Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Narsil


    Ben meraklı ve her işe karışan birisi olarak :) bir kaç iaç firmasına öeriler yazdım.

    Mesela ilaç kutularının içindeki prospektüsler için yazdım.

    Aynı zamanda Sağlık bakanlıına da gönderdim tabi :)

    Dedim ki;


    her kutunun içine sayfa sayfa prospektüs koymayın, onun yerine çok önemli uyarılar olan belki bir not koyulur, ilaç hakkında gerekli açıklamaları

    Hekimler veya Eczacılar yapar. Ambalaja da web adresini yazın meraklı vatandaş yine okusun.


    Üstelik büyük olasılıkla ilaç firmalarının elinde prospektüslerin okunma oranı ile ilgili anketler de vardır eminim.


    Ama doğal olarak kimse iplemedi. :)


    Doğa, çevre, maliyet filan kapitalizm'in vahşi çarklarını döndürüyor sadece :D

  • Hocam reçete denen şey ortadan kalktı ya sen ona şükret:) yalnız özellikle doğuda köy mezra taşra gibi yerlerde prospektüs vs önemli olabilir yani bizim yaşlı köylü web sayfası filan anlamaz hocam, ama büyük şehirlerde bunlar uygulanabilir orada size katılıyorum. Buarada ilaç işinde daha büyük hileler dönmekte, prospektüs bunların yanında devede kulak kalır..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil


    Kağıt veya madeni para kullanmayan ekonomi modelim de var bu arada ^^^^^^

    kapitalizme savaş var diyorsun yani hocam, adamlar değersiz kağıtlarla ülkeleri ve dünyayı yönetiyorlar, altın gibi önemli maden yani bir değer bile dolara endeksli:):)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hocam reçete denen şey ortadan kalktı ya sen ona şükret:) yalnız özellikle doğuda köy mezra taşra gibi yerlerde prospektüs vs önemli olabilir yani bizim yaşlı köylü web sayfası filan anlamaz hocam, ama büyük şehirlerde bunlar uygulanabilir orada size katılıyorum. Buarada ilaç işinde daha büyük hileler dönmekte, prospektüs bunların yanında devede kulak kalır..


    Tabi ki haklısınız. Ama baya ciddi bir projem vardı :D:D

    Tabi sadece prospektüs olarak düşünmemek gerek. Yakıt, dha doğrusu enerji geneli, yiyecek, ambalaj, tekstil'in tamamı, elektronik,

    akla gelen her sektörde ciddi israf var. Ama daha da kötüsü, dünya'nın ekonomik manada ideolojileri aslında bu israf

    kavramı üzerinden kurgulandığı için kimse tekerine çomak da sokturmuyor :D


    Neticede, ilaç ambalajından yola çıkıp, baya baya sistem eleştirisi pozisyonuna geliyoruz ^^


    Ben 2000 yılların başındaki şu anda bile şartlar çok saçmadır, 4 yıl kadar Bulgaristan'da çalıştım.

    Akşamları kulakları çınlasın, Okan diye bir arkadaşım ile, neredeyse sabah kadar tüm sistem ve ideolojileri analiz edip,

    dünya'nın tüm sırlarına erişmiştik :D:D


    İşin kurtuluş reçetesi, "kontrollü kaos" Hocam :D:D:D

    ne ambalaj var, ne israf :)


    iyi akşamlar

  • İlgimi çektiği için paylaşmak istedim.Çernobil Dünya'nın sonuna kadar insanlığın uğraşması gereken bir hata olarak kalacak her ne kadar sistemlerdeki arıza bulunduysada ana nedeni sadece bir adamın egoist davranışları...


    Çernobil’in Koruma Kalkanı, ‘Kontrollü’ Bir Şekilde Yıkılacak


    Çernobil Faciası'ndan iki ay sonra yapımına başlanan, tonlarca demir ve betondan oluşan lahit, çökmenin eşiğine geldi. Çernobil Nükleer Santrali'nin yönetici ekibi bir inşaat şirketiyle anlaştıklarını açıklayarak çökme riski olan lahitin güvenli bir şekilde yıkılacağını açıkladı.


