Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çocukluğumda severek dinlediğim türk sanat müziği nin güçlü sesi yaşar özel ağabeyimiz vefat etmiş olup kendisine yüce Allahtan rahmet diliyorum

  • Orhan Babaya acil şifalar diliyorum en kısa zamanda ayağa kalkar inşAllah sosyal medyadada helva tarifi paylaşan kişileride kınıyorum herkezin siyasi görüşü farklı olabilir hangi ara duygumuzu bu kadar kaybettik orhan baba türkiyenin en değerli sanatçılarından biridir...

  • Günaydın arkadaşlar hayırlı sabahlar herkese. Cumanız mübarek olsun.Allah yapacağımız ibadetleri bu mübarek kandil gecesinde kabul eylesin inşallah.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Hayırlı sabahlar HavaForum Ailesi.Tüm İslam aleminin cuması mübarek olsun İnşaAllah.Rabbim yaptığımız ibadetleri ve duaları dergah-ı izzetinde kabul buyursun İnşaAllah.

  • Güzel bir hikayeye rastladım. :)


    Arabanın lastiği tam akıl hastanesinin önünde patlar. Adam arabayı kenara zor yanaştırır. Sonraki işlem malum.. kriko, stepne, bijon anahtarı ve tekeri söker. Ama söktüğü 4 adet bijon, yuvarlanıp yağmur mazgalına düşer.

    Mazgal açılır gibi değil, Bijonlar görünmüyor bile. Adam bir sağına bakar, bir soluna bakar, çaresiz kaldırıma çöker. Olayı en başından beri akıl hastanesinin demir parmaklıklı penceresinden izleyen bir deli, seslenir;

    Hey! Sen ne yapıyorsun orda öyle. Sorma birader, lastik patladı ve değiştirirken bijonları mazgala düşürdüm. Düşündüğün şeye bak! Diğer lastiklerden birer tane bijon çıkar. Hepsi 3 bijonlu olsun. Seni, bir lastikçiye kadar idare eder. Adam hemen denileni yapar. Ve akıl hastanesindeki deliye seslenir:

    Senin ne işin var tımarhanede? Cevap çok şekil: Biz burada delilik'ten yatıyoruz salaklık'tan değil..!

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • hayirli cumalar HF, gununuz guzel gecsin insallah

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bugün yarışılan 55.Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun 4.etabı(Balıkesir-Bursa) 1994 doğumlu Avustralya'lı genç sprinter Caleb Ewan aldı.

    Yarışın son 5 kilometesi oldukça heyacanlı geçti.


    -Yarın Bursa-Kartepe etabı var.

    -Pazar günü Sakarya-İstanbul etabı var bu sebeple bazı yollar trafiğe kapalı olabilir.


    TRT Spor ve Eurosport'dan naklen seyrebedilirsiniz.(Eurosport tavsiye edilir(Spiker ve yorumcuların bilgi birikimi fazla))



    Yarın ki kartepe tırmanışı:

    -Eğimin %12 olduğu yerde bisikletçiler duvara toslamış gibi olacaklar.

    -Yarın hava şartları iyi gözükmüyor umarım yarış iptal olmaz biz de bu seyir zevki yüksek olan yarışı izleyebiliriz

    49f1f.jpg

  • Bursa'dayım tüm gün trafik kapalıydı altıparmak - heykel arası. Çok perişan olduk yarışı izleyemedim ama umarım değmiştir. Şehrin en işlek yerinde trafik kapatılınca çok fena işkenceye dönüşüyor. Bu arada herkese hayırlı kandiller dilerim.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Bursa'dayım tüm gün trafik kapalıydı altıparmak - heykel arası. Çok perişan olduk yarışı izleyemedim ama umarım değmiştir. Şehrin en işlek yerinde trafik kapatılınca çok fena işkenceye dönüşüyor. Bu arada herkese hayırlı kandiller dilerim.


    Yarın da etap bursa'dan başlayacağı için bazı yollar kapalı olabilir.

  • Türkiye bisiklet turu her ne kadar world tour statüsüne yükselsede UCI yaptığı değişiklerle artık world tour takımlarının world tour yarışlarına katılma zorunluluğunu kaldırdı.Bu yüzden iyi takım ve yarışmacıları ülkemize çekmek için daha iyi bir yarış organizasyonu yapılmalıdır:


    -Tabiatı güzel ve asfaltlanmış talihi yollar üzerine kurulu etap planı yapılmalıdır.

    Ne yazık ki yapılan yarışlar otobanlar üzerinde yapılıyor bu da seyir zevkini düşürüyor.


    -Dağlık etap sayısı ikiye çıkıralabilir.


    -Profesyenel kadrolarla çalışılmalıdır

    Mesala bugunkü yarışda kaçan gruba,ana grupla arasındaki farkı tabelayla söyleyen motorcu arkadaş acemiydi ve daha önce bisiklet yarışı izlediğini düşünmüyorum.


    -Tarihi yerlerden geçerken daha fazla tanıtım koyulabilir.


    -Yeni yollar keşfedilmeli.


    -Yerli takımlar continental takım seviyesine çıkarılmalı


    -Sponsor desteği sağlanmalı


    bunlar benim aklıma ilk gelenler elbet bu yarışı düzenleyen kişiler de bu durumun farkındadır.

  • Ben amatör dağ bisikletçisi olarak ülkemizdeki bir çok dağ bisikleti yarışı gerek etapları gerek doğasıyla avrupanın çok üstünde lakin konu yol bisikleti yarışları geçince betondan başka hiç bir şey göremiyoruz tv de izlerken çünkü şehirler betondan geçilmiyor göz zevkide çok önemli bu hususta .Türkiyenin şehir anlayışı avrupanın çok çok gerisinde malesef .