Şubat sonu - Mart Başı göreceksiniz Kar - Soğuk ve Yağışı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Merhabalar Arkadaşlar,
    Denizin ve toprağın yıl içinde en soğuk olduğu dönemin içindeyiz. 11 Şubat -16 Şubat tarihleri arasında ülkemizin büyük bölümünü çoğunlukla soğuk havasıyla üşüten büyük ölçüde yağış fakirliği yaratan bir soğuk hava sistemini geride bırakırken önümüzde nispeten ılık ve 19-23 arasında yer yer yağışlı bir periyoda giriyoruz. Sıcaklıklar özellikle güney ve batı bölgelerde hissedilir derecede olmak üzere tüm yurtta artacak. Sıcaklığın yeterli olduğu bölgelerde iç kesimlerde 19-23 dönemindeki yağış geçişleri yer yer kuvvetli olmayan kar yağışları bırakabilir.
    Akdeniz çukurundaki hareketlenme Atlantiğin doğu kıyısına hapsolmuş olan Azor YB'ının önce yavaş yavaş Akdeniz havzasına ardından da İtalya üzerinden Avrupa içlerine ve özellikle Batı balkanlar dediğimiz bölgeye yerleşmesi ile neticelenecek zincirleme tepkimeler yaratacak. Kuzeyde en kuzeyde Barents Denizinin batısında ve İskandinavya civvarında bir nevi sıkışıp kalmış olan YB, ile Azor'un birleşme olasılığı Baltık, Polonya, Ukrayna, Romanya, Edirne koridorunun açılmasına yol açabilecektir. Bu birleşme gerçekleşmezse ne olur? Yine kar olur elbet ama Marmara'da kıyılarda sıcaklık sıkıntısı yaşanabilir özellikle.
    Daha uzun bir zaman var 27-28 Şubat tarihlerinden bahsediyorum yaklaşık bir haftadır ve elbette ki yanılma payımın hiç de azımsanmayaccak düzeyde olduğunu hatırlatmak istiyorum. Birlikte takip edeceğiz, değişim olursa ki ben değişimin olumlu yönde olmasını temenni ediyor ve bekliyorum hepimiz için özellikle de iç ege, bahstsız Ankara, güney Marmara ve hatta Trakya için güzel bir sistem olabilir. Kışı kapatır mıyız daha değil!
    Sevgiler, selamlar. hava-simsek3232 hava-yagmusrs323 yagmurs-semsiyes23232 hava-kars323 uzays3271653126

  • Konu hayırlı olsun hocam.27 Şubat benim takip ettiğim bir sistemdi hatta karalama tahtasına 26 Şubat diye yazmıştım sizin önderliğinizde kısmetse sistemin gelişini takip edeceğim.Yeniden hayırlı olsun.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Hocam iyi güzel kış yaşıyoruz da kutupların hali içler acısı bu yaraya da bir parmak basar mısınız var mıdır bilginiz? :) Geçen sene el nino nedeniyle çok ısındı dendi bu sene niye böyle oldu peki?