17 Kasım-7 Aralık Arası Dönem

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ortalik ciddi anlamda karisik. Hala bahar ayindayiz. Degisim cok fazla. adim adim gitmekte fayda var.

    Hocam kasımın hareketli geçeceği sinyaller vardı öyle de oluyor ancak işin ilginç yani endeksler de çok hareketli.Atmosfer basınç hareketlerinde de 6 saatte inanılmaz değişimler oluyor.Normal şartlar da ay sonu aralık başı kuzeydoğudan ciddi salınım gözüküyor.Gerçekleşirse kış gidişatı açısından önemli olduğunu düşünüyorum bende.Bu sene karadeniz mtre alacak gibi duruyor.

  • aslinda gfs de dün gostermisti sistemi . Simdi gfs ye de haksizlik olmasin. Belki modeller gfsbye doner ama suan cogu modelin ortak ana fikir sinoptigi bizim lehimize iken gfs ayri tellerden calmasini gorünce demekki daha beklemek gerek. Dua edelimde modeller gfs ye donmesin..

  • Hava_Forum modelleri yola getiriyorsun. Boşunamı EFSANE diyoruz sana hocamrk23_kgigf-123rk23_kgigf-123rk23_kgigf-123rk23_kgigf-123rk23_kgigf-123rk23_kgigf-123:gun_bandana::gun_bandana::gun_bandana::gun_bandana::gun_bandana::gun_bandana::gun_bandana:

  • Hava_Forum hocam 10-11 aralık tahmininzden önce şu ara modellere yansıyan bir sistem var gibi,bu konuda gelir düşünceniz var mı?

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ben yalayip gececek diye tahmin etmistim. Bu sistemde de soguklar yine kuzeyde kaliyor yb yeterince dikine cikamadigi icin ama soguklarinda bu kadar girecegini tahmin etmemiztim. Cuma aksamida bu goruntu olursa sistem cepte demek.

  • Hava_Forum hocam 10-11 aralık tahmininzden önce şu ara modellere yansıyan bir sistem var gibi,bu konuda gelir düşünceniz var mı?

    Cuma aksamini gormek lazim. Bana gore hala risk var. Soguklarin kuzeyde kalmasi gibi bir risk mevcut. Cunku sistem binbir turlu zorlugu atlatarak geliyor. Net omega blocking le gelmiyor. Takibe devam.

  • Hava_Forum bilgilendirmeniz için teşekkürler hocam,kolay gelsin, inşallah dediğiniz gibi gelir Kasım ayının sonunu böyle bir sistemle kapamak güzel olacak

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Kuzeyden inecek soguklarin yonu,basinc yerlesimlerinin kis genelinde nasil olacagini gormek acisindan onemli bir sistem.

    açıkçası hocam accu tahmininden sonra kafamda oluşturduğum, geneli karadenize hitap eden bir kıştı ancak dediğiniz gibi basınç yerleşimleri bu konuda bize güzel bir bilgi verecek, hep birlikte takip ediyoruz, hayırlısı diyelim

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Kisin goruntu o sekilde de olabilir. Soguklarin agirlikli olarak ukrayna uzerinden gelme ihtimali hala yuksek. Bunu belirleyende azor yada sibirya yb nin konumu olacak. Nasil konumlanacagini yuzde 100 bilmek imkansiz. Gorelim bakalim zaman neyi gosterecek.

  • winter is coming...

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • hocamiz cok iyi noktaya degindi. Boyle sinoptiklerde azorun sadece yukariya tirmanışı degil bence yönü de önemli oluyor. Görüntülere göre azor yukariya tirmandigi zama sicak soguk tepkisi ile ab olusuyor ve azoru tam yukselemeden yatay bir sekilde doguya atiyor ve bu haliyle sistem bize inemeden kuzeyimizde doguya dogru kayiyor.


    1. Si atlantikte bulunan ab alaninin öncelikle daha batida konumlanabiksinki azor ozaman daha rahat iş yapar ve hatta iskandinav yuksegi ile bodozlama sistem verir. Aslinda o potansiyel var ama maalesef şuan goremiyoruz.

  • hocam bahsettiğiniz cuma gününe kar aynı görüntü olursa dediğiniz sistem ayın kaçı gibi gelir acaba. Ben ısrarla soruyorum çünkü arkadaşımla iddia ya girdim 10 aralık gece 12 ye kadar kocaeli izmit umuttepeye kar düşer dedim ben o da yağmaz çok erken dedi. umuttepe rakım 350 400 civarı izmit merkezden baya yukarda. teşekkür ederim iyi geceler