Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ankara için ne diyorsunuz genel olarak? Güzel bir yağış olacak mı? Önceki yağan karda ben dikmendeydim baya bir yağmıştı fakat sincan, batıkente pek yağmamış. Bu sefer tüm Ankara'yı kapsar mı?

  • Ankara İçin Cumartesi Gece Saatleri ve Pazar Sabah Saatleri Kar Açısından ve Soğuk Açısından Daha Uygun Gibi Görünüyor. Veya Önceki Gelen Sistem Gibi Sürpriz Yapabilir. Bu Bakımından Yağışlar Cuma Günü Netleşir.

  • Sisteme birkaç gün var ancak hala yağış ve soğuk konusunda mutabakat yok ana çıktıda. Çoğu senaryo daha soğuk ve daha yağışlı sistem ön görürken ana cıktı daha sıcak daha az yağışlı sistem ön görüyor ve yanına cektigi senaryo sayısı gerçekten az. Ecmwf yi merakla bekliyorum ilk kez bir kaç gün kalan bir sistemin ne soğuğu ne yağışı konusunda net olmadığını gördüm herşey açık şuan.forum.havaforum.com/attachment/12885/

  • ++Diyagrama gelecek olursak;-3 ila -5 arası değişen ortalama gayet iyi gibi.Sıkıntı olan kısmı hem kararsız oluşu hemde yağışın soğukla tam anlamıyla çakışmaması.Ama sakin olalım özellikle yükseklerde örtü olacak şekilde il geneli geçenki gibi mutlaka kar görecektir.Unutmayalım geçen sistemde erken giren süpriz gibi kötü süprizde olabilir,herşeye açık ve sabırlı olalım.Unutmayalımki herşey model veya diyagram değildir.


    Uzun vadeye gelicek olursak Forum içindeki değerli hocalarımızı duydunuz soğuk konusu güzel,yağış güzel.Semih Hocamız Efsane alacağımızı söyledi ve %60 ihtimalle 24-25 Ocak dedi.Şubat içindeki Kuvvetli soğuk bekledıgini söyledi.Benimde düşüncem bu yönde Ankaranın kar alması için 850 Pha da -3,5 yetiyorken,birde sibirya soğuklari ve güzel yağış(Tepki AB'si İlimiz için belirleyici) oluşursa uzun süre kar yağar hatta yerden kalkmaz.Biraz daha sabredip takip edelim.Çok güzel günler yakın,burada 1 güncellemeyle sov yapan arkadaşlarıda,kışı bitirenleride gördük.Ama sıra Atmosferde,biz susacağız o konuşacak.İyi akşamlar dilerim :) .

  • ++Diyagrama Ek Olarak,14 Ocak Sabah ve Ögle itibariyle yağışlar kara dönecek (Yüksekler daha erken olabilir) 15 i ilk saatlere kadar en kuvvetli haliyle yağacak.Akabinde 15,16 Ocak'ta ufak çaplı kütleler yakalarsak,hafif kar alacağız.Özellikle Yüksek Kesimler olmak üzere bu süreçte buzlanmaya dikkat edelim.


    NOT:Bu akşamki ECMWF çok heyecanlı,hepinize takip etmeye davet ediyorum :) .

  • hocam ben merakımdan soruyorum 850hpa geçen sene 27 araklıkta -0.5 gibi bişeydi sıcaklık sınırdaydı 30 cm kar aldık o gece 1000+ için -0.5 -1 gibi değerler yeterli değil mi?

  • @Atiince Bu sisteme göre değişir.Kimi sistem gelir Kareyeldi 850 0 iken 30 cm kar alırsın.Veya sistem anında modeller -1 bekler iken sistem anında -2 olur vs gibi çesitli nedenlerden dolayı değişir.Halen kesin sistem olmadığı için sorunuza çok net cevap vermek riskli olacaktır.20 Ocak ve Sonrasındaki Sibarya Kökenli sistemlerde bunları konuşabiliriz.Ayrıca yazımda belirttim herşey model veya diyagram değildir,sistem anında güzel veya kötü süpriz olabilir :)