Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Herkese hayırlı pazarlar. Gece belki de 2018'in en yoğun gecesiymiş bizim sayfanın.^^ Trabzon'da henüz bir damla bişe yok bakalım bugün istediğimiz yağışı alabilecekmiyiz.

  • Daha henüz sistem bitmedi.Denizdeki kütlelerin yoğunlaşarak Rize ve Artvin kıyılarında şiddetli yağış yapma potansiyeli var.Radarı izleyelim.Estofex 2.seviyeden uyarı verdi o bölgeye zira.

  • 24 Ağustos 2015'de maalesef 8 vatandaşın öldüğü Hopa selinde adeta bir değirmen gibi kütleler denizden Hopa-Borçka-Batum üçgenine pompalanmıştı.Radarda şu an siklonik merkez Doğu Karadeniz açıklarında.Her an benzer oluşumlar olabilir.Herkes tedbirli olmalı.

  • Sistemin kazananları Terme ve Ünye oldu kaybedenleri Bafra ve batısı Samsun merkez idare eder bir yağış aldı önümüzdeki haftasonunda da pekiştirirsek temmuzu güzel kapatırız.

  • ferh@t! Hocam Erfelekte kötü yağışta geçen yazdan beri.


    Samet Hocam Afyon bölge müdürlüğünde inşaat sebebiyle Afyon havalimanında insanlı(manuel) gözlem yapılıyor.Bölge istasyonuna 3 km uzakra Bu Haziran'da Afyon bölgede yağışlar çok eksik hesaplandı.Mesela 14 Haziran 2018 bölge istasyonunu 15 dk. kırmızı 20-25 dk. turuncu vurdu emin ol 2 mm anca arttı.Sonra yağış 3-4 saat sindire sindire sürdü onunla beraber biraz arttı ama yanlıştı.Omgi istasyonlarında sıkıntı olabiliyor böyle yoğun yağışlarda.Ama insanlı(Manuel) gözlemin olduğu yerde 2 ayrı yağış ölçer var biri plüvyograf omgilerde son durumlarda gördüğümüz yağışı ölçen yağış ölçer.Bir de kalemle yazılan plüvyolmetre o yoğun yağışları ölçüyor.Plüvyograf yanlış ölçse bile plüvyolmetre doğur ölçüyor.Mesela 2015 haziran ayında son durumda 6.2 mm kaydedilen yağış sonra 27,9 mm olarak kayıda geçmişti.Ama bu da sadece manuel gözlemin olduğu yerde yapılabiliyor.İlçe istayonlarında ne kaydedildiyse o geçiyor maalesef.Bana kalırsa ilçelerde de manuel gözlem yapılmalı.Mgm burada yanlış yapıyor.


    14 Haziran 2018


    22207-pasted-from-clipboard-png


    Vuran kütle güneyden kuzeye yükseldiğini düşünün kütlenin sadece 13.6 mm olarak kayda geçti bana kalırsa 40 mm oldu.



    Bu da videosu.


    Ben mgm'ye bakmamak için kendim yağış ölçer aldım.Şehir merkezine 10 km uzakta olmamda bunda etkili oldu.Kendim yağış ölçerimle yağışı ölçüyorum keyfime bakıyorum.^^^^

  • Sinirden gülüyorum zar zor 1-2 mm yağdı gitti tek artısı şuan hava acayip serin 20 derece şuan bulunduğum nokta... Atmosfere karşı olan inancımı kaybettim artık.Tek seferde 20 mm bile yağmıyor artık lanet yere

  • Mgm, Bafra için Pazartesi, salı, çarşamba ve cumaya yağış vermiş. Inandırıcı gelmedi ama yine de sormak istedim, var mı böyle bir ihtimal? Teşekkürler...

  • Samsun 2018 yılında yani son 7 ayda 370 mm bulmuş.

    Ordu son 7 ayda 580,4 mm

    Giresun son 7 ayda 637,5 mm

    Trabzon son 7 ayda 364,7 mm

    Rize son 7 ayda 906,3 mm

    İstatisklere göre Samsun ve Trabzon Karadeniz’de olduğunu Farkında değil galiba :rolleyes:

  • Bafra tarafı dün alamadığı yağışı bugün alabilir bulutların geliş yönü çok uygun olacak. Bunun dışında en yakın yağmur ihtimali çarşamba ve perşembe günleri.


    Düzeltme: Skew-T yağışı gece saatlerinde de vermiş rüzgarda yıldız uykulu gözlerle ben mi yanlış gördüm acaba :sleeping:

    Einmal editiert, zuletzt von Gréy ()