Türkiye'de Kasırga İhtimali: "Kırbaç"

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • gfs yunanistanda eritiyor bizim acimizdan artik risk kalkti denebilir tabi ecm de onemli fakat icon cesmeden gecirdi posedion da .artik model yerine canli baksak daha iyi olur.ayni zamanda gfs nin verdigi rota butun modellerin disinda olmus sanki sadece yunanistani yikiyormus gibi kiyi seridini takip ediyor.

  • konu dışına çok çıkıyorsunuz daha dün gece uyardık. Ayrıca yanlış gördüğünüz mesajı şikayet etmek yerine neden birebir cevap veriyorsunuz? şikayet butonuna basın biz gerekeni yapalım..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Sistemi artik uydu goruntulerinden takip edebilirsiniz. Model takibine gerek kalmadi. hareketli uydu goruntusune gore sistem kuzeye yonelecek.


    Canakkale trakya hattina ne derece yakin olacagi onemli hale gelmistir.


    Sistemin gelmesini hepimiz istiyorduk.200 300 mm yagis. 150 km yi bulan yada gecen ruzgar hamleleri.


    Sistemin gelmesini hicbirimiz istemiyorduk. Can ve mal kaybi riski sebeiyle.


    Allah ulkemizr herzaman hayirlisini versin. Bizim gidecegimiz baska bir ulkemiz yok.

  • Uydu görüntülerini canli takip edebileceğimiz bir site önerebilir misiniz? Benim tek kılavuz olarak aldığım site windguru.cz idi. Bodrum için her zaman yüksek isabetli tahminler yapıyordu. Böylesine bir kasırgayı takip etmek için ne yapmamız gerek acaba?

  • Meteorolojiden yerinde açıklama geldi

    Meteorolojik Değerlendirme

    Tarih: 29 Eylül 2018 Cumartesi Saat: 13:25 Uyarı No: 665 Uyarı Kodu: Acil

    Beklenen Meteorolojik Hadise

    Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun’un Basın Açıklaması (29.09.2018 13:00 TSİ)

    Başlama-Bitiş Zamanı

    29.09.2018 13:25 - 01.10.2018 13:00

    Genel Durum

    Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun’un Basın Açıklaması

    Bilindiği üzere Ülkemizin kıyı Ege kısımları ile Marmara’nın batısında etkili olması beklenen Tropik Fırtına ile ilgili son değerlendirmeleri sizlerle paylaşmak istiyoruz…

    Ülkemizin batı kıyılarını yarın sabah saatlerinden itibaren etkilemesi beklenilen Orta Akdeniz’de oluşan tropik fırtınanın; bugün yapılan son tahminlerde hareket yönünün değişerek, Mora Yarımadası üzerinden Ege Denizi üzerine kadar gelmesi ve şiddetini kısmen azaltarak kuzeye yönelmesi tahmin ediliyor.

    Bu sebeple Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de beklenilen rüzgar şiddeti ve yağış miktarının bir miktar azalması bekleniyor.

    Muğla, Aydın, İzmir ve Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, Çanakkale ve Edirne’de Pazar günü rüzgar hızının 70-90 km/saat, yağış miktarının ise m2’ye 50-75 kg civarında gerçekleşeceği, ancak Ege denizinde açıklarda rüzgar hızının 100 km/saat ve üzerinde eseceği, yağışın ise metrekareye 100 kg üzerinde meydana geleceği tahmin ediliyor.

    Bu tür fırtınaların, yön ve şiddeti değişebildiğinden Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz tarafından anlık olarak takip edilmektedir.

    Özellikle çiftçilerimize, denizcilerimize, balıkçılarımız ve bölgedeki vatandaşlarımız ile yetkililere; yaptığımız uyarıları takip etmelerini, dikkatli ve tedbiri elden bırakmamalarını öneriyoruz.

  • Uydu görüntülerini canli takip edebileceğimiz bir site önerebilir misiniz? Benim tek kılavuz olarak aldığım site windguru.cz idi. Bodrum için her zaman yüksek isabetli tahminler yapıyordu. Böylesine bir kasırgayı takip etmek için ne yapmamız gerek acaba?

    Ben sat 24 ve mgm den takip ediyorum.

  • Hava_Forum Hocam Kırbaç Atina İzmir arasında tekrar güç toplayacak gibi duruyor bu süre bile İzmir ve Aydın kıyı şeridinde kısa sürelide olsa bir şiddetli rüzgar anlamına gelmezmi

    Tabiki gelir. Siddetli ruzgar olacak.cati devrilip agaclar kokunden sokulebilir ancak 2 gun oncesine kadar hayatin durma noktasina gelmesinden bahsediyorduk.