Kar geri dönüyor 11 Şubat

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sitem son şeklini cuma akşam modelince alacaktır diye geçen de ifade ettim. Giderek modellerde düezlme var sistem iki kısma ayrılıyor muhtemelen ikinci dalga olarak gelecek arada mini bir yükseliş ardından tekrar ikinci bir dalga ikinci dalga 17 şubat gibi ilk dalga 12 şubat 20 şubata kadar yolu var ardından da 22 24 şubat gibi başka sağlam bir sistem daha inşallah

  • Bu gece ECMWF bize sistemin ülkemiz üzerine sıralı ataklar yapacağını gösterdi. Ana çıktı gerçekten ortalamalar civarında çıkmış ancak ben şahsen yarın sabah bir tık daha iyisini görebileceğimizi düşünüyorum. Tarantula Üstadın da değinmiş olduğu gibi yarın öğlen GFS ve akşam GFS ile birlikte yarın akşamki ECMWF ortalaması sistemin en azından ayın 15'ine kadar olan gidişatını gösterecektir. İspanya civarındaki AB ile Gronland doğusundaki AB lerin oluşturacaklari baskı yüksek basıncın konumu ve şekli üzerinde etkide bulunacagindan bu iki veriyi de takip etmek gerekir.
    Marmara genelinde yağış alan yerlerde cumartesi akşam saatlerine doğru kar kky şeklinde yağış görülecektir Karadeniz kıyılarında yine pazar ilk saatlerden itibaren kky ve kar görülecektir. Yağışlar p.tesis günü sıcaklığın 1-3 derece daha düşmesi ile bir nebze daha kuvvetlenebilir. 14 Şubat ve sonrası için yarın konuşmak lazım. Eğer yüksek basınç bir koluyla Marmara içine girmez de bulunduğu konumu korursa sistemin en soğuk günü 14 Şubat 15 Şubat olabilir. Bu durumda bölünmüş gibi duran sistemin esasen 17 Şubat gecesine kadar sürecek olan tek bir sistemden ibaret olduğu görülecektir.
    Yarın uzun yol sayılabilecek şekilde araba kullanacağım Çatalca ya doğru o yüzden sorularınıza yanıt veremeyeceğim çok özür dilerim.
    Hayırlı geceler olsun herkese...

  • @dikiz olur paşam söylerim tövbe haşa sizin dilediğiniz gibi gelir sistemler. Moderator arkadaşlarıma Allah sabırlar versin. Size tavsiyem lütfen uzunca bir süre belki önümüzdeki kısa kadar model takip etmeyin keza psikolojik olarak hasar almışsınız besbelli. Hava olayları bu kadar kontrol edilebilir veya öngörülebilir olsaydı dünyada en azından meteorolojik felaketlerin önüne geçip can kayıpları önlenebilirdi. Ancak böyle birşey yok. Lütfen bol bol okuyun biliniz ki cehalet kötülüklerin en fena olanıdır.

  • Bu sistem için yarın akşamki bütün modellerin yaklaşık ne göstereceği önemli. Dİyagramlara bakarsanız iyice şunu göreceksiniz sistemde 17 si gibi yeniden 2 3 günlük -10 ve altına inme emareleri var. Bu durumda bu sistem eğer yarın akşam ciddi anlamda güçlenirse hiç şaşırmam. Zira modeller hala kararsız. Bu yüzden 12 şubat sisteminin süre olarak mini bir ısınma şayet olursa olur ardından yeniden düşüşle birlikte güzel bir dek yağışıyla taçlanabilir. Sistem için süre anlamında biraz daha bekleyeceğiz. 17 sistemi için de 13 şubat pts akşamı net bir fikir ediniriz. 12 şubat sistemi için de yarın gece bütün modeller ne gösterecekse o yaklaşık gerçekleşecektir.

  • Pazar günü yağışı hiç de hafife almayın diyor GFS amca. Nereleri için Marmara nin kuzey ve doğusu istanbul ağırlıklı olmak üzere ve daha fazlasıyla Samsun'un doğusundan Görele'ye kadar olan sahil hattı. Bulancak civarı güzel kar alır özellikle de 200 mt üzeri.

  • Widleo Cfs 3 gündür Ayın 15 16 sistemini hiç bozmadan veriyor yeni güncellendi aynı kuvvetiyle vermeye devam ediyor

    @marmara ben de takipteyim ve bu sene CFS gerçekten beni bu zamana kadar olumlu anlamda şaşırttı diyebilirim. Mühendis arkadaşı mi değiştirdiler nedir? :hfyeni (18):

  • Konu hayırlı olsun hocam sisteme çok az zaman kaldı ama ilk başta sorulan 1929 kışı olur mu tarzı sorularından hocam kar olur mu lara kadar değişim gösteren bir sürece tanık olduk :( umarım en azından kar yağar tüm ülke adına ;). Saygılar