Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Vintersaga çinde ve hindistanda nüfüs planlaması nasıl acaba? Birara şunu duymuştum emin olmamakla beraber, çinde aile başına 1 çocuk, 2.si yasak şeklinde bir planlama vardı. Bu konuda bilgin var mı? Bizim laboratuvarda hintli var onlarda böyle bir uygulama yokmuş doğuran doğurana:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil Aynen dediğin gibi abi, Çin'de 2. çocuk yasakdı. Fakat yakın tarihte 2. çocuğun serbest kalacağı yönünde bazı haberler okumuştum(belkide serbest kalmıştır.). Ama Hindistan'da herhangi bir sınırlama dolayısıyla planlamada yok. Özellikle az nüfus giibi çok nüfusta tehlikeli bir durum. Nasıl bir önlem alabilirler bilememde; Hindistan'da onu uygulamakta zor olsa gerek. Epey karışık bir ülke.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • O listeden amerika cikarilacak. Çünkü 2050 yilina bölünmesi kacinilmaz olacak. Sebebi ise: Rusya'nin intikami olacak. Rusya, Abd yüzünden 91 yilinda bölündü ve bu intikam sonunda alinacak

  • Narsil Aynen dediğin gibi, Çin'de 2. çocuk yasakdı. Fakat yakın tarihte 2. çocuğun serbest kalacağı yönünde bazı haberler okumuştum(belkide serbest kalmıştır.). Ama Hindistan'da herhangi bir sınırlama dolayısıyla planlamada yok. Özellikle az nüfus giibi çok nüfusta tehlikeli bir durum. Nasıl bir önlem alabilirler bilememde; Hindistan'da onu uygulamakta zor olsa gerek. Epey karışık bir ülke.

    Mesela ben bir bilgimi aktarayım, Hindistanda başlık parası tarzı bir durum var ve bu bizdekinin tam tersi, yani kadın erkek için para veriyor. Dolayısıyla özellikle doğan çocuk kız olduğu zaman (zamanında) öldürme yolunu seçiyorlarmış, Daha sonra bu büyük bir mesele olunca çocuğun cinsiyetinin söylenmesi devlet tarafından yasaklanmış, yinede doğan çocukları kulaklarından bir ilaçla öldürme eylemi devam etmiş, şuanda tabi ki de her yerinde yok ama yapan yerler varmış.


    Konuyla direkt bağlantısı olmasa da genel bilgidir. Hindistan epey karışık ülke cümlene ithafen yazmış olayım:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil abi çok kötü bir durum gerçekten. Okurken kanım çekildi. Dünya'da neler var ya, gerçekten Dünya genelinden bihaber yaşıyoruz..

    Maalesef bende duyduğumda çok üzüldüm, dünyada metrekareye en çok insan düşen ülke hindistan ve maalesef tıpkı bizim gibi 3. dünya ülkesi, zengin değil fakirlik diz boyu, daha başka şeylerde duydum ağzım açık kaldı. Gerçektende yurt dışı farklıymış gibi bir algımız var ya ,bunlarıda bilmek iyi oluyor aslında..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hindistan özellikle güneyi yükseltisi çok düşük dolayısıyla pis hava maşallah cirit atar, İskandinavya ise mis gibi kuzeyli soğuklar mis gibi hava, mikrop yok vs :D

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil

    Vintersaga


    Genel bilgilendirme sohbeti olduğu için, araya atladım :)

    Evet, Çin'de halen tek çocuk uygulaması sürüyor. Ama eskisi kadar sıkı olmadığını biliyorum yasakların.

    Fakat, Sincan Özerk Bölgesi gibi, rejim karşıtı bölgelerde tüm sıkılığı ile devam etmekte.

    Oldukça "ırkçı" yaklaşımlar diye düşünebilirsiniz olayı.



    Fakat nüfus artış hızı ve büyüme stratejisi diye çok ilginç bir makale okumuştum Çin ile ilgili.

    Bulabileceğim konusunda şüpheliyim, çünkü yazılı bir bilgiydi. Artık ulaşamam ama bulursam mutlaka atarım.ilginç bilgiler var.


    Not: özeti, Çin'li stratejistler, Endüstri 4.0'a inanmıyor ve sanayide "emek yoğun" çalışmanın hızlanarak devamını öngörüyorlar. Ve daha refah bir yaşam için, nüfusu azaltma / sabit tutmaya inanıyorlar.


    Hindistan ise Endüstri 4.0 doktrinlerine inanıyor ve nüfusun kontrol altına alınması gerektiğini düşünüyorlar. Ama Hindu inanışlarının da etkisi ile bu konuda fren yapamıyorlar.


    Durum kötü yani :)



    selamlar

  • ilker.gunebakan Bilgiler için teşekkürler abi. Fazla nüfusta bence çok tehlikeli; Avrupa'yı bekleyen yaşlı/az nüfus tehlikesi gibi.

    tabikide, fazla nüfüs fazla tüketim demek, aslında en tehlikelisi yüzölçüme göre fazla nüfus, bence daha riskli bir durum..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN