Türkiye'de Kasırga İhtimali: "Kırbaç"

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ülke tarihindeki ilk kasırga, forumu bir süredir takip etsin veya etmesin pekçok insanı çekiyor.

    Ben de uzun süre sonra üye olayım dedim.


    Fakat forumun ciddiyetini ve insanların takip ettiğini bilerek, tahminleri bilimsel verilere dayanarak yapmalıyız. Dahası, bu işi bilen hocalara bırakmalıyız. Bu yüzden eklenecek farklı birşey yoksa, hocalarımızı takip ederek sağlıklı bilgiye gölge etmemeyi öneririm.


    Ayrıca İzmir, Muğla, Marmara vs. için tekrar tekrar sorulan sorular geçmiş sayfalarda sıkça mevcut ve cevapları biz istemesek bile bilgiler güncellendikçe zaten veriliyor.


    İyi çalışmalar...

  • Arkadaşlar, kasırgalar dünyanın doğal klimasıdır. Zararları olmakla birlikte eko sitem üzerinde faydaları da vardır. Şöyleki; oluştukları bölgedeki deniz suyunu 2-3 derece soğuturlar, aldıkları ısıyı kuzey enlemlere taşırlar, böylece dünyanın ısı dengesini sağlamaya yardımcı olurlar, kasirga sıcak sudan beslendiği ve beslendiği suyu soğuttuğu için hemen akabinde aynı yerde yeniden kasirga oluşmaz, deniz suyunun tekrar ısınması gerekir. Ancak bildiğim kadarıyla yön belirlemede tek etken şu sıcaklığı değildir. Saygılar.

  • Arkadaslar su manasiz tartismanizi kenara birakin artik suanda ulkemizden uzakta ama ulkemizi vurma ihtimali ilan bir tropikal depresyon olusuyor bunu hem tecrube hem bilgi hemde ilgiyle takip edelim.Herker kasirga alimi cikmis basimiza...


    Birde baska baska insanlarin colden kum cekermis vs gibi cumlelerinide buraya getirmeyin veriniz varsa daha once olmus birseyse ve bunlari kanitlayabiliyorsaniz yazin.Burasi atmasyon yeri degil lutfen..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Birisi bana şu cümleyi açıklayabilir mi


    Sıcak sular her zaman Antalya taraflarında olur sıcak su da kasırgayı çeker.


    Babacanlar. Geçen bu soruyu sordum ben. Kasırgalar Batı Afrika da başlayıp neden Kuzeybatı ya gidip ABD yi vuruyor. Rüzgarlar dünyanın dönüş şekli falan bir sürü etkeni var. Kasırgalar sıcak sulardan beslenerek doğar gelişir ilerler ve karaya çıktıkları an besinleri olan su bittiği için güçten düşer ve kaybolurlar. Şimdi Kasorganın doğduğu yer neresi? Orta Akdeniz diyebileceğimiz İyon denizi ve Libya açıkları. Yani çevre de kara namına bir şey yok. Ada yok. Güç kazanıp doğuya doğru gelecek. Nereyi vurma ihtimali var? Güney Yunanistan Girit falan. Türkiyeye nerden temas edebilir. Kaş İzmir arası herhangi bir yerden. Ve ya temas da etmeden Kaş Muğla ucundan Kıbrısa doğru inebilir. Ve ya Muğla dan girip iç anadolu ya devam edebilir. İzmirden girip Sakarya dan Karadenize gidebilir. Muhladan girip Tekirdağ İstanbul hattından Karadenize ulaşabilir. İhtimal ihtimal üzerine. Bu sistemler de oranın suyu daha sıcak buranın suyu daha soğuk gibi nedenlere pek bakılır mı bilemem.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Çeşitlilik iyidir ama bu kadarı da fazla oluyor bir yerden sonra.İş bilimsellikten çıkıp bana göre kişisel prim çabalarına dönüyor. Biz bulunduğumuz coğrafya da bu boyutta görülmemiş bir hava olayının peşindeyiz.Acaba gelir mi?Gelirse nasıl bir etki yapacak? Onun tartışmasını yaparken bazı arkadaşlarımız akıl dışı teoremler üreterek olayı farklı bir yere çekmeye çalışıyor.Arkadaşlar beklediğimiz olay her mevsim yaşadığımız bir hadise değil.Belki bu sene için bir defa olacak ve daha da olmayacak ama bir şekilde bize etkisi olacak.Bundan ders çıkarmak yerine farklı amaçlar peşinde koşmayalım lütfen.

  • Ben Atlantik'te sıcak suyu takip eden kasırga değil, sıcak sudan soğuk suya girince etkisi azalan kasırga gördüm. Yani tespit üzerine kasırga kör kuşun misali akar gider.

  • son çıktılarda izmir sonrası çanakkale tekirdağ trakya rotası daha mı ağır basıyor üstadlar?

    gerçi hangi rotayı izlerse izlesin inşallah yıkıcı etkisi can ve mal kaybı olmaz.

  • Şaka maka ülkemiz için kasırga verisi atıp, verileri inceleyeceğim aklımın uçundan geçmezdi.Hatta ABD'de yaşayan arkadaşa derdim bizim burada kasırga ihtimali yok denecek az diye.O az ihtimal gerçekleşecek gibi duruyor.Cidden garip.Şimdilik ender diyelim bu olaya ancak küresel ısınma yüzünden aşırı ısınan denizler yüzünden belkide önümüzdeki yıllarda bizde bir kasırga ülkesi olacağız kim bilir? Akdeniz'deki bu tarz oluşumlar eskiden de vardı ancak özellikle son 2 yıldır arttığı biliniyor.