Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ne diyeyim artık bende endişelenmeye başladım. Allah hayrımızda ne varsa onu versin. İnşallah bu konuşmalarımız ilerki 10-15 gün sonra gülerek hatırlarız.

  • gfs sabah diyagramı kötüleşmiş maalesef. yarınki çıktılar çok önemli artık. bundan sonraki süreç çok sancılı olacak, havaseverlerin sabrı tükenme aşamasına geldi.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • durumlar o kadar kötü ki umutsuzluğa kapılmamak elde degil.normalde şu an ocak ortasından ocak Son haftaya kadar yaşayacak olduğumuz serin dalgalı senaryoyu aralıkta yaşardık. kışın ön provası olurdu aralik sonu ya da ocak ayinda sağlam kendini göstere göstere güçlü bir sistem inerdi. Bu havaları normalde biz aralik ayinda ya da martta da yaşıyoruz. Şu an arası resmen bomboş geçiyor. Son hafta için birşeyler gösteriyor çekiyor. Sibirya tam sınır bozucu durum.muhtemel gelirse denilen gibi azor kısmen sibirya destekli polar atak alınabilir.nereyi hangi güçte etkileyeceği belli değil ancak-5-8 bandı bizi tatmim etmez en az -9-10lar girip 25 cm üstü kar yağmalı ki rahat nefes alalım.yoksa 3-5cm bizi kesmez.

  • çalıştığım okulun bulunduğu beldenin rakımı 500 ve örtü oluşumu yok. Sistemin gücü beklediğimin bir hayli altında kaldı. 600 metreden itibaren hafif bir örtü var. Şu anda da havada uçuşan kar taneleri var sadece.

  • Samsun diyagramı;
    Yakın vade de 18'i gibi soğuma ve yağış var.Kıyı kesim için ben örtü beklemiyorum.Orta vade de ayın 23'ü ile birlikte senaryolar aşağı gelmeye başlıyor.Ayın 25'i civarına doğru hamak oluşumu var süreç her güncelleme de değişkenlik gösteriyor şu an için sistemi erken vermek yerine normal beklenilen zamanda bir oluşum var Azorun uygun konum alması ile daha sert soğuklar içeren senaryolar görebiliriz.
    forum.havaforum.com/attachment/13529/

  • bu senenin ne kadar sıcak geçtiğini dün ordu çambaşı yaylasına giderek gördüm. 2000 rakımlı yaylada neredeyse kar yoktu. ocak ayında ve bu inanılmaz anormal bir şey. öğleden sonra başlayan tipiye maruz kaldık biraz tadını çıkardık.

  • Meteoroloji'den gelen açıklamaya göre başta İstanbul olmak üzere 20 Ocak'tan sonra "Yurdun büyük kısmında şiddetli kar yağışı gerçekleşecek ve günlerce devam edecek" denildi.
    sanırım bunlarla aynı yerlere bakmıyoruz :P ( kaynak milliyet)

  • son gfs çıktısına göre sistem batı bölgelerde çok fazla oyalandığından bizim taraflara kırıntılar kalıyor. bakalım vade yaklaştıkça değişim ne yönde olacak.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • karsever olarak kızıyorum kızıyorum kızıyorum. Daha ne diyebiliriz ki berbat işte bildiğin çuval bir kış. Yok azor diklenecek bilmem aşağıda kıbrıs civarı tepki a.b oluşacak yok sibirya yandan gelecek iskamdinav dalacak derken-5 bandında git gel konya 6 saat.ocak bitti neredeyse