Son Şans

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • hocam gfs soguk açısından mukemmel goruntu verdi peki sizce siklon oluşurmu? Yoksa deklermi olur ?

    Yb nin konumuna bagli. haftasonu belli olur.

    ustam gfs nin aysonu gösterdiği sistemin bu şekilde gelme ihtimali ne kadar.

    Her gecen gun artiyor diyeyim.

    Semih hocam Adıyaman için özel bir açıklama istesem biraz rahatsız ediyorum ama kusura bakmayın lütfen ^^

    Tum ulkeyi etkileyebilecek gucte bir sistem gibi duruyor simdilik.

    ❄❄❄❄⛄⛄⛄⛄⛄ 27 şubatta inşallah vizyonda

    27 subata kalmaz. 24-25 gibi gelecek insallah.

    @Efsane-Semih hocam efsane bekliyorum demiştiniz , ay sonu sistemini kastediyordunuz sanırsam , bu erken ısınma ve wortexin erken parçalanmasıyla alakalı bir durum herhalde , anladığım kadarıyla , extrem kışlarda , bu seneye benzerlik taşıdığına göre ateş edelim mi ? :)

    Bir cok etken var bu sistemin gelisini etkileyen. Şarjörleri doldurup bekleyin.

    1987 mi geliyor acaba :)

    Kismet.

  • Aksamki Ecm de bekledigim gibi geldi. Devam etseydi sistemi indirecekti.


    Cuma gunune kadar sistemin gelip gelmeyecegi netlesecek.. Suan hersey olumlu. Eskiden olsa İstanbula 50 cm kar geliyo bile derdim. bu sene farkli bir sene. Guven olmuyor. Hepiniz goruyorsunuz Gfs olsun Ecm olsun guzel goruntuler veriyor. Işkembe-i kübradan sallamiyoruz yani. Mesela gfs gibi gelse 50 cm de az kalir. Metrelik demek lazim ve genis capli bir sistem. Aksamlari bu saatlerde sistemle ilgili goruslerimi yazicam. Sistem Ecm'nin radarina girdiginde daha net ifadeler kullanabilecegiz. İlk hedefemiz carsamba gunu Ecm'nin 240. saatinde bu sistemi gormek olmali. Takibe devam gencler.

  • semih hocam,diyagramlarda gfs hep yanlız kalıyor..bu güzel gelişmeler diyagramlarda yansımaya baslar dimi?saygılar..

    Yansiyacak. 7 ocak sistemide boyleydi. Ana model harici senaryolarin cozunurlugu dusuk. Radardaki ppi ve max gibi dusun. Maxta kutleler daha net belli oluyor. bahsettigimiz sisteme 2 hafta var. o 2 haftalik surecte azor avrupaya giriyor. kuzeyden soguk indiriyor. a.b ler olusuyor. pesinden tekrar azor hamle yapiyor ve bize sistem indiriyor. modellerin bu kadar seyleri heleki cozunurlugu dusuk olan senaryolarin bunlari gormesi kolay degil. biz gorduk actik basligi :D bekliyoruz. 2 3 gune her guncellemede asagi inis artacaktir diye dusunuyorum.

  • böyle insanlar var toplumumuzda maalesef kardeşim...madem yapıyorsun ki gereksiz bir durum,altına alıntı olduğunu belirtip,kaynağınıda yazmak zorundasın...tabi emeğe saygın varsa..

  • Yansiyacak. 7 ocak sistemide boyleydi. Ana model harici senaryolarin cozunurlugu dusuk. Radardaki ppi ve max gibi dusun. Maxta kutleler daha net belli oluyor. bahsettigimiz sisteme 2 hafta var. o 2 haftalik surecte azor avrupaya giriyor. kuzeyden soguk indiriyor. a.b ler olusuyor. pesinden tekrar azor hamle yapiyor ve bize sistem indiriyor. modellerin bu kadar seyleri heleki cozunurlugu dusuk olan senaryolarin bunlari gormesi kolay degil. biz gorduk actik basligi :D bekliyoruz. 2 3 gune her guncellemede asagi inis artacaktir diye dusunuyorum.

    Hadi artık gelsin.
    Bu sene vasat bile geçse seneye artık acısını çıkartırız

  • Model güncellemeleri sayfasına yazamıyorum sanırım. Oysa ki yazabilen bazılarından daha değerli yorumlar paylaşıyorum. Neden acaba?
    Bu arada 168h toplam yağış haritası maalesef Afrin/Hatay lokasyonunu yağışa boğmuş. Asker kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun :/

  • Semih hocam sistem doğuya girmemek için elinden geleni yapıyor böyle olursa doğu karadeniz bazı kısımlar sıkıntı çekicez gene ? ülke sistemi mi olucak olursa ?

  • Model güncellemeleri sayfasına yazamıyorum sanırım. Oysa ki yazabilen bazılarından daha değerli yorumlar paylaşıyorum. Neden acaba?
    Bu arada 168h toplam yağış haritası maalesef Afrin/Hatay lokasyonunu yağışa boğmuş. Asker kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun :/

    bazı kendini bilmez arkadaşlar yüzünden bu sıkıntı ortaya çıktı amin diyelim

  • bencede @'divane kardeşim haklisin bu konuda sana katılıyorum çünkü saçma sapan yorumlar yazılıyor ve ortamı geriyor farkındaysan yasak geldikten sonra model sayfasında bir problem sorun tartışma çıkmıyor her şey tikirinda işliyor tabiki buda bizi mutlu ediyor teşekür ederim hayırlı forumlar gfs güncellenmesinde görüşmek üzere allaha emanet ol ^^