Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • https://www.konhaber.com/haber…neye_basvuru-1281803.html


    Konya'da bir Çinli turist Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine rahatsızlığı nedeniyle başvuru yaptı. 41 yaşındaki Çinli kadın, kontrollerin yapılmasının ardından karantinaya alındı. 'Koronavirüs' şüphesiyle hastaneye başvuru yapan kadında virüse rastlanılmadı. Kadının vertigo hastalığı taşıdığı belirlendi ve taburcu edildi.


    Kafayı yiyecem adamların ülkesi ne halde halen gezip tozma derdinler sövesim geliyor bu Çinlilere forumdan.

  • 2 gün daha gezip biraz daha yaysınlar diye mi 27 ocak demişler acaba? Storm Chaser


    Çinlilerin ülkeye girişi yasaklanması lazım... Japonya,Malezya gibi ülkelerdeki halk hükümetlerine baskı kurmaya başlamış Çinlilerin ve Çine gitmişlerin ülkeye alınmaaması için.

  • Pekine giriş çıkış durduruldu. Mahsur kalan vatandaşlarımızda var. Kesinlikle SARS'tan çok daha tehlikeli hızda yayılıyor.

  • bence bu olayların hepsi önceden devletler arasında antlaşmalarla planlandı ve istedikleri gibi gelişiyor ve bide haarp teknolojisi var unutmamak lazım

    Aynen ameriganın oyunları. Bu salgının kendi devletlerine sıçrayacağını hiç düşünmediler zaten. Ayrıca HAARP teknolojisinin bu olayla tam olarak ne alâkası var anlamadım

  • Aynen ameriganın oyunları. Bu salgının kendi devletlerine sıçrayacağını hiç düşünmediler zaten. Ayrıca HAARP teknolojisinin bu olayla tam olarak ne alâkası var anlamadım

    depremle alakalı demiştim zaten haarpın virüsle alakası yok onu bende biliyorum

  • http://www.konya.gov.tr/kamuoyuna-saygiyla-duyurulur-6


    Coronovirüs şüphelisi Çin uyruklu hasta hakkında basın duyurusu



    Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisine 25.01.2020 tarihinde iki gündür devam eden baş dönmesi, bulantı ve kusma nedeniyle coronavirüs enfeksiyonu şüphesi ile muracaat eden Çin uyruklu turist hastaya Hastenede yapılan fizik muayene, tetkik ve görüntülemelerinin değerlendirilmesi sonucunda bening pozisyonel vertigo tanısı konulmuş olup, hastanın tanı ile ilgili tedavileri ve izlemi devam etmektedir.

  • Haarp teknolojisi nedir?

    HAARP NEDİR?

    Radyo elektronik vericisi kısa adıyla “HAARP” araştırma istasyonu, 1997 yılında devreye girdi. Sırp bilimadamı Nikola Tesla’nın teorilerinin hayata geçirildiği istasyon 3.5 megavat gücünde ve 10 MgHz boyundaki dalgaları iyonesfere gönderiyor.

    Belirli bir alan üzerinde güneşten bin misli daha kuvvetli enerji gönderebilme özelliği taşıyor. Uzmanlara göre, bu yapay ışınların yeryüzünden 600 km. yüksekte yansıtılarak dünyanın herhangi bir bölgesine yönlendirilmesi durumunda HAARP, bölgede mikrodalga fırın etkisi yaratıyor.

    HAARP PROJESİNİN TEMELİNİ OLUŞTURAN İYONOSFER NEDİR?

    İyonosfer yeryüzünden yaklaşık 60 km ile 1100 km arasında yükseklikte yer alan ve güneş ışınları ile iyonize olmuş gazlardan oluşan atmosfer tabakasıdır.

    İyonosfer radyo dalga yayılımı açısından oldukça önemli bir atmosfer katmanıdır.Sivil ve askeri kısa dalga (KD) uygulamalarında iyonosfer radyo dalgalarını yansıtarak uzak bölgeler ile haberleşmenin yapılabilmesini sağlar.

    Güneş ışınımının iyonosfer üzerinde büyük etkisi olduğundan şiddetli güneş patlamaları KD haberleşme sistemlerinde kesintiye yol açabilir.İyonosfer uydu haberleşmesi içinde büyük öneme sahiptir. Uydulardan yeryüzündeki alıcılara gönderilen işaretler iyonosfer katmanında frekansın fonksiyonu olan kırılmaya uğrarlar.Bu durum uydu sistemleri için düzeltilmesi gereken temel hata kaynaklarından biridir.

    İyonosferin radyo dalgalarına nasıl ve hangi miktarda etki edeceğini ortaya koyabilmek için iyonosferin yapısını anlamak ve iyonosferdeki değişimleri takip etmek gerekmektedir.

    İyonosferin radyo dalgalarına etkisi iyonosferdeki elektron yoğunluğuna bağlıdır. İyonosferdeki iyonlaşma miktarı güneş ışınımı ile ilgilidir.Güneş ışınımı ile elektronlar moleküllerinden ayrılarak serbest hale geçerler.Serbest elektron miktarı en yüksek seviyeye yerel saate göre 14.00 civarında ulaşır.

    Geceleri ise elektronlar iyonlar ile birleştiğinden serbest elektron yoğunluğu azalır.Bu günlük değişimlerin yanı sıra iyonosferde mevsimsel değişimler de meydana gelmektedir.

    Mevsimsel değişimler dünyanın güneş etrafında dönmesi ile güneşin ışıma açısındaki değişimden kaynaklanmaktadır.11 yılık güneş çevirimi de iyonosferi etkilemektedir,bu etki güneş lekesi sayısı ile yakından ilgilidir.

    İyonosferin büyük kısmı nötr gazlardan oluşmaktadır.Bu gazlar güneşten gelen kısa dalga ışınları ile iyonlaşarak iyonosferik plazmayı oluştururlar. İyonosferdeki iyonlaşma çoğunlukla morötesi ve X-ışınlarıyla gerçekleşir, bunun nedeni bu tip ışınların iyonlaşma için gerekli yüksek enerjiyi sağlayabilmesidir.

    İyonosferdeki yayılım serbest elektron miktarına bağlıdır.İyonosferin yapısı ve maksimum elektron miktarı; zaman, coğrafi konum, güneş ışınımı ve yer kabuğu hareketleri ile yakından ilgilidir. İyonosferin konumuna göre değişen kırılma indisi,uydu işaretleri için taşıyıcı frekansların fonksiyonudur.

  • Basit bir soru daha sorayım. Dün gerçekleşen 6,8 Elazığ depremi değil de, mesela artçılarından olan 4,2 büyüklüğünde bir deprem yaratmak için ne kadar enerji gereklidir?

    Bu enerjiyi 10 km. derine nasıl transfer edeceksiniz? Bu enerji aktarımını hiç bir şekilde kimse nasıl anlamayacak?

    mesela aynı derinlik, aynı kırılma noktası gibi parametrelerle onlarca atom bombası gücünde enerjiyi aynı zaman dilimi içinde nasıl aktaracaksınız?


    Haarp teknolojisi denilen "şey" elimizdeki bilgilerle açıklanamayan bir çok doğa olayını kolayca açıklamaya çalışan bir "komplo teorisi" aracıdır.

    Ve kesinliği de yoktur.