Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Guvenli bolge konusunda;

    Biz o toprakli şehit vererek,kendi kanimizi akitarak temizledik ve o toprakları Suriye rejimine hediye verir gibi teslim etmeyiz umarım...İhtimali varsa kendi topraklarımiza katalım en azindan,tekrar buyuyelim...Biz o topraklari daha 100 yıl önce terk ettik 600 yıl o topraklarda hüküm surdük...

    Yurtta sulh, cihanda sulh. Var olanın üstüne bir başka savaş, bir başka karmaşa, bir başka gözyaşı nehri açma lüksümüz yok. Gerekli müdahale yapıldı. Bize kendimiz yeter.

  • Harekatı geçen hafta ABD bitirmişti, şimdi de Rusya.


    Ankara’nın Fırat’ın doğusu boyunca güvenli bölge planı Moskova’dan onay almadı.


    Rusya, YPG’yi TÜRKİYE’ye tehdit olmaktan çıkaracak, çünkü YPG’nin Suriye ordusuna katılımını sağlayacak.


    Ankara, Şam ile normalleşmek için Rusya’nın arabuluculuğunu resmen kayıt altına aldı.


    10 km derinlikte ortak Türk-Rus devriyeleri sembolik, zaten YPG, 30 km içeri çekilecek.


    Moskova, Ankara’yı sakinleştirirken dünyaya “TÜRKIYE ile ortaklığımız sürüyor” mesajı vermek istemiş.


    Mültecilerin bu kapsamda geriye gönderilmesi mevzu bahis değil. YPG de üniforma değiştirerek, Suriye Ordusu adına bölgede varlığını sürdürecek. Dünyaya verdiğimiz işgal görüntüleri ile elde var sıfır!!!

    Sonuç kazanan bana göre Rusya:thumbup:

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Northern Lights hocam gecti diyonuzda zamanında Amerika gidip Iraka kimyasal silah var diye 2 defa girdi alicani aldi çıktı,Rusya 2014 de bildiginiz Ulraynaya girdi,2008 de Gurcistanla savaşa girdi,daha yakin donemde ise hâla Filistin-İsrail sorunu surüyo.Ha simdi dersek Turkiye bi Rusya-Amerika kadar güçlu yada sozu gecen bi ülke değil haklısınız ancak 1914de degildi olanlar oldu.

  • Northern Lights hocam gecti diyonuzda zamanında Amerika gidip Iraka kimyasal silah var diye 2 defa girdi alicani aldi çıktı,Rusya 2014 de bildiginiz Ulraynaya girdi,2008 de Gurcistanla savaşa girdi,daha yakin donemde ise hâla Filistin-İsrail sorunu surüyo.Ha simdi dersek Turkiye bi Rusya-Amerika kadar güçlu yada sozu gecen bi ülke değil haklısınız ancak 1914de degildi olanlar oldu.

    Sözü geçmesiyle alakalı bir şey yok. Emperyalizm çağı sona ermiştir. Bunun için önce modern Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu 1923 Lozan antlaşmasına bakmak gerekir. Vatan savunması haricinde savaş cinayettir.

  • Emparyelizm çağı sona ermis olabilir ama modern emparyelizm devam ediyor diyebiliriz.


    Hocam bence ona vatan+din+millet savunması dışındaki butün savaslar cinayettir diyebiliriz.Nedeolsa butun savasların en temelinde din vardrdır.

    Einmal editiert, zuletzt von SnoW_ ()

  • Ortadoğu'da dengelerin değişmesi, kartların sürekli yeniden dağıtılması işten sayılmadığından bir nebze de olsa umudum devam ediyor, yoksa moralim dip. 37 senede kat edilen yol bir arpa boyu mu, yazasım bile gelmiyor. kendimi şöyle düşünmekten alamıyorum; boşvermiş'liğimizle, ilgisiz'liğimizle, banane'leciğimizle bu illeti bu terör belasını haketmişiz. devam aynen devam, batı sevdalısı olmaya, mensubu olduğumuz dinden uzak durmaya, lgbt midir lbgt midir nedir işte onu savunmaya, insan hakları adı altında terörist seviciliğine, 3 maymunu oynamaya, havadan civadan gerektiğinden fazla konuşmaya devam. büyük bir musibet gelip de gözümüz açılmazsa bu terör bu melun pkk bitmeyecek, ömrüm vefa etmeyecek ve ben gözlerim açık öleceğim.

