Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yazmazsanız daha çok bölge konusu gibi olur orası merak etmeyin.İki gün sonra da Ankara konusu olur.

    Bundan sonra yazacağım Samet abi sorun yok.


    Şunu söylemek istiyorum, yönetim "az daha doğulasın" , "ege de siklon oluşsun" gibi yorumları yasaklasa model başlığında bence çok güzel olur. Bu tür dilekler bölge konularından dile getirilmeli. Şimdi birisi yine doğulasın, diğeri batılasın yazarsa yine gereksiz gerginlikler ortaya çıkacak. Sırf bu iş için troller türer çünkü bu işten zevk alanlar var.


    Yanlış anlamayın sadece bir öneri ve çok güzel olacağını düşünüyorum. Bölgesel dilekler bölge başlıklarında konuşulsa, modellerin değişimleri model konusunda konuşulsa çok daha iyi olur.

  • Buradan şunu çıkarıyoruz, ecmf, a.b alanını basınçların konum ve muhtemel istikametini Gfs den daha iyi çözdü. Gfs uzun vadede görsellik veriyor zaman yaklaşınca ise sistemin ortalama olarak nerelere denk geleceğini çözebiliyor. İlk baştan sevinip içimize kurt düşüren ecmf Gfs ile aynı rotayi izlese idi şu an bambaşka bir tablo olacaktı.Bir yandan sinirliyim bir yandan gelecek adına umutluyum. Ama arkadaşlar bölgemize kar fırtınası girince kimseyi uyurken görmeyim.Bu kadar hasretten sonra 1 dakikasına bile şahit olmamak olmaz,her saniyesini hissetmeliyiz. Güzel günler göreceğiz. Bu azor belki su an yamuk yapti ama bölgemiz içinde işini çok sağlam yapacağı bir sistem indirecek...

  • Bölgemiz adına güzel şeyler söylemek zor. Ull sistemini ocak sonu aldığımızı unutmamak gerek. Bu akşam gfs çıktısını göre kendimi uzak tutmaya çalışacağım modellerden. Gece yatma model takip et sabah erkenden uyan 7 de model takip et et et sonuç dengemiz bozuldu. Bizim kışımız ocak 15 ile mart 15 arası.

  • Değerli arkadaşlar yaşanan gelişmeleri büyük bir şaşkınlıkla takip ediyorum. Hava Forum'un bir numaralı hedefi forum içinde üyelerin ifade özgürlüğünü kurallar çercevesinde en üst düzeye çıkarmaktır. Bu sebepten ötürü öncelikle "şu cümle yasaklansın, bunu demek yasaklansın" türünden önerileri vermeyiniz. Bu öneriler forumun hedefleriyle bağdaşmamaktadır, uygulanmayacaktır.


    Bölgesi adına güzel gelişmeler yaşayan üyenin en doğal hakkıdır sevinmek ve bunu forumda ifade etmek... Dolayısıyla örneğin modellerde bulunduğu kesimde kar gören kişi özgür bir şekilde "harika kar gözüküyor İstanbul'da, Ankara'da, Trabzon'da" gibi yorumlar yapabilir. Bunun "bölgecilik" olarak adlandırılan ayrımcı yorumla alakası yoktur. Şayet bu cümlelerin sonuna "orada yağmaz inşallah" gibi bir yorum yaparsa işte o zaman ayrımcı bir yorum olarak değerlendirilir.


    Tüm bu izah edilenler dikkate alınarak halen ortalığı karıştırma çabasında bulunan, gereksiz yere bu tür mesajları raporlayan kullanıcılar hakkında önce uyarı cezası sonra ise uzaklaştırma cezası verilecektir.


    Forumun düzenini bozmaya yönelık hareketlere rütbe ayırt etmeksizin kimseye müsade edilmeyecektir.

