Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Allah belası vermiş bu(Sinop ile Samsun merkez arasında kalan kıyı kısım)coğrafyanın.Gene treni izliyoruz uzaktan uzaktan.2018 de şuana kadar toplasan 200 mm yağmamıştır.

  • Allah belası vermiş bu(Sinop ile Samsun merkez arasında kalan kıyı kısım)coğrafyanın.Gene treni izliyoruz uzaktan uzaktan.2018 de şuana kadar toplasan 200 mm yağmamıştır.

    Biraz şanssızlık biraz topoğrafik birazda coğrafi konumun müzipliği.Mesela Sinop şehir merkezinin biraz batısına git ayancık zindan köyü ve çangal istasyonları (küre dağlarının karadenize bakan ve vadi içi ve yüksek istasyoları)haziran 1 den temmuz 14 arası 200 mm aşkın civarında yağış almış.Hakeza Samsun şehir merkezinin biraz doğusuna git salıpazarı terme ve yayladağı istasyonları hazirandan beri oldukça fazla yağış aldı ve devam ediyor.Sinop ve Samsun şehir merkezleri yani orta Karadenizin temsilcileri malesef Karadeni kıyı kuşağındaki en az yağış alan kesimleri.

  • ferh@t! evet az alıyoruz diğer yerlere göre ancak son 1,5 yıldır normallerimizi bile alamamaya başladık.Bu durum çok canımı sıkıyor.1,5 senedir atmosferin bir inadı var bu bahsettiğim kıyı bölgesine.Yağmamak için ısrar ediyor.

  • Valla , ben belki de öncesinde çok ilgilenmediğimden midir bilmiyorum ama son 6/7 senedir yazların çekilmez olduğunu, eski yağışların kaybolduğunu fark ettim kendimce. Resmen kavuruyor güneş ve malum sıkıntımız nem. Artı üstüne de o çekilmez rüzgar. Günlerdir damla düşmüyor. Gelen sistem bize uğramıyor. Devamında zaten yine on onbeş gün bir şey olmaz. Falan filan bu döngü sürer gider böyle.

  • Zamanında söyledim Samsun 10 yıllık balını 30 Ocak 2017 ull sinde tüketti ama sakalımız yok :)

    ferh@t! bizde biliyoruz Sinop ve Samsun'un en az yağış alan yerler olduğunu ama son 2 yıldır az değil hiç yağış alamıyoruz geçen yıl temmuz ayını Samsun 0,5 kg ile kapattı sanırsın Ege, Akdeniz kenti bu sene keza 1.5 kg şu ana kadar Ege ve Akdeniz sahilleri daha fazla yağış aldı bizden.

  • Ünye'li üyelerimiz yok mu anlık durum bildirseler veya bizlerin takip edebileceği bir görüntü olabilir 100mm'de yer yerinden oynaması lazım.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • kısa sürede artışlar oluyor bu şekilde devam ederse kısa sürede 150 yi geçecek, çok ama çok riskli, rabbim korusun..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Yapılan çalışmalara göre son 30 -40 yıllık dönem içerisinde Sinop ve doğusunda anlamlı bir yağış artışı görülmüş(resim 1)).Küresel iklim değişikliği ile bizim ekvator ile 30 derece enlemleri arasında yer alan hadley döngüsü 2-3 derece daha kuzeye kayacak buna bağlı olarak gelecekte atlantik kökenli ab ler akdeniz çanağı yerine daha kuzeyden karadeniz üzerinden ilerleyeceği öngörülüyor buna bağlı olarak sinop çevresinde %15-20 rize ve çevresinde ise %25 lere varan oranda yağış artışları bekleniyor Akdenizde ise %30 lara varan yağış azalışları muhtemel(resim 2).

    WD0rbN.jpg

    2arQJ0.jpg

  • Kütle yönünü ağırlık olarak termeye çevirdi.Ünyede artış hızı azaldı ama miktar çok fazla oldu 122 mm şu an.Terme ise yaklaşık 15 dakika da 30 mm oldu.