Şubat Efsanesi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bende anlamıyorum kar yok diyen kişiler modele bakarak bunu söyler bilimseldirde veriye göre konuşuyor sonuçta efsane-semih uzun yıllardır tanırım bir şey var ki söylüyor sen söyleyebiliyormusun da kişilerin yorumlarını sileceksin ? nereden biliyorsun burada ki kişinin yalan yanlış konuştuğunu ? modele bakıp kar yok diyebilir bunun neresi anormal oldu ?


    kişilerin yorumlarını duygularınıza kapılarak algılayıp silmek etik bir davranış değildir.


    kimse bu kişilere burada laf söyleme,aşağılamaya kalkışma ve yorum silme gibi davranışlar içerisinde bulunuyorsa bana göre tarafsız olarak bakıyorum olaya sorun kendilerindedir.

  • Neden gereksiz yeri tartışıyorsunuz anlamış değilim modeller 100/100 doğruyu gösterdiğini nereden biliyoruz unutmayın Allah'ın dediği olur. Biz inanalım ki Hakkı'mızda hayırlısı olsun.

  • Amacı eleştirmek değil de çok daha başka olanlar hiç eleştiri ağzıyla yazmasınlar amaçlarının eleştiri değil bambaşka bir şey olduğu o kadar belli ki.Ne yapsalar boş.Ortada koskoca bir gerçek var.O gerçeği herkes biliyor.Birileri afrika naraları atarken bahar getirirken diyagramlar ip gibi hal almışken bu sistem geldi.Hiç boşuna kıvırmayalım bence.Memleket istanbuldan ibaret değil.Ki zaten istanbul da yağış almadı sadece.Yağış alamadığı tahmini başarısız kılmaz.

    Hatırlatma anlayan anladı.

  • Onlar sistemler oluk oluk akarken susup sistem gelmediginde ortaya cikip siteyi karalamaya calisan cogunlugu 15 16 yaslarinda cocuklar. Ben geldim 33 yasina. Bunlarla ugrasiyoruz işte. Hoş benim umrumda değil acıkcasi. Adam gibi elestirse amenna. Bu onun geri kalan hayati icinde iyi bisey. sadece yanildigimiz donemde bi adam mesaj atiyosa ben onun iyi niyetinden suphe ederim.


    Ben size(12 18 yas araligina) sadece hava tahmini yapmayi degil nasil iyi insan olunmali onuda ogretmeye calisiyorum. Actigim konularda yazdigim mesajlarin satır aralarinda bunlar var. Daha fazla detaya girsem site amacindan sapmış oluruz.


    Bugun en cok tıklanan siteler Türkiye'de belli. Niye bu kadar tıklanıyolar cunku iş yapiyolar. Demekki bizde iyi biseyler yapiyoruzki mgm den sonra en cok tiklanan siteyiz. Hani elesttirenlerden birini görsem ki benden daha iyi yapacak yemin billah vericem blogun sifresi yada yeni bir blog actiricam o yapsin tahminleri. 10 yil oldu bu işin icinde olali ve bu sorumlulugu almak istemiyorum artik.


    Sistem icin 8 yada 9 unu isaret ettik. Zaman zaman efsane goruntulerde gorduk modellerde. Izlandadan Ingiltere Portekiz hattina inen a.b ler izin vermedi buna. O bölgeyi yb bir turlu ele geciremedi. Ikinci sisteminde bu yuksege bagli olarak gelecegini soylemistik. Ecm diyagramlari iyi. Sistemi destekliyor. Hatta 9 u icinde hala sansimiz var. trakyada kar olacak.Istanbul'a neden ugramasin ? Soguma modelde gozukenden daha fazla olacak.

  • Üstad sen çoluğu çocuğu kafana takma. Yeni nesil gerçekten edep yoksunu. Biz burada senin tahminlerin için varız ve emin ol o edepsizler kimsenin umrunda değil. Allah'a emanet ol...

  • Hayırlı sabahlar abi en ufak bilgim Yok diyebilirim grafikler hakkında kar sevdalısı olarak forumdaki takipçilerinden biriyim olur olmaz sen gördüğünü söylersin taktir yüce Allah'ındır bu yüzden bunu idrak edemeyen insanlar karalama politikasıyla hareket ediyor sıkma canını hayırlı günler Allah'a emanet olun...

  • Arkadaşlara şaşıyorum tahminin kelime anlamına baksınlar.İnsan tahmin yaparken elindeki verilere bakar üstüne de birikimlerini katar bir yorumda bulunur. Bu yorum tutar ya da tutmaz. Ancak epey zamandır Arif beyi ve Semih kardeşimizi bu işlerden anlayan biri olarak takip ediyorum. Bir kar sevdalısı olarak tabiki yorumunu yaparken kardan taraf olması da doğal. Ben severek takip ediyorum ve yaptığı başarılı tahminlerden dolayı kutluyorum. Devam...

  • semih bey yorumlariniz icin tesekkur ediyoruz 9nda trakyada kar var demissiniz tekirdag peki kiyidayiz malum bizim kar alma sansimiz nedir acaba?

  • Arkadaşlar ben 56 yaşında Balıkesir deOto aksesuarı ve zincir işiyle uğraşan İzmir İstanbul yolunda kalan vatan daşlara Emniyet vekızılay ile Akut vazifesi yaparak 33yıl dır zincirci bir abinizim.Aktif olmasa da Efsane semih kardeşimi diğer sitelerden beri takip ediyorum.Diğer yorumcularada saygım var .Ama semih kardeşimin yorumları mükemmel,Kar ı da yağmuruda veren hepimizi yaratan Allah (c.c) yorumları değerlendirin ama saygısızlık boyutunda olmasın kardeşlerim. Hepimize hayırlı karlı günler dileğiyle!!!!!

  • Semih Hoca ve benim tuttuğumuz takımın forumunda , paf denilen bir mevzu var. Her aklına gelen yorum yapamıyor. Belirli bir süreden geçmesi gerekiyor, forumda mesaj atabilmesi için. Bazen bu paf süresi 1 yılı buluyor. Bazense 1-2 ay. Onlarında forumda paf bölümü oluyor. Oralarda yorumlar yapıyorlar. Şimdi, bu forumda güneşe çamur atmak için online olup, register yapıp saçma sapan karalama amaçlı ve özellikle halkımızın tipik özelliği olan, iyi olanı kıskanıp , çamur atma karakterinde kullanıcılar var. Bence abuk sabuk konuşanlara da 1 hafta ceza, bu cezaları alması devamında ban yeme gibi ve üyelik iptali gibi cezaların alınması lazım. Madem bu site çok hit alıyor ve kaliteli tahmincileri var. Bence artık kuralların gelmesi gerekiyor ki , forum kirlenmesin ve bizler sabahları efsane semih bir şey yazmış mı diye bakarken , bir kaç ezik ve trol ün abuk sabuk yorumlarını görmeyelim.