İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Dün geceye göre nispi daha kötü bir diyagram var. Senaryo ortalamaları nispi daha yüksekken; bir istisna, 1-2-3 dönemi ortalama nispi daha iyi, orada -10 altı olan 3 adet senaryonun payı var. Genel bağlamda 0 derece altı senaryo sayısında azalma var.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Diyagram demiş ki ayın 27'sine kadar olan durum aşağı yukarı belli ama ötesi karmakarışık. Soğuk tarafa da gidebilirim ılık tarafa da gidebilirim her türlü aksiyonu yapabilirim güzellikler de sunabilirim kelek de atabilirim ayağınızı denk alın akıllı olun soğukçuysanız soğuk tarafa ılıkçıysanız ılık tarafa giden senaryolarımı dikkate alarak işinize gelen senaryolar üzerinden manipülasyon yapmayın.

  • İstanbul 7 ocak 2017 sisteminden beri kara kavuşamadı
    Geçen yıl gelen ve gece yağıp sabah eriyen çoğu kişin göremediği sistemi saymıyorum
    Normalde geçmiş sezonlarda Kasım-Aralık aylarında kar istemezdim,Ama Karsızlık sendromum şu ara tavana vurdu
    Beklemekten başka çarede yok :(

  • İstanbul 7 ocak 2017 sisteminden beri kara kavuşamadı
    Geçen yıl gelen ve gece yağıp sabah eriyen çoğu kişin göremediği sistemi saymıyorum
    Normalde geçmiş sezonlarda Kasım-Aralık aylarında kar istemezdim,Ama Karsızlık sendromum şu ara tavana vurdu
    Beklemekten başka çarede yok :(

    sorma 7 ocak sistemindede hastalandım o meşhur pazartesi günkü yoğun karı seyredemedim bile .ama cuma akşam başlayıp cumartesi geceye kadar süren aralıksız karın zevkini fazlasıyla çıkardım ve hasta oldum zaten :D çok özledik be 1 baba sistem olsun bana yeter bildiğin 1 metre kar almıştık sultangazide :( özlem had safhada gel be beyaz rahmet

  • Diyagram demiş ki ayın 27'sine kadar olan durum aşağı yukarı belli ama ötesi karmakarışık. Soğuk tarafa da gidebilirim ılık tarafa da gidebilirim her türlü aksiyonu yapabilirim güzellikler de sunabilirim kelek de atabilirim ayağınızı denk alın akıllı olun soğukçuysanız soğuk tarafa ılıkçıysanız ılık tarafa giden senaryolarımı dikkate alarak işinize gelen senaryolar üzerinden manipülasyon yapmayın.

    Bunu ben yazınca topa tutuluyorum siz yazınca 13 beğeni geliyor ne diyelim halkımız araştırmadan etmeden saldırmaya ya da inanmaya alışmış şimdi bunu yazdım diye mesajım muhtemelen silinecek ve belki üzerine 10 kişi daha mesaj atacak :)

  • Gréy diyagramda olani belirtebilir ve kar sever olarak soguk senaryolara dikkat cekebilirim. Buna ne sen ne bayhava nede bir baskasi karisamaz engel olamaz,herhangi hir uyede bunu yazarsa benden tepki gormez.


    Senin durumun farkli bak yazmayayim diyorum illaki yazdirtacaksin kotumser yapin hayatina sirayet etmis.1 sene boyunca samsun konusunda karalar bagladin.Surekli kotumser yaziyorsun seninki gercekleri soylemekten cikmis vaziyette klinik bir duruma gidiyor. Senden ricam dilini biraz yumusatman ustelik sen moderator olarak gorevde yapmis bir uyesin.


    Senin mesajini silmedik ama farkettiysen sanq cevap yazan uyeler buranin mudavimi uyeler gelip gecici insanlar degil.Bu konuyu uzatmayip tatliya baglamisizdir umarim..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • bence gayet normal objektif bir açıklama. arkadaşın yazılarına baktım olumsuz hiçbir yazı görmedim ki kar-soğuk sevmeyenin bu forumda işi olmaz zaten.ancak bu tarz yorumlara karşı çıkan ve fazla duygusal davranan sizlersiniz.bu bardağın boş yada dolu tarafına bakmakta değil. objektif yorumlamak.duygusal davranıp, gaza gelip, sistem gelmediğinde de sizle beraber daha önce gaza gelenler forumda niye sistem gelmiyor? neden noldu şimdi? gibisaçma sapan yazılar yazıyorlar yeri geliyor hocalarımıza saygısızlık ediyorlar. halbu ki önceden çoşup çağlayıp gaza gelinmese, zincirleme hiç biri gerçekleşmez.


    burda araya girmek istedim çünkü olumsuz birşey yazan sanki yalan yanlış kötü birşey demiş gibi taşlanıyor.gerek yok hiç

  • kapalı ama yinede diger günlere nazaran çok soguk olmayan bir hava vardi bana göre bugün aksam biraz serinledi yarinds iyi görünüyor yarin geceden ihtibaren kuzeyli ruzgarlarla 11-12lere gerileyecek gibi duruyor kasım böylece bitti diyebiliriz :)

