Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Great Khan hocam bunun daha batısı yok zaten daha batısı İtalya. Ama bence bu senaryo tıpatıp gerçek olsun herkes mutlu olacak ben sahilden 50 + cm fotolar geleceğine inanıyorum bu çıktıya göre. Tek olay sistem bize 36 saat geç geliyor o kadar. Tek temennim İtalya senaryosu olmasın bana o yetiyor.

  • ataberkgnay İzmirlisiniz bizi düşünmeniz çok güzel kendi adıma teşekkür ederim.


    Şuan bu başlıkta olumsuzluk olma sebebi, önceki günlere göre sistemin süresinin ve etkisinin azalması.


    Olumsuz olarak çizilen senaryo ise sürekli batılayan sistem biraz daha batılayacak olursa ne yazık ki sıcak sektörde kalacağız. huseinskas ın paylaştığı harita güzel. Bu çıktıda kefeni yırttık sıkıntı yok. Sıkıntı az daha batılama ihtimali olması.:)

  • modellerin bukadar oynak olmasının sebebi starosferik ısınma olabilir çünki yukarda soğuklar çok güçlü oyüzden modeller bu konuda tam mutabakat sağlayamıyor bence sonanda çokşey değişe bilir sistem şuan batıyla doğu arasında gidip geliyo gfs yine güzel birçıktı vermiş ama yine değişecektir daha şimdiden butür sistemler bizi yoruyosa yandık busene 😊😊

  • Sistemde İtalya ihtimali dün itibarı ile yok olmuştur. Bir tatmin olamadık

    İtalya ihtimali az da olsa farklı olumsuz senaryolar da var. Gfs de ki gibi Azor eğer balkanlara doğru çökmeyip kuzeydoğulu yükselirse neler olur sende biliyorsun.


    Çok kızıyorsun bana tatmin olamadın diye ama benim yaptığım önceden olduğu gibi Karadeniz halkını olumsuz senaryolar hakkında bilgilendirmek. Tatmin olamamak değil.

  • Diyagram ortalamasında asıl soğuma hep 5 ocaktı zaten diyagram o tarihte dip yapıyordu. 4 girişi zaten hep uçuktu. 200 hpa Kafkas değerleri süper arkanıza yaslanın ve hazırlanın. İtalya balkan ihtimali yok rahat olun. Ben 8 yıldır bu camianın içindeyim ve araştırıyorum yıllardır

  • FurkanBaki61 ula sakin ol en çok sen darlandın anlıyorum. Yazma bu tür mesajlar tansiyon yükselmesin. Batıdaki dostlara hayırlıs olsun.


    Biz şuan ne kadar verim alabiliriz onu takip edeceğiz. 1 günde olsa ne alırsak. 8 Ocak 2015 gibi şuan eğer daha batılamadan gelir ise etkileneceğiz. Hiç etkilenmesek bile kimse ile tartışmaya girmiyoruz rica ediyorum. Bölge halkı olarak sayımız azalmasın ceza alıp kopmayalım.:)

    Abi ben de dayanacak hiçbir şey kalmadı 2 yıldır gece gündüz takip etmekden ve her seferinde sistemi patlamasından bıktım. Geçen senede hiç kar yağmaması beni iyice geriyor artık. Bazı kişilerinde sadece batı odaklı yorum yapması tuhafıma gitmeye başladı. Zaten şu Doğu Karadeniz gurubun da 5-6 kişiyi geçmiyoruz aktiflik açısından ne diyeyim son bı gayret sakin ve sabırlı olacağım. Sistem gelmedi zaten foruma uzun bir ara vereceğim. Psikolojik anlamda beni etkilemeye başladı. Neyse birisinin kalbini kırdıysam affola.

  • FurkanBaki61 daha geçen savaşa hazırız diye mesajlaşmadık mı senle. Sende hazırım diye foto attın.:)


    Tekrar söylüyorum iyi anla. Şuan tam olarak yitirmedik her şeyi bu hali de kurtarıyor. Daha olumsuz durumlar ne yazık ki mevcut ama biz şuan ki halini kazanmak için uğraşacağız.


    Ufak bir şey söyleyeyim. Böyle akşam Gfs gibi hızlı ve öfkeli sistemlerde karadeniz 3 günde yağıp atacağı stresi, 12 saatte 1 günde atar. Bütün yükünü 12 saatte boşaltır. Misal 8 Ocak 2015. 12 saatte Trabzon da 40 cm kar oldu. Yumruk büyüklüğünde lapa yağdı. O sistemde rüzgar karayeldi bu sistemde şuan yıldız-poyraz gözüküyor. Anlayın yani.;):)