Kıyılara Kar Ne Zaman Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @karbulutu bu akşam bunu söylersem yarın akşamın bir manası kalmaz, kaldı ki yarınki sinoptiği görmeden bir şey söylemek istemiyorum. Gri nokta var ama 144h dan geriye doğru saymaya başlarsak o griliklerin kar beyazlığa dönüşeceğini düşünüyorum ve umuyorum.

    mesaj alındı hocam tam anlamıyla teşekür ederim inşallah allah utandırmasın artık gülelim eğlenelim karlar icinde hocam çoluk çocuk kar bekliyor en çokta bizler saygılar :hfyeni (25): :hfyeni (25): :hfyeni (25):

  • Normal şartlarda 72h kala hatta bu sene son 36 saatte bile bukalemun gibi değişen sistemlerden sonra yılın Kasım ayından beri en kararlı ve en sağlam sistemi hakkında konuşuyoruz. Hazar YB'si ile Doğu Atlantik arasına sıkışmış onlarca alçak basınç arasında kalakalmış, Akdeniz çukurundan beslenmeye çalışırken her giren 5 siklondan 4 ü Trakya-Marmara derken hooop Odessa ve Kırım üzerinden Rusya'ya doğru kaçmış, basınç anomali haritalarının picasso tablolarını andırdığı güzel ülkemizin yaşadığı şu enteresan kışın son düzlüğünde görünen bu sistem için herkesi sinerji oluşturmaya davet ediyorum.

  • evet arkadaslar bugun büyük gün önümüzdeki sistem için birleşme günü haydi arkadaşlar el ele kalp kalbe bu sistemi indiricez başka yolu sinerjiye devam durmak yok kışa devam :hfyeni (25): :hfyeni (25): :hfyeni (25):

  • hocam orta karadenizin ordu fatsanin kar alma sansi varsa tarih varmi görunurde cevaplarsaniz sevinirim insallah tum ulke kara doyar

    Sevgili kardeşim az daha sabır edin şimdi bölge bölge tahmin yapacak bilgiye sahip değiliz, iskembeden sallamanin da alemi yok. Önce sistemi bir cebimize koyalım sonrasında size söz bölge bölge gerekirse il il analiz yaparız.

  • Bir hafta 10 gün önce ne konuşuyorsak bugün onu görüyoruz model ciktilarinda çok şükür. Şu noktada en azından Marmara ve İstanbul için Şubat sonuna kadar ki süreçte en az bir orta kuvvetli sistem cepte diyebilirim. Ama kuvveti konusunda 2004 yılını andıran bir sistemin Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde ve yaklaşık 4-5 gün etkili olması da muhtemel senaryolarım arasında bulunuyor. Bugün 96h itibariyle değişimin başladığını gördük, yarın bu saatlerde 72h olarak izleyeceğiz. Cuma gecesine kadar uzun vadedeki öngörülerimizi daha net yapıyor olabilecegiz.

  • wildleo hocam mgm de uzun vadeli tahminlerinde 26 ile 5 arasını Marmara bölgesi için mevsim normalleri altı olarak güncellemiş sizinde sistem beklentiniz bu tarihler arasımı acaba hocam cevabınızı bekliyorum hocam saygılar