  • Bunu ben yazınca topa tutuluyorum siz yazınca 13 beğeni geliyor ne diyelim halkımız araştırmadan etmeden saldırmaya ya da inanmaya alışmış şimdi bunu yazdım diye mesajım muhtemelen silinecek ve belki üzerine 10 kişi daha mesaj atacak :)

    Bunu sen yazdın ya sana diyecek sözüm yok artık.Birde üstüne iki günlük trol üyeler gibi mesajım hemen silinir şimdi tavırları yakışmadı.Söyleyecek fazla sözüm yok.Son kez yazacağım ve konuyu kendi açımdan kapatacağım.Öncelikle ben yazınca linç ediliyorum siz yazınca 13 beğeni diyorsunuz ya.Burada o soruyu bize değil o 13 beğeniyi yapana soracaksınız bizden bir yönetici var ise o konunun muhatabı biz oluruz.

    Diğer konuya gelince daha önce defalarca bu şekilde tepki almanıza rağmen hep aynı tavır hep aynı şekilde ruh hali ile davranmaya devam ettiniz. Belki farkında olmadan bu ruh hali sizin kişiliğinizi bozdu ve sonuç olarak her olumsuzluğa anında takılıp olumlu şeylere bakış açısı kısa kalan bir kişiliğe sahip oldunuz.Sonuç olarak geçen günlerde dönemine ve zamanına göre 10 günlük periyot için gayet iyi olan bir diyagrama kötü diyerek tepki çekince canınız sıkıldı.Cevaben ben yazdım ve anlaşılan o ki mesajın aldığı beğeni sizi fazlasıyla rahatsız etmiş.Sonuç olarak dün bay havanın yazdığı ve üzerinden çok mesaj geçmesine rağmen alakasız bir zamanda bu mesaja her zaman olduğu gibi takılıp yeni bir polemik konusu yaratıp yönetimin mesajınızı sileceğini öngördünüz.Mesajı ben dahil pek çok arkadaşım yeni gördü ama kimse de sileyim diye başvuruda bulunmadı kimseden de rapor gelmedi.Ruh halinizin etkisiyle fazlasıyla duygusal olarak atılan bu mesajın bizi ultra şok ettiğini söylemek isterim.Konu benim açımdan budur.İnsan kendi hatasını görmek istemez.Neden o tepkiyi aldığını bilmene rağmen bu tepkiyi verdiğin için biz bu kadar şaşırdık.

    Şimdi gelelim diğer konuya;

    Konuyla hiç alakası olmadan siz konuya orta yerinden girdiniz Mutu .Kontrol ettiğimde geçmiş mesajlarda ne adınız geçiyor ne de sanınız ama gel gör ki sanki Gréy günlerdir baskıya maruz kalıyor mesajı verilerek geçmişte yaşadığınız sıkıntıların sonucu olarak kendi meselenizi de bu konuya dahil etme çabası var.Madem Gray citiesin mesajı objektif bizim ona ilk verdğimiz cevap da gayet objektif bir cevap.Hani demişsiniz ya olumsuz mesaj görmedim HİÇ.

    Koca ülke de samsuna yakın yerler olmasına rağmen Nedense hep Samsun gözüne batıyor.Aynı samsun sürekli kurak sürekli yağışdan kötü etkileniyor.Ben değil kendisi öyle söylüyor söylediğini de biliyor.

    72d88.png

    Konunun çıkma sebebi mesaj buyrun;


    cffd4ba4fc05a6dc.png

    Kötü dediği diyagram;

    9c9c58ff22885862896d8fdb.png

    Bahsettiği diyagram kötü ise bu diyagrama literatürden yeni bir isim bekliyoruz.En son paylaşılan diyagram;

    b2fd0bcec998ca1.png

    Bu söyleyiş size de bir yerden tanıdık geldi mi Mutu bence size çok benziyor.O yüzden mi cevap yazma gereği duydunuz?Size göre model 96 da mı değişiyor gerisi önemli değil kapatın dükkanı gidin.Ama diyagram 10 gün sonrası için eksi ortalama veriyor ona ne yapacağız?Ha doğru size göre o diyagram kötü bir diyagram.Kimse size konuşmayın demiyor.Olumlu şeylere kulp takmayın yeter.İnsanlar neye inanıp neye inanmayacağını bilecek yaşta bakın burda arkadaşımız sondaki muhabbetlerden rahatsız olmuş.Benim anlamadığım nokta bu muhabbetin onun yaşantısına olumsuz etkisi ne?

    b09d8a31b.png

    Bakın yine Samsun yine merkez yine teğet geçen yağmurlar ama ekim ayında coşan samsun.Sürekli olumsuz dönemlere çağrı sürekli yaşanan hangi tarihte olumsuzluk var ise ona uygun bir mesaj.Bunlar yakın vade de bulduklarım hani OLMAYAN OLUMSUZ MESAJLAR varya onlar işte.Hatırladığım hatta sildiğim o kadar çok eski tarihli mesaj var ki.İyi niyet gösteriliyor ama karşı tarafta iyi niyet yok.Kimse kusura bakmasın doğruya doğru.

    12c21.png