İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Cevaplariniz icin tesekkurler konuya tam hakim olamadigim icin az da olsa demorilize oluyor insan umarim bacagimiza kadar kara batariz

  • Yine mi ağlama duvarı oldu burası. Ne zaman sistem İstanbulu vurduda Avrupa yağışsız kaldı. Çatalca, Arnavutköy, Beylikdüzü başta olmak üzere bütün semtler alır yağışı Allahın izniyle..

  • arkadaşlar sıkıntı yok rahat olun sürekli bir değişim var ben modelde hep avrupaya az yağış verildiğini görüyorum ama baktığınızda efsaneyi hep avrupa yakası yaşıyor. anadoluda bizim avrupada 2 yakamızda her türlü yararlancak ancak soğuklar vurup kaçıyor modeller çok ümit verici ancak istediğimiz uzun süreli sistemi yakalamamız lazım o yüzden takibe devam çok hareketli bir dönem olucak.

  • modellerden anlamayan birisi olarak sadece kar haritasına bakıyorum,mavi üstüne beyaz çizgileri istanbul üzerinde gördüğümde karın hafif yağacağını düşünüyorum.Forumdaki sevinci görünce de şaşırıyorum.Ben mi yanlış yorumluyorum?

  • modellerden anlamayan birisi olarak sadece kar haritasına bakıyorum,mavi üstüne beyaz çizgileri istanbul üzerinde gördüğümde karın hafif yağacağını düşünüyorum.Forumdaki sevinci görünce de şaşırıyorum.Ben mi yanlış yorumluyorum?

    doğru biliyorsun ama genelde o kadar ayrıntıyı gfs vermiyor dek yağışları önemli

  • İstanbul için hangi sistemde avrupaya yağış verdi modeller ama hep Avrupa yakası anadoludan daha efsane oldu yüksekler olsun rakımı yüksek olan yerler olsun Anadoluyu geçmiştir, o yüzden yağış konusunu kafanıza takmayın bu güncelleme böyle gelsin görün efsaneyi :)

  • ortalama yükselti olarak anadolu yakasının daha yüksek olduğunu belirtmekle birlikte istisnalar dışında 2 yakamızda güzel kar alıcaktır sıkıntı etmeyin yeterkı soğuklar vurup geçmesin. kısa süreli sistemleri sevmiyorum olucaksa 1 haftalık baba sistem olsun diğer günler güneşli olsun razıyım.

  • Her sistemde aynı şey Avrupa yakası yağış az gözüküyor sistem sonu bir bakıyoruz Avrupa yakası coşmuş DEK ve Bant olayında avrupa yakası daha şasnlı bunu unutmayın yağışlara takılmayın derim zira soğuk olmadan yağış olsa ne yazar............

  • Sistem kesinmiş gibi şimdiden yaka muhabbetine dönmüş konu... Arkadaşlar 1 yıla yakın kar görmüyorsunuz ortalama üzerinden konuşuyorum.Misal Anadolu yakasına çok yağınca gidip görmeyecekmisiniz yada tam tersi Avrupa? O kar yeterki İstanbul'a yağsın kafasında olmanız lazım bence.