Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Esed çakallık pesinde, bizim temizledigimiz yerlere rejim güclerini yerlestirmek ve muhalifleri oraya sokmak istemiyor. Bu yuzden sözde ypg ile isbirligi pesinde. Bu santrançtan biz kârlı cikacagiz. Abd bile bizim gücümüze daha fazla dayanamadı ve cekildi. Esedin oyunlarina mi boyun eğecegiz. Gecsin bu işleri

  • dengeler değişti kafaların karışması normal, özet geçiyorum konu hakkında;


    selahaddin’in torunları, sultan murad, muntasır billah, 51. tugay, feylak’uş şam, hamza tümeni, ahrar şarkiyye, ceyş’ül ahrar gruplarından oluşan öso 10 gün önce Şanlıurfa’da bir araya gelip Suriye geçici hükümeti’ne bağlı savunma bakanlığı altında Suriye milli ordusu adını aldı. arap, kürt ve türkmenler'den oluşan bu gruplardan bazıları önceki yıllarda pentagon ve cia’in de içinde olduğu operasyon merkezinden silah ve mühimmat yardımı almıştı.
    sultan murad tugayı hem rejim hem ışid hem de ypg ile savaşan ve uluslararası koalisyondan destek alan bir grup. 51. tugay ise önceden pentagon tarafından desteklendi ve ışid'le savaştı.


    öte yandan; kürt, arap, türkmen, ermeni ve süryani bileşenlerin'den oluşan sdg (Suriye demokratik güçleri) ypg öncülüğünde yüklü silah ve mühimmat yardımı aldı. ancak, sdg’nin ypg dışındaki bileşenlerinin söz hakkı olmaması ve sdg’yi tamamen ypg’nin yönlendirmesi sonucu bir dönem sdg’nin sözcülüğünü yapan türkmen selçuklu tugayı komutanı Talal Sülo, 2017 yılında örgütten kaçarak Türkiye’ye geldi.

    zeytin dalı harekatı’na kadar ypg ile Rusya’nın arası iyiydi. Rusya, ülkenin kuzey bölgelerindeki faaliyetlerini Afrin’de yoğunlaştırmıştı. Türkiye'nin Afrin operasyonuna Rusya’nın sessiz kalması ypg ile Rusya arasındaki ilişkileri bozdu, dolayısıyla rejimle de.


    bölgede rejime destek veren İran devrim muhafızları’nın dış operasyon birimi olan kudüs gücü tarafından Afganistan, Irak, Lübnan gibi ülkelerden Suriye’ye getirilen milisler de var, Lübnan hizbullahı ve mukaveme-i suri gibi yabancı milisler de.


    İdlib var birde, ki o konu kafayı daha çok karıştırır. kısaca; İdlib’de smo dışında heyet tahrir şam (htş) ve el-kaide bağlantılı farklı gruplar da var. özbek ve türkistanlı yabancı gruplar da var. ensar el tevhid gibi daha da radikal olan gruplar da. herkes orda, arap saçı halt etmiş. görülüyor ki; iç savaş, savaşların en kötüsü.


    sonuç olarak; bu operasyonu, ışid’le mücadeleyi bozan ülke konumuna düşmemek için geciktirdiğimiz söylenebilir.

  • Kobani savunma bakani aciklama yapmis: Rejimle anlastik kobani ve menbice bu gece rejim yerlesecek..


    Haber: BBC


    Kaynak: sosyal medya


    1. si Kobani savunma bakani kim lan? agzimi bozduracaklar iyice

    2.si hangi masalar seni oraya bakan yapti devlet kurdunuz bizmi bilmiyoruz

    3.su BBC nin dustugu hallere gel, sahada icraat olmayinca is ceneye vurmus

    4.su dunde soylemistim bu haber bence gercek degil en azindan su yorumu yapabiliriz su anda rejimle harekat alani arasinda ABD gucleri var ve rusya gudumlu rejimi ABD buraya sokmaz, dahasi rejimin kurtlerle yanyana olmasu yine olasi degil cunku zaten ABD destekli SDG suriye topraklarinda ayri bir devlet amacini tasiyor..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN



  • Bir ara İHA zoomlamayı kapatıyor gördüğünüz gibi baya yüksekten cam gibi çekiyor valla :) Hayat kısa hewaller uçuyor.Silah ambargosu koyacaklarmış koyun ula ne yazar 1974'de aynısını yaptınız sayenizde aselsan gibi kuruluşlarımız kuruldu.İHA-SİHA satmayı red ettiniz en iyisinden yaptık kullanıyoruz.


  • "İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde: Önerisini bizim yaptığımız Türkiye’ye yönelik silah ambargosu kararını tüm AB ülkeleri desteklemiyor. Özellikle Erdoğan’ın mülteci tehdidinden endişe duyuyorlar."

  • "İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde: Önerisini bizim yaptığımız Türkiye’ye yönelik silah ambargosu kararını tüm AB ülkeleri desteklemiyor. Özellikle Erdoğan’ın mülteci tehdidinden endişe duyuyorlar."

    balkan ülkeleri ve orta avrupa bundan endişeli çünkü kapılar açılırsa ilk onlar bu işten zarar görecek..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bölgemizde çok ciddi bir süreçten geçiyoruz

    Sivil asker şehitler veriyoruz

    Dünyanın zalim emperyal güçlerine adeta kafa tutuyoruz ve buna mecburuz

    Yoksa uzun vadede (forecasting) ülke bölünecek belki de , tek çare Demir yumruktu ve çok şükür geç de olsa operasyon başladı

    Ama içimizdeki bazı beyinsizler ottan yoktan konularla kafa karıştırıyor

    Allah ıslah eylesin

    Eğer ib..ler ve onlara destek çıkanlar adam olsaydı bugün i..hakları değil şehit ve gazi hakları konuşulurdu

    Mazlumlar konuşulurdu

    Ya rabbim içimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak etme