15-28 Şubat Arası Dönem

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • semih hocam ağzına sağlık Allah utandırmasın inşallah 15 25 şubat arası bütün ülke kara doyarız

  • Son yillarda bahari andiran havalarla gecirdigimiz Subat ayi, bu kis eski ozledigimiz havalarla gececek. Kîs ayina yakisir gunler gecirecegiz.


    Subat ayinda modellerde takip ettigimiz sistem olmak uzere , digeri subatin 3. haftasi ve son olarak aysonu yada Mart basina sarkacak bir sistemle beraber totalde 3 guclu sistem gelecek. Şubatin 3. haftasi (muhtemelen 15 18 Subat arasi herhangi bir gun) sistemide oldukc heyecanlandiracak bizleri.


    Onumuzdeki sistemle ilgili beklentim hala ayni ve sistem gelecek. Şu saatlerde guncellenen Ecmwf nasil cikar bilmiyorum ama kotu cikarsa uzulmeyin. Muhtemelen degisecektir. Bu sistemle ilgili detayi duruma gore pazar aksami eger netlesmezse en gec sali aksamina kadar paylasicam. Bu baslik altindan hergun onumuzdeki gunler ve sistemlerle ilgili bilgi vericem. Biraz islerim var kisa kesmek zorundayim.

    öğlen güncellemesinin kısa özeti 8)
    Şubatin 3. haftasi (muhtemelen 15 18 Subat arasi herhangi bir gun) sistemide oldukc heyecanlandiracak bizleri.
    @'Efsane-Semih 8)

  • Öncelikle konu hayırlı olsun.Semih Üstad senelerdir takipteyim ve ayırt etmeksizin tüm yazıları okuyor ama bilgim olmadığı için pek yazmıyorum.Konu açıklaması sonunda yazdığınız Afrinde ve ülkemizin diğer bölgelerinde görev başında bulunanan MEHMETÇİK için söyledikleriniz duygulandırdı.Ben çiftçi çoçuğuyum ve bu dönemde ki yağışların kıymetini anlatmaya gerek yok zaten.Fakat Afrin harekatı başladığında hava soğuk ve yağmurluydu malumunuz.O bölgeye sevk edilen sağlıkçı arkadaşların ifadeleri'' hava çok soğuk aslerimiz çok üşüyor,dün 15 hipotermi vakası geldi '' dedi.Hal böyle olunca bende burada bulunan birçok arkadaşım gibi kar yağmadığını üzülürken duyduğum şeyler karşısında da düşündüm.Bu son sıcak hava dalgasının boş olmadığınını ve herşeyin bir sebebi olduğunu GÖKLERDEN GELEN BİR KARAR olduğunu düşünüyor,saygılarımı sunuyorum.Rabbim askerlerimize güç kuvvet versin

  • semih hocam, türkiyeyi etkileyen basınç merkezlerinden azor-sibirya anti siklonik hava merkezlerinin aleyhimize çalıştığı açıktır. Sibirya Kafkasların batısına genişlemiyor azor ise sürekli atlantikte ısrarcı ve orta Avrupa eksenli hareket etmiyor ve bu da bizi sürekli ılıman tarafta bırakıyor. bu patern değişecek gibi görünmüyor zira uzun süredir böyle ve hala güçlü bir ısrarı var bu paternin. ben realist olalım ve hayal kırıklığına uğramayalım derim hocam. ben 8 yıldır meteorolojik siteleri takip eder ve fikirlerimi paylaşırım özellikle kış mevsimlerinde. geçmiş tecrübelerimle de dayanarak bu yazıyı yazıyorum semih hocam. kalan ufak umudum ise 15-22 şubat aralığıdır.oldu oldu!. olmadı artık seneye bakarız. sağlık olsun derim.