2 senedir şubat pert zaten başta efsane gelsede sonrasında kışın bitme ihtimali üzer asıl ayımız şubattır neden böyle oluyor 2 senedir onuda anlayabilmiş değilken bu senede şubatta kışın bitirilmesi kaldırılamaz.ben inanıyorum ki şubat şubatlığını bu sene yapacak hatta martta da bir şeyler görsek fena olmaz
takdir allahın.
İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)
-
KarTutkusu03 -
23. Dezember 2017 um 18:32 -
Geschlossen
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
şöyle şubat ve martı dolu dolu geçirşek ne kadar süper olurdu. kısa süreli bir kış yetmez be hocam.
-
Kesin olan birsey yok en iyi sinoptik subat basi yakalayacagimiz sinoptik gibi duruyor sonrasinda pozitif faz beklentim var sistem almayacagiz anlaminda soylemedim istanbul icin soyledim bu yorumu.Diger bolgeler tabiki kar alabilir ama istanbula bu sene kar yapmasi icin sert havalar lazim bunu kasim son gunlerinden beri soyluyorum o yuzden 23 ve ay sonu sistemi kritik sistemlerdir megakent icin.
Ustam eski topraklar Ay nasıl girerse öyle biter derler, yani şubat başından sonra bir 10 günlük ara yeniden kar yağışlar yeniden yeniden yenidennn Türkiyem , şarkısıyla beraber

-
en azından şubatın 15ine kadar İstanbul olarak karın ve soğuğun esiri olsak olmaz mı. çok mu şey istiyoruz

-
Sabah başka akşam başka. ECM güldür be yüzümüzü.
-
3 gün kar değerlerinde olacağız gibi yağış konusunda da bir kaç güne tamamen netleştiririz
-
istanbul meteogramı kar yağmığcak https://forum.havaforum.com/www.mgm.gov.tr…x?mR=0&W=Ii#sfB
-
bu arada düzeltiyim meteogram ayın 23 ve 24ünü göstermiyor
-
Subat mart ve artik gittikce sertlesen nisan ayi var. Sonuna kadar beklicez.
-
İşe gidecek abilerim kardeşlerim aracınızı yavaş sürün istanbulda buzlanma mevcut dikkatli olun
herkese günaydınnn -
Ay sonu cetvelleri hazirlayin bir cisim yaklasiyor

-
forum.havaforum.com/attachment/14282/komutan logar bir cisim yaklasiyor

-
forum.havaforum.com/attachment/14286/akiyor be masallah

-
Şubat gelmeli hemen
forum.havaforum.com/attachment/14371/ -
Üç modele de bakınca GFS gibi gelmesini bekliyorum sistemin.Vade kısaldığı için güveniyorum ona iyi kötü 48 saat kar yağışımız var.
-
---GFS son güncellemelesine göre şehrimiz adına düne göre herşey daha iyi konumda.
Yoğunlaşma sıaklığı -2/-3 bandında seyrediyor, yağan kar bir o kadar ``kuru`` görünüyorki, yere temas ettigi anda hemen erimeyen yerde kalma süresi uzun alan bir kar yağışı alacagız. Buda örtü ihtimalini arttırır.
---Yağışta da bariz şekilde artış var.
---Bulutların tepe yükseklikleri 23/24 Ocak tarihlerinde yaklaşık olarak 2 Km buluyor.
---Nemliligin yeterli oldugu alt katmanda yer seviyesi- 800 hPa aralıgında rüzgar Yıldız/Poyraz bileşenli esiyor. Vede epey kuvvetli görünüyor, DEKler şehrin güneyine kadar inebilir.
---Ayrıca 25 Ocakta Kırım üzerinden salınım yapan ULL Karadeniz üzerinde yoğun nem adveksiyonu[taşınımı] sağlıyor. Yağış haritasında görüldügü üzere 25 Ocakta yağışta baya artış var. Yoğun kar görme ihtimalimiz var, bunu dün sabah ECMWF göstermişti.
---Grapuel yağışını 23/24 Ocak tarihlerinde görebilecegiz. Hafızalara GS-JUVE maçından sonra kazınan yağış türü önümüzdeki sistemde de uygun koşullar sağlandıgından dolayı muhtemelen megakent semalarından yeryüzüne süzülecek.
---Bulutluluk oranlarıda %90 ve üzerinde seyrediyor,yani yağış anında güneşi görme ihtimalimiz şuanki verilere göre düşük diyebiliriz. Yağış sona erdigi anda alt katmanlardaki kuvvetli rüzgar sağolsun, Karadeniz üzerinden bol bol stratus bulutu [alçak bulut] takviyesi yapacak.Sabahki çıktıya göre ufak bir analizdi. Umarım herşey dahada güzelleşir.
-
Sabahki UKMO-ECMWF modellerinin rezalet sinoptiklerinden sonra insanın içinden Forever GFS diyesi geliyor.

-
DEME Hocam hepsi başka birşey gösteriyor bıktırdılar
-
Sabah ki modellerden son kafam çorba oldu benim sağlıklı bir açıklamaya ihtiyaç duyuyorum.Görünen kar yağışı zayıf orta kuvvete yakın ama ULL konumuna göre artış kat edebilir mesela 25'i çok iyi görünüyor.
-
Gerçekten bıktık artık acayip derecede 23 için de bi öyle bir böyle artık mutabakat sağlamaya başlasın modeller.
-
