Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ekşi sözlüğün hava forum Hakkındaki düşünceleri


    Sözlükte, forumla ilgili yazılanları okuma fırsatım oldu. Bunu burada paylaşma nedeniniz hepimizin görüşünü merak etmeniz sanırım :) orada art niyetle yazmayanlara lafım yok, ama (özellikle bir kaç kişiyi kastediyorum, dikkatli okuyunca siz de anlayacaksınız) trollük yaptığı için buradan atılanların, soluğu can havliyle sözlükte aldıkları ne kadar da belli ve o kişi-ler burada kendi yaptıkları şebeklikleri foruma maletmeye çalışıyorlar.

    Bu da, bir Hava forum takipçisinin onlar hakkındaki düşünceleri olsun...

    ----

    Oluşacak hava olaylarını öğrenmek, ona göre plan yapmak 7den-70'e hepimizin merak ettiği bir durumdur; Çiftçisinden, turizm sektörüne, çocuğunu parka götürecek ev hanımından, inşaat sektörüne vs. herkes bir şekilde kısa ve uzun vadede önünü görmek ister.

    Örneğin biz çiftçiler için bazen hayati önem arzeder hava durumu. Çünkü işin sonunda, manava, tüccara, esnafa, eyvallah çekmek zorunda kalınabilir... Günümüz koşullarında bir çiftçinin sadece kendi bölgesini değil, tüm yurta oluşan hava hadisesini takip etmesi dahi gereklidir, ki oluşabilecek durumlara hazırlıklı olabilsin, doğru zamanda doğru biçimde hareket edebilsin...

    Herkes kendine göre böyle bir pay çıkartabilir havayla alakalı. O yüzden ; Okullar tatil olacak mı? diye soranı da, Bölgeme kaç cm kar yağacak? diyenide bir yerde anlayabiliyorum. Forumda her kesimden insan olmasını da ayrı bir zenginlik olarak görüyorum, keyifle takip ediyorum. Takip etmek istemeyen de engel atabilir buna da saygı duyarım. ama orda burda şikayet etmek çok boş bir hareket geliyor bana. Hele de "foruma muhtacım, takip etmekten vazgeçmem/fitne fesattan da geri durmam" tarzında hareketler daha çok akılsızca geliyor bana...



    İşin erbabları ayakta uyurlar iken, Hava Forum'un haftalar öncesinden getirdiği efsaneler.Dolu, fırtına, aşırı yağış gibi yaşanacak olası durumlar için yaptığı uyarılar ve vatandaşa doğru bilgiyi doğru zamanda vermesi ile elde ettiği başarılar, öğretiler, trollerin boylarının yetemeyeceği, üzerini örtemeyeceği kadar büyüktür. Daha da büyüyecektir.

    Bu ülkede meteorolojide iyi anlamda bir gelişme görüyorsak, bunun bu işi samimi olarak yapan gönüllü insanlar sayesinde olduğundan şüphem yok.

    Burada bir çoklarında bulunan makam aşkı veya kibir yok. Aksine Ögretici meteorolojik bilgiler/konular ile dolu aile ortamında samimi bir dünya var burada. Bu yüzden forum 1 adım önde her zaman.



    Artık eskisi gibi değil hiçbirşey;

    HavaForum gibi, halka hava olaylarını öğreterek takip etmesine vesile olan oluşumlar sayesinde; vatandaş, maaşlı uzmanların mikrofona verdiği demeçler ve kurumların ekrana koyduğu ikonların kendisine katacağından fazlasına ulaşabilir hale gelmiştir.

    Bu durum da sektörde kaliteyi arttırıp halkın işine gelmiştir. Ki kişiler ve kurumlar da, her geçen gün, hizmet noktasında kendini geliştirmek zorunda kalmıştır.


    Foruma emek verenlerin tek sermayesi fedakarlık'tan ibaret olduğu bilindiği halde, çoğu zaman kişilerin, kurumların ister istemez önüne geçmesine sebep oluyor. Burada sorgulanması gereken forum değil, onun gerisinde kalanlardır...

    Hava olaylarıyla ilgilenen herkesin ortak gayesi; üstlendikleri sorumluluğun gereği olarak halkı uyarıp, bilgilendirerek hizmet etmeleridir. Bu hizmeti gönüllü üstlenenlerin, başarılarıyla gönüllerde yer kazanması sektörde hazımsızlık çeken birilerinin türemesine, bu da trol dediğimiz kişilerin üremesine sebep olabiliyor


    Forumun küçük trol kurtçuklarına tavsiyem ; Karalamalar, kıyaslamalar ve kişileri birbirine düşürmek için sarfettiğiniz çabayı kendinizi geliştirmek ve insanlara hizmet sağlamak için kullanın.

    Artık eski düzen yok, halk eskisi gibi kocakarı takvimine bakmıyor, aksine yavaş yavaş bilinçleniyor. Hizmetin kalitelisini istiyor. Doğruyu yanlışı ayırd edebiliyor. Yaptıklarınızı görüyor..

    O yüzden bu şahsiyetlere diyeceğim; Çağı yakalamak için sizde değişime ayak uydurun, milletin sayfasında trolluk yapacağınıza, kendinizi geliştirin insanlara faydanız olsun.

  • Samet Samet hocam iyi çalışmalar,iyi akşamlar HF Market Şubat ayında düzenlenecek demiştiniz.İşlem ertelendi mi yoksa Şubat'ın sonuna doğru mu?

    Yazılımla alakalı problem var altyapıya güncelleme geldikçe market kaldırmamaya başladı.Farklı bir formül üzerinde duruyoruz eğer yeni güncellemede sorun ortadan kalkarsa devam edeceğiz.

  • Eline sağlık

  • bütün gecedir buradayim:)

    hocam biz de sabah 4 de kalkıyoruz . dört yirmi de servise biniyorum. öğlen on ikiye kadar mesaideyim. bütün gece olmasa da az buçuk buralardayım.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.