    Tarih 26 Nisan 1986'yı gösterdiği zaman, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir felaket yaşandı. Ukrayna sınırları içerisinde bulunan Çernobil Nükleer Reaktörü, akıl almaz hatalar silsilesi sonucunda patladı ve atmosfere çok büyük oranda radyoaktif madde yayıldı. Bu maddeler hem Avrupa bölgesini hem de Karadeniz nedeniyle Türkiye'yi çok ciddi anlamda etkiledi. Yaşanan olayın ardından büyük uğraşlar verildi ancak yine de bu durum radyoaktif maddelerin çevreye yayılmasına engel olamadı. Yetkililer, radyoaktif maddenin yayılmasını engellemek için Çernobil Nükleer Santrali'ni boylu boyunca "Lahit" adı verilen bir yapıyla kapladılar ve bu yapı hala radyoaktif maddelerin çevreye yayılmasını engelliyor. Ancak hem inşaatın alelacele yapılması hem o dönemin imkanları hem de bölgenin aşırı derecede radyoaktif olması, yapılan bu lahitin dayanıklılığını ciddi anlamda etkiledi. Mühendislerin son çalışmasıyla birlikte, 100 yıl boyunca dayanabilecek yeni bir çelik sistem hazırlandı ancak eski lahit her geçen gün biraz daha gücünü kaybediyor ve artık neredeyse çökmenin eşiğinde.


    2bd4200f4af601528db9c0bec6b21843482c5581.jpeg



    Not: Yukarıda bulunan fotoğraf, Çernobil Nükleer Santrali için kazadan sonra yapılan koruma kısmını göstermektedir. Santralin şimdiki koruma kalkanı ise biraz daha eğimli bir kubbe şekline sahiptir.


    583efd42e02ba72e008b6c8c-750-499.jpg


    Bu önlemin ömrü ise 100 yıl.100 yıl sonraki jenerasyon yeni bir önlem bulmak zorunda.



    Şimdiyse Çernobil Nükleer Santrali'nin yöneticileri, uzmanların yaptığı son araştırma sonucunda bazı açıklamalarda bulundular. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda eski lahitin sadece destek betonları üzerinde durduğunun belirlendiği ve bu yüzden her an çökebileceğinin anlaşıldığı ifade edildi. Yapının çökmeden sağlıklı bir şekilde yıkılmasına karar veren yetkililer, bir inşaat şirketiyle 78 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Bu sözleşme kapsamında inşaat şirketi, 2023 yılına kadar eski lahiti güvenli bir şekilde yıkacak. Yapılan açıklamalara göre inşaat şirketi, yıkım işlemlerine başlamadan önce eski lahiti güçlendirmek için bazı çalışmalar yapacaklar. Bu çalışmalar kapsamında robotik vinçler kullanılacak ve yıkım boyunca yapının çökmesinin önüne geçilmesi sağlanacak. Ancak bu durumunda riskleri bulunuyor. Yetkililere göre her bir parçanın kaldırılması radyoaktif madde salınımını artıracak ve bu da lahitin, biraz daha dayanıksız bir hale gelmesine neden olacak. Yıkım süresindeyse beton ve demir malzemeler önce temizlenecek ve ardından da yok edilme işlemlerine geçilecek.


    Yapılacak işlemler sadece bu yapının güvenli bir şekilde yıkılmasını içermiyor. Yıkım işlemi tamamlandıktan sonra işçiler, 4 numaralı reaktörde bulunan radyoaktif maddelerin temizleme işlemlerini de yapacaklar. Böylelikle kazanın yaşandığı dönemlerde bölgeye dökülen kumun lav haline gelmiş olan radyoaktif kısmının temizlenmesi sağlanacak.

    4 numaralı reaktörde hala radyoaktif halde bulunan maddelerin temizlenmesinin 2065 yılına kadar sürmesi bekleniyor. Ancak bilim insanlarına göre bu uzun süre 40 binden fazla yeni kanser vakasına neden olacak.


    https://www.webtekno.com/cerno…lde-yikilacak-h73849.html

  • Günaydin HF, güzel günler hayırlı cumalar cümleten..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN