Orta Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kaç gündür aklımda ama belki bana öyle geliyordur diyordum sanki sonbaharda değiliz ilkbahardayız. Evet yapraklar dökülüyor ağaçlar sararmış durumda da havalar nisan gibi. Genelde kurak arada bir tatmin etmeyen yağmur.


    Az önce dışarıya bakayım dedim maçın heyecanından 3 saattir havayla temasım olmadı :D Bir de ne göreyim sis var. Belki ben dikkat etmemişimdir fakat Samsun'da sonbaharda ilk defa sis görüyorum biliyorsunuz ki Karadeniz'in kıyı kesiminin sis mevsimi ilkbahardır bu akşamki durumdan sonra doğanında sonbaharda değil ilkbaharda olduğunu zannettiğini düşünmeye başladım. Bu süreç ay sonuna kadar devam ederse dökülen yaprakların yerine yeni çiçeklenmeler görebiliriz.


    Sizin görüşünüz nedir?

    Bahçemdeki çimlerden çicekler çıktı tek tük fark ettim bugün.Mevsimlik tahminlerin bazıları Kırım-Karadeniz-Kafkas diyor bu kışa bakalım göreceğiz.

  • Her gün sisli puslu hava var iç kesimlere yağmur yağıyor ilkbaharda mıyız sonbaharda mı belli değil çok sıkıldım bu havalardan

  • Tutmasa da dek şov olur 8) Yalnız bu senaryo Marmara-Batı Karadeniz sistemi olmuş Doğu Karadeniz'de soğukları kırılmadığı için içimiz rahat olabilir sistem -12 ile girse mesela her türlü iş yapardı.

    gensnh-16-1-324.png

    gensnh-16-0-324.png

    gensnh-16-1-336.png

    gensnh-16-0-336.png

    Einmal editiert, zuletzt von Gréy ()

  • 2 gündür çorum da çok güzel yağmur var az önce yer yer kuvvetli yağış vardı gündüz ile gece sıcaklığı arasındaki makas bayağı açıldı merkezde gece sabaha karşı 4 ile 6 derecelere kadar düşerken rakımı biraz daha yüksek yerlerde 2 derecelere kadar iniyor geçen bir köyde düğündeydim resmen dondum

  • Gece tam 3'te uyandım kuvvetli yağmur yeni başlıyordu ama her yer ıslanmıştı tam 15 dakika kuvvetli hatta zaman zaman çok kuvvetli yağdı radarda deniz üzerinden gelen sarı kütle vardı sonra yağış zayıfladı yaklaşık 20 dakika boyunca bir kuvvetlendi bir zayıfladı istikrarsız biçimde sonrasını ise hatırlamıyorum uyumuşum yani.

    3.5 kg oldukça komik geliyor bana en az 20'si var sabahta hafif yağış vardı üstelik.

    Samsun, Atakum, SAMSUN BÖLGE 3,5

    Einmal editiert, zuletzt von Gréy ()

  • Önümüzdeki sistem soğuk açısından pek tatmin etmeyecek gibi geçen sene bile 0,-1 girmişti tamda bu zamanlarda bu sene ona bile duacıyız yağış olarak fena değil ama sanki.


    Bu arada yağış demişken dün geceden beri yağış geçişleri olmaya devam ediyor istasyona buradan şu mesajı yolluyorum: Allah belanı versin :D Ekim ayını zehir etti bize kaç defa yağış kaydetmedi bir de kurak geçti der utanmadan.

  • Bugün güneşi gördük derken öğleden sonra kapandı şimdi yağmurda çiseliyor. Seviyorum böyle havaları ama keşke 19 derece yerine 15 dereceler olsaydı bir haftadır benzer gidiyor.