi sonrasındaki 15 günü içinde üç aşağı yukarı kendini belli eder. O yüzden çok takmayın, anı yaşayalım:)koyverin gitsin

  • Şubatıda bir şekilde atlattıkmı zaten Mart geliyor Mart’ta seçim var çabuk geçiyor Nisa’nda gübre bağ bağçe hooop geldi Mayıs. E mayısda oruç çabuk geçiyor al işte Haziran Yazın başı bu ay biraz uzun geliyor bana. Neyse bitti:) Temmuz geldi. Bu ayda dağların yamacında kıyıya yakın gök gürültü sağanak zaten 2.çay sürümü hooop oda bitti geldimi Ağustos oooh mis mis 15 i sonrası Deniz üstünde cephe yağışı hafif serinlik şimşek gök gürültüsü çok severim zaten Eylül kapıda. Al işte son bahar yine geldi bilmem kaç mm yağdı yağmadı aha da kasım neden dert ediyorsunuz. Gel di işte :).

    Ahir zaman yıllar ay gibi aylar hafta gibi haftalar gün günler saat gibi hissedilecek zaman iş te bu zaman kıyamet alamet-i. :) hadi modele :)

  • Bizim sayfa kışı erken kapatmış da yaza geçmiş. Daha durun beyler kocakarı hesabına göre 9 ocaktayız. Ben onların takvimini daha çok önemsiyorum. Kış başlayalı da bilimsel olarak 31 gün oldu. Modellere gelince daha burnunun ucunu göremiyor. Ay sonu bir ışık var bakalım