Marmara ve Batı Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Son güncellemelere göre beklentimi 5 cmden havada kara düşürdüm ki hayal kırıklığı olmasın bende.

    İnegöl yapar yine birşeyler hocam.Ben gibi batısı havada hesabı yapmalı bu durumda :)

  • 500'de -40 ,850'de -15 ,2 metrede -5, kar haritasında 35 cm diye diye 96.saate girdik ve bozulma başladı.Ardında yine düzelme eğiliminde sevinsekte kelebek ömrü kadar uzun sürmedi bu durum ve son hal ortada.Son 1 ayda sadece 1-2 gün lodosla 15 dereceyi zar zor görüp sıcaklıkların kış gibi kış, yağışların bol keseden olup, 3-4 kere havada kar alıp ara ara örtü aldığıma mı sevineyim yoksa uzatmalarda yediğimiz can alıcı maç bitirici gollere mi üzüleyim.İnanın tırnak uzunluğuyla kaybediyoruz ki artık kabak tadı verdi bu durumun döngünün sonu gelmeli.Bir hafta 10 günlük yüksek basınça razı durumdayım yeter ki yerden kırıntı parçaları toplayacağımıza komple tek parça halinde kucağımızda malzememiz olsun.

  • hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum yoksa görüntüye göre elbet yapar ama AB işte oynak bi o yana bi bu yana kıvırabilir :)

    Haklısın bende takibi kestim tek parçası gelene kadar kırıntılarla ellerimi parçalayamam :)

  • Kar haritasına çok aldırmayın o yağışların çoğu kky.

    Yarın haritalı tahmine gerek varmı diyede düşünmedim değil.Duruma göre karar vereceğim.İç kesimler daha şanslı olacağı aşikar

    Özellikle Batı Karadenizin iç kesimleri

  • GabelBerg10 Aynı beni özetlemişin hocam tebrikler. Sizinle aynı düşüncedeyim.

    Sitemimiz şükürsüzlük gibi görülmesin hocam bir daha olsa bir daha bir kar tanesine minnetiz.Lakin Ocak'ı yarıladık buda demek oluyor ki 1,5 aylık kışımız gitti geriye 1,5 ayımız kaldı oda tabi Mart Martlığını yaparsa :)

  • Bu kıştaki tek derdim adam akıllı bir örtü ile kışı bitirmek.Önceki sezon 23 Aralık 2017 de tek aldığımız sınır sistemle 20-30cm yapmıştım zaten ondan sonra adam akıllı sistem gelmedi Çanakkale adına.Bu sezon 4 kez kar görüyorum ve 3 tane ince örtüm bulunuyor.Bunun üstüne adam akıllı örtülü bir sistem eklersek benim adıma bu kış olmuştur derim.Çünkü bölgemiz genelinde hem aralık ayı hede ocak ayında bugüne kadar mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıklarla devam ediyoruz ve yağışımızda bol bol var.Aramızda belki kar görmeyen vardır ancak çoğu kesim havada dahi olsa kar gördü herhalde.İlk odağım 21-23 Aralık dönemi ikinci odağımda büyük balık Aysonu olacak.Bekleyip görelim...

  • Sitemimiz şükürsüzlük gibi görülmesin hocam bir daha olsa bir daha bir kar tanesine minnetiz.Lakin Ocak'ı yarıladık buda demek oluyor ki 1,5 aylık kışımız gitti geriye 1,5 ayımız kaldı oda tabi Mart Martlığını yaparsa :)

    Hocam 15-16 Ocağı da atlatalım, bir süre 10 gün civarı mevsim normallerinin üstüne çıkmamız lazım ki güçlü bir atak gelsin artık nereden geliyorsa gelsin dediğiniz gibi kırıntı sistemlerden, yok sıcaklık yetecek mi ? yok yağış az... Diyeceğimize BABA bir sistemimiz olsun. :saint:

  • Forumu 4 Seneye Yakin Zamandir Takip eden biri olarak hangi sistem -40 -30 -20 Girse Yaklastigi gun yok olup ucuyor. O yuzden uzun vadelere bakip sadece sistem.gelecek ama son 2 gune yada 1 gun kalaya netlik alir demek bu durunlara gore daha mantikli geliyor. Bu sadece benim fikrim tabiki Emegi gecen herkeze Saygilar.

  • Öyle birşey ki artık baba sistemde görsem veya ustalar söylese bile son 24 e bakacağım neymiş ne olmuş diye tahmincilerimiz de zorlanıyor yukarı tükürse bıyık aşağı tükürse sakal onlara da hak veriyorum

  • https://kachelmannwetter.com/de/modellkarten/deu-

    hd/bursa/schneehoehen/20190116-0600z.html

    ICON - EU ya göre sistem boyunca Bursa daki örtü miktarı. Siklonik sistemlerin klasiği Yıldırım boşluğu göze çarpıyor. Bu modele göre Bursa ovasında herhangi bir örtü beklentisi yok.

    https://kachelmannwetter.com/d…oehen/20190116-0600z.html

    Bu ise ECM ye göre Bursa örtü miktarı. 20 - 30 cm örtü öngörmüş. Şahsi görüşüme göre ICON - EU galip çıkacaktır. Ovada ahım şahım bi örtü oluşmayacaktir. Zira ECM yakın vade tahmininden anlamayan milletin duygularıyla oynayan üfürükçü bir modeldir.

  • Scofield16 kar haritasının güvenilirliğini tartışmayacağım çünki içlerinde kky de dahil oluyor.

    Şöyle bahsedeyim attığınız site üzerinden hem Bursa için Icon hemde Ecmwf meteogramını karşılaştırın gerçekleri o meteograma göre ıcon bursayı coşturuyor Ecmwf ise Ancak Akşam-Gece saatlerine örtü olabileceği öngörüsünde bulunuyor

    Ecmwf çözünürlüğü ile her modelden önde gelen bir modeldir.Şu dönemde her modelin başarısı sorgulansada Ecmwfnin yeri benim için ayrıdır.Kar haritası doğru bilgiyi vermez eğer kendiniz detaya inip iyice incelerseniz kar haritasının gerçekçi olmadığını anlayacaksınız

  • Enes Güleç(17) Hocam icon için dedikleriniz de haklisiniz ama benim dediğim icon - eu modeli. Icon ile euro 4 ün karışımı bir model tahminimce. İkisi farklı veriler sunmuş ve icon - eu bahsettiğiniz icon a göre daha temkinli ve Yıldırımda sıcaklık sıkıntısı olabileceğini öngörmüş.

    Değerli katkınız için teşekkür ederim.