İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • #BİLGİ
    Diyagramın senaryolar ortalamasında 850 hPa sıcaklık ortalaması ne yazıkki öğle güncellemesine nazaran artış gösterdi. Kar ihtimalleride düşecek. Daha çok takla atarlar şahsen Pazartesi gününe kadar model takibini bırakmak istiyorum. Acaba 1 günde neler değişecek? :D

  • degerlı tahmıncıler var burda ,modele bakarsanız bır oyana ,bır bu yana savurur.Bu ışı bılen ,fıkrı ,zıkrı bır olan kışıler var.Bu tahmıncılerı takıp edıyorum sahsen.modele bakarım ama onları takıp eder fıkrımı belırlerım.bılenle ,bılmeyen bır olmaz.az cok herkes model ve dıyagramlardan anlayıp fıkır yurutebılır ama tecrube ve bılgıye sahıp bu konuda kendını ısatlamış arkadasların dedıklerınede bakmak lazım dıye dusunuyorum.olmazsada tabıkı ılahı taktırı.sonucta atmosfer bu..

  • merteoloji senin kaliteli bir yorumcu oldugunu biliyorum senin dusuncen nedir peki sistemin gelisiyle alakali

    Öncelikle teşekkür ediyorum, tarihlere +-2 gün ekleyip okursanız daha iyi olacaktır, 3 şubat civarında batıdan sokulan alçak basınç klasik yağmur arkası kar yağmasını sağlayacaktır alçak basınç batı orta karadenize çekildikçe soğuk daha rahat sokulacaktır bir iki gün boyunca deniz etkisi yağışları olduktan sonra yavaç yavaş sisteme veda ederiz
    Bir diğer ihtimal 3-4 şubatta sadece yağmur yağması ve sıcaklığın yetmeme durumu.
    Bu iki olasılık 3,4,5 şubat için geçerli sonrasında 7 şubat civarında bir salınım olabilir ki onu konuşmak için çok erken, +9 derece görebileceğimiz gibi -5 derece de görebiliriz o tarihlerde.
    Huh amma konuştum be :)

  • muhtemelen sistem 2 ayaklı. Kimi zaman tek sistemmis gibi görünüp 1 haftalik gibi görünebilir, kimi zaman da arada 1 günlük boşluk ile ikinci dalga gelicek gibi görünebilir. Ancak şu bir gerçek ki 2. Dalga daha sert ve ciddî 7-8 şubat..

  • Düşünsenize şu zamana kadar yaşadıklarımız rüyaymış bi uyanıyoruz 1 Metre kar,fırtına,tipi ve o gün okulların açılacağı 4-5 şubat günü. :D

    Sizi seveni üzün, düzene uyun.

  • Şu seneyi 1 kez olsun şehir merkezinde örtülük kar göremeden kapatırsak kestane kışlar arasına girer. Şubat büyük önem arz ediyor, tarihe daha farklı yazılması gerek 2018 kışının. Yoksa 2007-2014 kışlarıyla şahsen aynı kefeye koyulurdu.


    Asla ümitsizlik içerside değilim, sadece olası olumsuz Şubat tablosunda, bu kışın tarihe yansımasını dile getirmeye çalıştım. Üstelik muhtemel 7-9 Şubat sistemiyle alakalı Facebook profilimde analiz paylaştım.

  • Bu sene EPS de çok kötü.Kötü derken şundan bahsediyorum: Sabah çok iyiken 12 saat sonra birden tepetaklak bozabiliyor.Geçen senelerde bir ağırlığı vardı EPS'nin.EPS sistem verince sevinirdik ve %95 o sistem gelirdi...

  • Katılıyorum @BaFRaLı55 bu sene ana çıktı neyse eps de onu veriyor. Buda sıkıntı tabikide, geçen sene güveniyorduk bu sene hiçbirine güvenemez olduk..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İtalya diyagramının basınç ortalaması 1015 iken 1000 mb'a kadar inmiş.Fransa 1015 iken 1010'a düşmüş bu sapmalar bakalım yarın ne oranda belirleyici olacak.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.