Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • yaklaşık 1 saattir yağmur yağıyor son 5 dakikadır gayet kuvvetli mevlam sesimi duydu serinlik gönderdi çok şükür

  • Ağustos ilk haftası Doğu Karadeniz'de şiddetli ve yer yer aşırı yağış riski güçlenerek devam ediyor. 3 Ağustos Cuma günü Rize ve Artvin çevresinde ki yağış, toprak kayması, sel, su baskını gibi olumsuz hadiselere yol açabilir. Orta Karadeniz'de görülecek yağışlar normal seviyede olacak.


    (Geçen sistemde 300 kg yağış beklenen bölgede güneyli akımlardan dolayı gerçekleşen miktar 50 kg civarlarıydı. Süprizi Terme ve Fatsa çevreleri yapmıştı. Önümüzdeki yağışlarda Rize ve Artvin'de güneyli akım yok.)


    aedc044b07fdcb6f6332052.png


  • dün akşam yaylaya gittim akşam soğuktan oturamadık soba yaktık bugünde aynı şartlar vardı sis duman çise montsuz duramadık şimdi şehre indik yine ter yine sıcak

  • MGM, bir kere de dediğin olsun. Bafra'da güya bugün sağanak yağış vardı. Bütün gün kavrulduk. Bugün başka bir sıcaktı , bana öyle geldi. Daha da kötüsü esintisiz geceler devam ediyor. Ve MGM'ye göre Ağustos İlk günlerinde de herhangi bir serinlik yağmur vb gözükmüyor.

  • Fehmi28 aynı şartlar ordu içinde geçerli ince ince yağıyor ama baya iyi yağıyor ayrıca hava önceki günlere göre çok çok rahat

  • mgm haftalık tahminlerde hemen hemen tüm ağustos ayını normal sıcaklıklarda vermişken aylık tahminlerde aynı ayı sıcak olarak göstermiş bu ne yaman çelişki mgm

  • Bu yaz en şanslı şehrimiz sanırım Ordu ne zaman foruma girsem Ordu'da yağmur yağıyor :)

    Samsun merkez Bafra'ya göre daha iyi durumda genelde bulutlu kanlı ay tutulmasının olduğu gün burada yağmur çiselerken Bafra'da rahatça izlendi mesela aynı şekilde dün akşamda yine yağmur çiseledi sonrasında serin bir gece oldu bugün sıcak ve bunaltıcı ama parçalı çok bulutlu bir hava var.

    2-5 Ağustos arasında sistemimiz var başta Doğu Karadeniz olmak üzere bölge genelinde kuvvetli yağışlar görülecek yerel olarak. Perşembe ve cuma günleri rüzgart sert. Sistemin ardın 1-2 gün havalar serin gidecek sonrasında yeniden artış var ağustosun 10'ları şimdilik meçhul.

  • gray cities yağmur yönünden bu sene sıkıntı olmadı ama şoyle gün boyu süren bir yagmur çoğunlukla olmadi maalesef az yağıp durduğu için nemi sen düşün artık bugün diger günlere göre daha rüzgarlı ve daha serin

  • Ağustos başı sisteminde Samsun'a yağış var.

    Samsun için modellerin toplam yağış çizelgesi

    En fazla Kanada modeli 25kg vermiş



    2m sıcaklığa bakacak olursak Ağustos ilk haftası sıcaklık düşecek ve bugünlere nazaran daha serin hava olacak.


  • Yarından itibaren sisteme giriyoruz yağışlara bakayım dedim Samsun merkez öyle kritik noktada ki siklonun dışında bırakan tahminler daha fazla sanki kalemle çizilmiş gibi merkezi sıyırıyor kafayı yememek mümkün değil umarım 15-20 kg alırızda en azından amorti olur.


    Karadeniz'in açıklarında alçak basınç var 1006'ya kadar iniyor yani şiddetli sağanaklar olacak ancak Doğu Karadeniz'de yine güneyli akımlar olabilir basıncın merkezinin 100-150 km daha güneye inmesi gerekiyor bence.