İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hayırlı akşamlar İstanbul sakinleri. Yine sınırda bir sistem, yine ben. :D (Cm analizi yapacağım günü iple çekmekteyim.)


    Öncelikle üstte alıntılamış olduğum mesajımı okumanızı rica ediyorum çünkü analizin içerisinde yer alacak.


    Öncelikle yavaş şekilde ilerleyelim; bu gecede dahil olmak üzere bu gecede bomba gibi yağışlar var. Beklenen toplam yağış aşağı yukarı şu şekildedir :


    4ac8f84cc2df7f059a.png


    Peki rüzgar durumu? O da aşağı yukarı şu şekilde :


    ec3d41.gif


    Şu an poyrazdan seyreden rüzgar yarın sabah önce yıldız daha sonra ise kuzey kuzey batıya meylediyor.


    İşte kar için önemli noktada burası diye düşünüyorum. 11-13 sisteminde hatırlarsanız batı karayel etkiliydi. Bu sistemde ise kuzey karayel var ve burada ciddi fark oluşturabiliyor. Batı karayel soğuğun doğuya doğru ilerlemesini kolaylaştırmıştı. Bu sistemde ise kuzey karayel mevcut olduğu için soğuğun doğuya kayması pek kolay olmayacak. Burada tekrar bir üstte alıntılamış olduğum mesajımı okumanızı tavsiye ederim.


    Bu aslında yer sıcaklık haritalarına da az çok yansımış durumda :


    8db98639e542e5bcb4ef05ca.png


    Sonuç olarak; batı ilçeleriyle doğu ilçeleri arasında maalesef dramatik farklar olabilir.


    Kar yağışına değinecek olursak; sabah geç saatler-öğlen saatleri dolaylarında yağış Batı İstanbul'da kara dönecektir diye düşünüyorum. Zamanla bu karın Avrupa yakasında Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy vb. ilçelere yayılacağını düşünüyorum. Avrupa yakasında yer alan kıyılarda özellikle batıya yakın kesimlerde havada kar belkide daha fazlası görülebilir.


    Kar şartları oturursa bu kar yağışı yağışın yoğun olması sebebiyle geçici güzel bir örtü yapabilir.


    Kendimde Anadolu yakasında oturan biri olarak nispeten temkinliyim. Çamlıca sürprizleri sever; özellikle akşam saatlerinde yükseklerden sürpriz çıkabileceğini düşünüyorum. Kıyılar ise havada karı görürse ne güzel olur.


    Umarım yardımcı olabilmişimdir, bu bir bilgilendirme yazısıdır. Yazı kesinlik içermemektedir ve olumlu yada olumsuz şekilde değişim olabileceği asla unutulmamalıdır. Bu tarz sistemler sistem anında yaşanır diyerek yazımı noktalandırayım.


    Birde bu saate kadar beklememin sebebi en yeni verilerle konuşmaktı, beklettim, mazur görün lütfen.


    İyi forumlar..

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Şu yağışı - li değerlerde alsaydık herhalde 50 cm kar yapardı :hfyeni (29):


    Yarın canlı bir şekilde 150 rakımlı Hadımköyden fotoğraf ve bilgi alıyor olacağım. Aynı zamanda 80 rakımlı rasathanemden de bilgiler paylaşıyor olacağım :gun_bandana:

  • Yarın beykozun iç kesimlerine gideceğim yani köylerine yağışa göre örtü yakalayacağımızı düşünüyorum inşallah bu sezonun ilk düşen kar taneciklerini görürüm bu arada bu sistem bana göre sürprize açık

  • @Wintersaga hocam adrese teslim tahmin isteyenlere bile sabırla cevap vermeniz beni gerçekten güzel bir samimiyete sürüklüyor. Kimsenin kalbini kırmak istemediğiniz çok belli. Darısı diğer forumlara :)

  • @Wintersaga hocam adrese teslim tahmin isteyenlere bile sabırla cevap vermeniz beni gerçekten güzel bir samimiyete sürüklüyor. Kimsenin kalbini kırmak istemediğiniz çok belli. Darısı diğer forumlara :)

    Yakinda semt hatta sokak ve kapi onu olacak o izle ve gor .