S-400 Soğuk Havadan Koruma Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Semih hocam merhaba, size bir sorum olacak, ülkemizin üzerinde ki bu kalkan gibi olan durum herneyse ve soğukların ülkemize girmesini engelleyen olay sizce, yanlış bilmiyorsam akdeniz de ki HAARP silahı olabilir mi? İyi geceler hocam

    hayir.

    Semih dostum arkadaşlar umutlarını yitirdiler tabii ama benim birkaç gündür dikkatimi çeken bir durum var bunu İStanbul tahmin sayfasında da ifade ettim özellikle ecmwf modelinin veri girişinde sorun var % 90 zira öğle diyagramı 1. 30 daki dümdüz çizgilerden ibaret adeta bu durumun ecmwf merkezinin ingiltereden İtalyaya taşınmasından kaynaklanması söz konusu eğer gerçekten böyle ise bu durumun etkisi de olacaktır muhtemelen forumlarda da yazıyor zaten bu durum.

    Zannetmiyorum.

    semih hocam ilk sistem için sanki siz de ilk heyecanınızı kaybetmiş gibisiniz, biz amatör karseverler Şubat ortası için mi daha çok heyecanlanmaliyiz yoksa hala umut var mı 6 Şubat sistemi için? emeğinize ve tahminlerinize sağlık @Efsane-Semih

    6 subat icin umudum hala var. 2 subata kadarda olacak.

    Semih hocam geçen kış bahsetmiştiniz ayvanın çok olduğu yıl kış iyi geçermiş bu teoriyi deneyeceğim demiştiniz bende bişey duymuştum eğer o yıl kavak ağaçları tepesinden dökülmeye başlarsa kış iyi geçermiş ben bu yıl denedim de en son tepesi döküldü buda kışın biraz tatsız geçeceğinin habercisi gibi yorumlamıştım tabi kendimce yaklaşımım yaprak dökümünün kırağıyla ilgisi var buda soğuk ekim kasım soğuk kış teorisini doğruluyor kırağı ne kadar erken düşerse havalar erken soğumaya başlar dediğiniz gibi bölgelerimiz yeni yeni soğumaya başladı kışın geç gelmesi normal olarak baharı da biraz geç getirecek inşallah şubat şubatlığını yapar da bende dahil olmak üzere bütün kar severlerin yüzü güler hayırlı geceler :)

    Benim bu konuda tek iddiam agaclarin yaprak dokumu ile alakalidir. erken ve ustten dokuyorsa kis sert gecer.

    Semih hocam birsey rica edicem sizden.istanbulda kar yagmayinca abant a rez yaptirdim. 15 17 subat.sizce orda kar görürmüyüm? Tesekkurler.iyi aksamlar.

    haftaya bakalim.

  • @akara youtube a HAARP yazarsanız eğer bilgi verecek bazı bilgiler edinebileceğinizi düşünuyorum, benim sadece bir soru etkisi varmıdır yokmudur bilmiyorum, gakat iklimleri değiştirdiği ve yapay depremler yapabildiği izlemiştim

    İşi bilen uzmanlar depremde bunun deli saçması olduğunu söylemişti. Celal Şengör Hoca gibi.

  • Hocam efsane beklentinizin içersinde 6-10 Ocak potansiyelinde sistem varmı? Bunu sormamın nedeni GFS Konrrol öğle çıktısında 6 Ocaktaki oluşumu andıran sinoptik görünümü var modelin son saatlerinde.

  • yarin yada cuma netlesir gelip gelmeyecegi. Benim hala umudum var. sonucta sisteme 6 gun var.

    dediginiz gibi üstadım daha 6 gün var cuma akşamı ve hafta sonundaki güncellemeler bizim için önemli belli olmaz ispanyadaki ab nin balon olması dilegiyle hayırlısı artık

  • Şuan herkes bu işlerden soğudu ve sistem mistem takip etmek istemiyor artık. Gına geldi çünkü. Belki kimse istemediği için sistemler oluk oluk akmaya baslar bize. Bir şey çok isteyince olmuyor gerçekten de.

    Alemde şer, Oğuz'da er tükenmez !

  • Şuan herkes bu işlerden soğudu ve sistem mistem takip etmek istemiyor artık. Gına geldi çünkü. Belki kimse istemediği için sistemler oluk oluk akmaya baslar bize. Bir şey çok isteyince olmuyor gerçekten de.

    6.30 model paylaşıyorum gün boyunca veri atıyorum.Soğumak bir yana hararet yaptım :emlaugh:

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...