  • Bugünden beri takip ediyorum konuyu Bir tartışmalar gerilmeler ya arkadaşlar yapmayalım böyle şeyler ne gerek var hepimiz aynı Toprağız kardeşiz kalp kırmaya gerek Yok Allah ne nasip ederse bizde onu alacağız.

  • Aytac hocam yeni bir sayfa açma şansınız varsa sizden tek isteğim yeni bir "Doğu Karadeniz" sayfası açmanız. Burada konuşulanlar bu bölgeye hiç uygun değildi bunları unutup yeni sayfa açmanın daha iyi olacağının fikrindeyim. Yine de siz daha iyi bilirsin.

  • Beyler ecmde bariz düzelme var hala olumsuz konusuyonuz yeter valla be sistem saati devam etseydi dogulacakti büyük ihtimal

    Öyle bir ihtimal çok düşük. 1 gün önce karadeniz sistemiyken şuanda marmara sistemine döndü. Yani 10 gün sonrasının bi ehemmiyeti yok. İlerisinde bi yansıma da yok henüz . Bu sistem gıdım gıdım doğulayıp gelirse güzel olur diğer türlü Ordu-Giresun KYK Trabzon Rize yağmur hattunda kalıyor.

  • Korktuğum başıma geldi işte bir kaç gün önce belirtiyordum umarım 6 7 Ocak 2017 vakası yaşamayız diye ama ne yapalım ilahi takdir Sistem tarihine daha var illaki değişecektir şayet ecmwf son çıktısı gibi gelirse büyük hüsran olur. Temennimiz ülke sistemi olsun ki batısından doğusuna herkes nasiplensin.

  • Arkadaşlar koskoca Türkiye burası, ufak bir coğrafya degilki hepimiz aynı anda sevinelim üzülelim. Düşünün Ukrayna da bile sistemin sıcak tarafında kalan yerler olacak,bu iş biraz şans biraz da yaşanılan coğrafyanın büyüklüğü ile alakalı. Umuyorum ki Doğu Karadeniz de sağlam sistemler alacaktır.

  • Aytac tebrik ederim güzel yorum için..


    Model sayfasında adam bizden yorum bekliyor istanbul metreye koşar diyince bölgecilik için şikayette bulunan üyeler oluyor.Karadenizli kardeşlerim bir karadenizli olarak bende isterim güzel kar almanızı ve alacaksınız da bu sistem olmasa da bu kış sağlam sistem bekliyorum size de ancak gördüğümüzü model sayfasında söylememizi yanlış anlamayın sistem nereyi efsanevi etkiliyorsa orası hakkında yorum yapılır..

    Teşekkür ederim anlayışınız için şimdiden.

  • Aytac tebrik ederim güzel yorum için..


    Model sayfasında adam bizden yorum bekliyor istanbul metreye koşar diyince bölgecilik için şikayette bulunan üyeler oluyor.Karadenizli kardeşlerim bir karadenizli olarak bende isterim güzel kar almanızı ve alacaksınız da bu sistem olmasa da bu kış sağlam sistem bekliyorum size de ancak gördüğümüzü model sayfasında söylememizi yanlış anlamayın sistem nereyi efsanevi etkiliyorsa orası hakkında yorum yapılır..

    Teşekkür ederim anlayışınız için şimdiden.

    Aynı yorumları bize sistem gelince sizden de isteriz ballandıra ballandıra anlatmanizı

  • hocalarım gerçekten kafayı yememek elde değil hala yok kotü diyen var ecwf harika olsada hatta bizede gelebilir geldide yani ama hala inadıya kötü yorumlar bi bitmediniz burak arkadaş herkesin moralini bozmaya yönelik konuşman yeter artık bizim bölgedeki forum ne hale geldi nedir bu ya neye göre kotü giresuna kadar trabzona kadar geliyor ull yarın belki tamamen ull görurse ecwf belki bu sefer tam olarak kapsicak bizide ne bu hep olumsuz olumsuz olmak