Orta Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam sen daha iyi bilirsin ama - 8 de güzel kar aldığımız oldu

    En son -9 ile dün attığım foto da kar yağdı 8 Ocak 2017'de de -9 ile yağmıştı ikisi de cıvık örtüydü -8 ile sağlam bir kar yağışı olmaz bir yandan tutar bir yandan erir.

  • Anlık -7 ila 7.5 arası girdi Gelen sistem -9.5 -10 zorluyor yani hesabını yapın işte benim termometrem 2.5 diyor şuan yani şuan olandan 2 ila 2.5 derece soğuk olmalıyız yağış şuan yok belki güzel bir yağış olsa dahada düşer tahminimce donma seviyeleri 0 ila 0.5 dereceler 100 120 metrelerde geziniyor olucak kuvvetli yağışı alırsak kıyılarda beyazlar ama erime yapar Samsun bölge 1.0 1.8 arası gezer hesap siz yapın artık yağış çok önemli kuvvetli yağış olsaydı ben kar görürdüm buz yağardı ama şuan boş.

  • Sevindirici bir haber olarak Gfs'ye göre cuma gece saatlerin de dahi dek alabiliriz soğuk biraz zayıf kalsa da yağışımız düzelmiş görünüyor birazdan sınırlı alan modellerine gireceğim araştırayım bakalım bize ne ekmek çıkar :)

  • SnowCrazy35 geçenlerde ben de mail atmıştım ihale aşamasında demişlerdi ilerleme var :D Atakum ile aramızda çok fark oluyor Samsun merkez ve Canik yağışı daha iyi havza özelliğine sahip dün mesela saatlerce şakır şakır yağmur yağdı Atakum 5 kg dedi Canik Kaşyayla en son 25'e yaklaşmıştı daha takip etmedim sonra bunun gibi çok örnek var :)

  • Sevindirici bir haber olarak Gfs'ye göre cuma gece saatlerin de dahi dek alabiliriz soğuk biraz zayıf kalsa da yağışımız düzelmiş görünüyor birazdan sınırlı alan modellerine gireceğim araştırayım bakalım bize ne ekmek çıkar :)

    Başkan biri yagış kötü diyo sen düzelmiş diyon bencede fena degil sabah modeli Bi arastırda ekmek cıkart bize:)

  • Gfs 10 Metre Ve 850Hpa rüzgarında kütlelerin bafradan açılıp çınarlık dikbiyik hattına ineceğini gösteriyor 23 akşamı ve gece saatlerinde baya boş geçebilir sabah hafif dikeliyor ne kadar yarar belli olmaz

  • Perşembe gününü cumaya bağlayan gece kar başlar hatta çiy noktası verilerine göre birçok senaryo 0 derece ve altına inerek yağışın geceyi bulmadan kara dönebileceğini söylüyor.

    b4fbc9935bd30.png


    Cephe yağışı sırasında bir sıkıntı görünmüyor dekler başlayınca ise rüzgar durumu çok kritik şu an radarda gördüğünüz yönde olacak kütleler yani bir kısmı vurur bir kısmı vurmaz. Cuma günü bir ara yıldıza yöneliyor ancak gündüz sulu kar bekliyorum yağışın hızlı olduğu anlarda kısa süreli örtü görebiliriz. Yağışlar cuma gecesi de aralıklı olarak devam edecek yalnız yüksek basıncı etkisiyile rüzgar güneybatıya dönebileceğinden denizi de izlemek zorunda kalabiliriz. Ukrayna wrfsi en önemli kaynağımız olacak sistem günlerinde yağış tahmini açısından şimdilik fena değil.


    Dün fotoğrafını attığım sistemcikten daha iyi olabilmesi için aşağıda attığım saat diliminde yağışın iyi olması gerekiyor lakin yağış oldukça zayıf.

    52744.png


    Aslında özetlemek gerekirse kar ne kadar erken başlarsa o kadar iyi yani cepheden kapabildiğimizi kapmamız gerekiyor sonrsında rüzgar genellikle karayel olmakla birlikte kütlelerin tamamını kaçırmayacağımızı düşünüyorum cuma günü ara ara güçlü dekler göreceğiz şanslı olan kazanır. Kar bir yandan tutarken bir yandan eriyecek ama az da olsa beyazlık görürüz diye tahmin ediyorum. 200 metre üstü arkasına yaslansın. Bu dediklerin Sinop ve Ordu içinde geçerli hatta Doğu Karadeniz'de üstüne alınabilir :D Doğu Karadeniz'in doğusu biraz daha farklı bir iklime sahip.

    Einmal editiert, zuletzt von Gréy ()

  • Başkan eline saglık sana göre tam kac gibi döner kara aksammı