  • Arkadaşlar belki kızacaksınız ama ben anlaşmayı hiç beğenmedim. Fırat’ın Doğusu boyunca çıktığımız güvenli bölge operasyonunun Rus dış işleri bakanı tarafından bittiğini öğreniyoruz. 10 km derinliğe inebileceğiz ve Fırat’ın Doğusu boyunca neler olacağını tam olarak bilmiyoruz. Teröristler 30 km Güney’e çekilecek ama nasıl çekilecekler? Bu işleri rejime ve rusyaya bırakmak mantıklı mı? Eğer teröristler çekilmezse rejim ve rus askeri güçleri müdahale edecekler mi? Keşke Fırat’ın Doğusu boyunca operasyonu hedeflediğimiz şekilde devamı ettirseydik. Burada en büyük kazanan Rusya, esed, ypg sonra da biz.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Tarihinde sivil şehirlere 2 tane nükleer bomba atmış, Kızılderilelere yaptıkları soykarımlar olan bir terör devleti abd bizi Kürtlere soykarım yaptığımızı ve iddia etmesi komik.Üsteki videoyu o yüzden paylaştım.


    Buda başka. Sivillere ateş açan bir abd helikopteri


  • Putin Suriye'de şov yapıyor. Adam istediği rotadan asla sapmadı. Umarım acı bir kazık atmazlar. Daha fazlasını söylemek istemiyorum.


    Allah şehitlerimize tekrardan rahmet eylesin, cennetin en güzel köşesinde olurlar inşallah..

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Akar'dan Patriot açıklaması Türkiye'nin Amerika'dan Patriot satın alabileceğini söyleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-35 krizinde de çözümün yakın olduğunu ifade etti.


    :/


    Silah ambargosu koyan AB sayesinde abd ve Rusya daha fazla silah satabilecek gibi duruyor...AB abd de ambargo koyar sandı ancak ellerinde patladı büyük ihtimalle.

  • Haber doğruysa Suriye'de çarşı pazar karışıyor. Suriye ordusunun Deir Zor bölge Komutanlığı vurulmuş Abd uçakları tarafından. Açıkça petrol benim diyor ABD.


    Bu gece olanlar


    Konaki petrol sahasına girmek isteyen Suriye ordusu ve İran devrim muhafizlari konvoyu Abd uçakları tarafından vuruldu. Ayrıca Deir Ez Zor bölge Komutanlığı da bombalandi. Karşılığında Suriye ordusu Konaki petrol bölgesini topçu ateşine tuttu.



    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Pulat AKS'li, Tepesli, Sarplı tam dolu M60TM Sabra. Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanından dersler çıkarılmış.Tanklarımızı resmen çıplak yollamıştık bu 2 operasyona fırat kalkanında çöl kamuflajı bile yoktu çoğu tankta.Bu tankta ATGM ateşlenirse karşılık verebileceği bir sistem ve uçaklardaki gibi füze geldiğine dair uyarı sistemi var.Şuan bu tanklar Leopard 2a4'lerimizden daha dayanıklı ve sağlam durumda.Ayrıca boy olarak daha küçük olduklarından saklanabilmeleri daha kolay ve hedef alınmaları daha zor.Tanklar savaşlardaki eski önemini belki kaybetmiş olaiblir ancak halen vurucu güçleriyle savaşların vazgeçilmezleridir.Altay tankı bir an önce gelmeli.

    73222980_2386811351418248_652209552904683520_o.jpg?_nc_cat=106&_nc_oc=AQlO25OXtn7MJKLXNFAuuHgaZynrng7Ed6mE9Ki6nbze05m4VGomImsK70-OG23JnoA&_nc_ht=scontent.fbtz1-4.fna&oh=767c77268b1e368441ffcea4cf620126&oe=5E1A575B