Kıyılara Kar Ne Zaman Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam 18 inde kar yağma ihtimali hakkında düşüncen nedir?

    İstanbul için soruyorsanız şehrin tam üzerinde -35 ler (yaklaşık 5.500 metre de olsa üstünde -35 var mı var :yes: ) varken 850 hpa -6 iken yaklaşık 60 km hızla esen bir karayel ile kıyısı köşesi her yeri lapa lapa kar alır. İstanbul kar severleri için senenin hatta sezonun ilk kar yağışı olur. 6 saat sürer ve AB hareketinin saat 13:00 yönüne doğru yapar yapmaz da etkisini kaybederek önce 500 hpa ardından da 850hpa yükselir karayel etkisini yitirir ve sistem İstanbul'u terk eder.

  • Bu arada yanlış anlaşılmasın saat 13:00 de sistem etkisini kaybeder demek istemedim. alçak basınç hareketini kuzeydoğu (saat 1) istikametine doğru yaparken sistem etkisini kaybeder demek istedim. Açıklama gereği duydum.

  • @wildleo1907 Hocam önümüzde ay sonu da dahil olmak üzere ay sonuna kadar ki sistemler silsilesinde şöyle bir sinoptik dizilim bekliyor musunuz?



    Hocam yaşadığım şehir olan Erzincan'a ancak böyle bir sinoptik dizilim yarıyor. İzlanda Örümcekleri yok. Azor çok kuvvetli de değil. Tam Fransa üzerinden kafayı kaldırmış. Soğuklar Balkanlar'a falan uğramadan direk Kıbrıs'a bodoslama dalmış.Kıbrıs'ta güzel bir tepki alçak basıncı oluşmuş. O alçak basıncı hiç bir şekilde rahatsız eden bir YB yok. Öyle ki AB'nin kolları Ukrayna'ya kadar uzanmış.Ocak sonuna kadar ki sistemler silsilesinde şöyle bir sinoptik dizilim bekliyor musunuz hocam?Yani en azından sistemlerin birinde falan sistem şöyle gelse de bizim de yüzümüz gülse???


    Hocam şahsi fikrimi söyleyeyim paylaştığım sinoptik ülkemiz için bugüne kadar gördüğüm en kusursuz dizilim hocam.

  • @wildleo1907 Hocam önümüzde ay sonu da dahil olmak üzere ay sonuna kadar ki sistemler silsilesinde şöyle bir sinoptik dizilim bekliyor musunuz?



    Hocam yaşadığım şehir olan Erzincan'a ancak böyle bir sinoptik dizilim yarıyor. İzlanda Örümcekleri yok. Azor çok kuvvetli de değil. Tam Fransa üzerinden kafayı kaldırmış. Soğuklar Balkanlar'a falan uğramadan direk Kıbrıs'a bodoslama dalmış.Kıbrıs'ta güzel bir tepki alçak basıncı oluşmuş. O alçak basıncı hiç bir şekilde rahatsız eden bşr YB yok. Öyle ki AB'nin kolları Ukrayna'ya kadar uzanmış.Ocak sonuna kadar ki sistemler silsilesinde şöyle bir sinoptik dizilim bekliyor musunuz hocam?Yani en azından sistemlerin birinde falan sistem şöyle gelse de bizim de yüzümüz gülse???

    Ay sonu olmadan Azor'un bir miktar daha doğuda ama daha güçlü, tepki AB sinin ise Girit civarında olduğu bir sinoptik evet bekliyorum zaten yukarıdaki yazımda da sizlere tarif etmek istediğim buna yakın bir durumdur..

  • Hocam benim soruya da cevap verebilir misin zahmet olmazsa

    Balıkesir Yalova'dan daha şanslı hatta Bursa ve İzmit de öyle. Yalnız Balıkesir Bursa ve Adapazarı'nda öncesinde lodos çok etkili görünüyor, dikkat edelim can kaybı vs. Olmasın mazallah.