GLOBO guzel tahmin vermişforum.havaforum.com/attachment/17661/
Son Şans
-
Hava_Forum -
11. Februar 2018 um 12:27 -
Geschlossen
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Kuzeyden gelen soğuk muazzam bir şey. Daha önümüzde koskoca 9 gün var. iskandinavya üzerindeki yüksek basıncın ispanya ve fransa üstüne de çökeceğini düşünüyorum.Zaten dünyanın dönüş hareketine göre sistemin doğudan o kadar batıya yılan gibi kıvrılarak gitmesi bana mantık dışı geldi.
-
Ecmwf sistemi bizden götürdü hocam geri dönüş şansımız varmı?
-
Bana göre tahmine gerek kalmaksızın henüz sürenin uzun olması dolayısıyla dahi var. Ayrıca modellerin aynı gün için de dahi değiştiğini düşünürsek 9 günde neden çok kere daha değişmesin.
-
Hudson Körfezi üzerinde 10 hpa daki sıcaklık +6 dereceye çıkmış, 10 hpa Sibirya yüksek basıncı demiş.
-
Takla atar daha zaman var..
-
-
Şahlanıyor Maşallah!
-
Gelecekse boyle gelsin. gelmiyosada kendi bilir

-
@Efsane-Semih hocam gfs öğlen güncellemesi 240 h deki görünüm gerçek olabilir mi bu senaryo mümkün mü heyecandan kalbim patlayacak gibi oldu

-
Modeller darma duman. Yorum yapacak durumda degiliz. Aksami gorelim. pazar aksama hersey netlesir
-
Aynen üstat ama böyle gelecek, vade kısalırken lehe dönmesi hayra alamet
-
Gelecekse boyle gelsin. gelmiyosada kendi bilir

Son günlerde bozduğundan çok bu tarihlerde en çok bu senaryoyu denedi gfs şans yükseldi iyice diyebilir miyiz
-
üstad üst üstemi geliyor yoksa banamı öyle geliyor

-
Semih hocam ne zaman açıklama - yorum yapacaksınız?
-
Gfs nin bugun oglenki gosterdigi efsane modelleri de artik 5 6 gun sonra goruruz. 6 ha da sonra tekrar +10 lari gostermeye devam. Karsizliktan karsizliktan:-D
-
Son gfs güncellemesi saçma olmuş. Kararsız olmak saçma olabilme hakkı vermez. Son güncelleme göre golf stream sıcak su akıntısını yok olmuş, hava olaylarının yönü dünyanın dönüş hareketinden etkilenmez olmuş vs. Gfs mi saçmaladı, iklimler mi değişti yoksa bizim şansımızın dönmesini istemeyen dış mihraklar mı var göreceğiz.Ancak şöyle bir durum da var; İstanbul 2 gündür normal kışına döndü, cephe yağışının olmadığı bir durumda sisli ve hafif çisentili bir hava hakim.Yani afrika hakimiyeti bitti.
-
Azor 168. saatten itibaren ok yonunde ilerlemeli.
forum.havaforum.com/attachment/17738/
192. saatteki hareketini yaparsa yani hafif batilayip kuzeye tirmanirsa soguk hava yuksegin altindan Avrupa'ya kayacaktir. Sibirya'dan Atlantiğe uzanan yesil alanin yuksegin doguya ilerlemesiyle mutlaka baglantisi kesilmeli. model tabiriyle sarı renkte olmalidir. Ozaman soguklar bize yonelecektir.
Sabaha gore Ecm'deki soguklar daha dogulu. Şuan icin sistem Avrupa'ya kacti diyemem. Tam bir negatif Nao goruntusu var. Hatta son saatlerde sogugu Ingiltereye vermesi endeksin eksi 4 lere inecegine isaret.
Takibe devam edecegiz. Pazar aksama kadar nereyi vuracagi netlesir .
-
hocam sistemi alma şansımızı % kaç görüyorsunuz
-
ümitler umutların yıkıldığı anda yeşerir. unutmayın.
-

