Marmara ve Batı Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aranızda temmuz ayında kar gören var mı?

    Aranızda lahana gibi kat kat giyindiği halde içlik giymediği için bacakları donma tehlikesi atlatan var mı?

    Aranızda eksi kırk iki derecede okula gidip hocanın derse gelmediğini öğrenince kolonyayı anfinin ortasına boca edip çakmağı çakan ve ısınan var mı?

    Aranızda mutfakta ki ocağı yakıp üzerine su koyarak evi ısıtan sivri zekalı var mı?

    Yanlış anlamayın ama bunların alayını gördüm ben ve daha fazlasını. Belki gören vardır aranızdan da.

    Kar ve soğuk hastasıyım fakat kanadaya yerleşen izmirli hikayesini herkes bilir. 5 sene Kırgızistan da kaldım öyle soğuklar gördüm ki temmuz da kar yağdı memlekete. İşte bu yüzden ılıkçı değilim ama sıcağı severim. Denizi sevmem pek ama sıcak iyidir. Her şey mevsiminde güzeldir. Yaz yazlığını kış kışlığını yapacak.


    Sistem gelsin 5 metre kar yağsın ama mayıs ayında da sistem kovalamayın burada şart olsun ben kovalarım sizi :))))))

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • GFS Trakya-Çanakkale-Balıkesir üçgenine havayı soğutun cepheye el sallayın diyor.Gerçekleşirse ard arda 3.kez aynı senaryoyu yaşamak sinir bozucu olacak :)

  • Dibimizden sıyrılıp geçen yağış azımsanacak bir yağış değil 200 km ötede ki Kütahya'da iki karış kar varken Balıkesir kırağı tarzı kara kalabilir.Bu sezonun trendi herhalde yağış+soğuk çakışmaması yörem adına.Ya bu yöreyi ne yapıp ne edip 300-400 metre yükseltecem yada atmosferde ki ipleri elime alacağım :hfyeni (18):

  • Dibimizden sıyrılıp geçen yağış azımsanacak bir yağış değil 200 km ötede ki Kütahya'da iki karış kar varken Balıkesir kırağı tarzı kara kalabilir.Bu sezonun trendi herhalde yağış+soğuk çakışmaması yörem adına.Ya bu yöreyi ne yapıp ne edip 300-400 metre yükseltecem yada atmosferde ki ipleri elime alacağım :hfyeni (18):

    Bizim Çorluda da var aynı sorun. Aralık 3.haftası gelen sistemi saymazsak yağış olur soğuk olmaz, soğuk olur yağış olmaz durumu burası için de geçerli.

  • Bizim Çorluda da var aynı sorun. Aralık 3.haftası gelen sistemi saymazsak yağış olur soğuk olmaz, soğuk olur yağış olmaz durumu burası için de geçerli.

    Sinir bozucu olsa da fotoğraf çekecek kadar beyazına buzuna da şükür.Elbet kışımızın bitmesine daha uzun bir süre var lakin aklımda bu fırsatları kaçırmasak sonra arayabiliriz düşüncesi de yok değil.Bu tür siklonik salınımlar kolay kolay gerçekleşmiyor ve 3.ye yaşıyoruz bu durumu ya ucundan kaçırdık yada başından öyle veya böyle istediğimizi alamadık.Atalarımızın sözü olan yemeyenin malını yerler sözü birebir gerçekleşiyor ,yemek önümüzde ama tabakları düşürüyoruz habire :saint:

  • Sanki İstanbul boğazından bir çizik çekiyor doğuya var batıya kuru ayaz. :)

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Enes Güleç(17) komşu sen ne diyorsun bu duruma ,Çanakkale eser kuru soğuğu çekilmez hiç :hfyeni (18):

    Aman komşum hiç sorma.O rüzgar insanı felç ediyor zaten

    Şuan güvencem diyagram ve diyagramda gördüğümüz senaryolar.Bu tür siklonik bir sistemin çok daha iyi bir hal alma potansiyeli varken kaçırmak kötü olur.Birde dediğin gibi bundan sonraki sistemlerin garantisi yok.Beklentimiz var ama garanti yok...

    Bu sistemdeki olası batılama önceki sistem gibi bizi uğraştırmaz.Bunun batılaması demek 12 saatlik yoğun kar yağışları demek ve oradan ne kadar örtü toparlarsak toparlayacağız.Her geçen sistem önceki sistemden daha kuvvetli geliyor.Bu sistemde yer seviyesi sıkıntısı olacağını düşünmüyorum.

    Kısacası kovalayacağız ve kovalayacağız...

    Batı Karadeniz ve Doğu Marmaradaki arkadaşlar rahat olsunlar.Önceki sistem gibi bir siklon rotası söz konusu değil.Siklon Batı Karadeniz üzerinden geçse bile rahatlıkla ekmek çıkacaktır oralara şüpheleri olmasın