Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bence üniversite sayıları tekrar azaltılmalı özellikle özel üniversiteler açılmadan önce hocalar teste tabi tutulmalı...

    a4f65cceb7b773f7c8f.png


    not : daha sonra tel jokerini de kullanıp cevapladı...

    hocam egitim.konusunu acarsan burada sabahlara kadar tartisir konusuruz. Keske olay universite sayisinda olsa sadece..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Günaydin HF mutlu pazarlar guzel gunler insallah..


    Gréy basarilar bende esimi goturuyorum sinava..Insallah herkesin gonlune gore bir sinav olur,sinava girecek olanlara basarilar..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Tünaydın sevgili H.F...Mutlu ve keyifli bir pazar dilerken sınavı olanlara başarılar dilerim. Narsil hocam tabiki günlerce tartışsak sonuç alamayız eğitim konusunda.Son üniversite sınavında Türkiye ortalaması ;

    Türk dili ve edebiyatı 24 soruda 4,743 ortalama

    tarih-1 10 soruda 1,617 ortalama

    coğrafya-1 6 soruda 2,271 ortalama

    tarih-2 11 soruda 1,465 ortalama

    coğrafya-2 11 soruda 2,856 ortalama

    felsefe grubu testinde 12 soruda 2,017 ortalama

    din kültürü ve ahlak bilgisi veya ek felsefe grubu testinde 6 soruda ortalama 2,098

    matematik 40 soruda ortalama 3,923

    fizik 14 soruda 0,467 ortalama

    kimya 13 soruda 1,109 ortalama

    biyoloji 13 soruda 1,669 ortalama

    bize tartışacak birşey de bırakmıyor.Fizik te yarım soru bile ortalama olmaması nedir ya??? O yüzden üniversite sayısı azalırsa belki tersine bir gelişim olur.Sorunu tümevarım yerine tümdengelime bakarak çözmeye çalıştım.Yoksa temel yapının sorunlarına girersek çıkmaz sokak...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Doğru düzgün temel eğitim verilmediği için plansız programsız amaçsız bir güruh var ve bu güruha maalesef fizik ve kimyayı sevdiremiyoruz. Bilimin en önemli 2 dalı para kazandırmıyor gerçeğiyle resmen kaderlerine terkedildi. Aslında salak bir toplum değiliz gençlerimiz zeki ama resmen ilköğretime başlayan çocuğun zekasında gerileme oluyor. Sistemde yanlış giden şeyler var umarım bunlar düzeltilir.


    @4 Şubat üniversitesi sayısını azaltmak vs çare değil hocam, özel ünilerinkini azaltmak bir tık işe yarayabilir ama asıl sıkıntımız üniversite seviyesine gelip başlayan gençlerimizde. Bu gençlerin bir çoğu ezbere bir eğitimden ve rastgele geldikleri için okuduklarını bile anlamakta güçlük çekiyorlar..


    Ülkede sanki herkes üniversite okumak mecburiyetinde gibi bir algı ve buna uygun bir sistem var. Mesela almanyada durum böyle değil adamlarda liseyi bitiren adamda iş bulup parasını kazanıyor üniversite bitirende, elbette aralarında fark oluyor ama uçurum değil en azından lise bitirende hayatını güzel şekilde sürdürebiliyor.Ülkemizde üniversite mezununu geçtim artık yüksek lisans mezunları iş buluyor, hatta ve hatta işin içinde bizim gibi temel bilimler mühendislik tarzı okuyanlar varsa doktora mezunu revaçta! Yani iş bulamayan bari boş durmayayım yüksek lisans yapayayım diyor ne güzel! Tezli yüksek lisansın özelliklede Doktoranın amacı akademisyen olmaktır ama şuanda ülkede başka bir hava esiyor bu konuda..


    Dedim ya hocam konuşsak saatlerce konuşuruz eğitim konusu ülkemizin çok eskiden beri düzeltemediği bir konu, uzun yıllar sonra eğitim bakanı eğitimci oldu ya merakla izleyip takip edeceğim gelişmeleri..


    Rabbim bizlere çocuklarımıza hayırlı gelecekler nasip eylesin. Eğitim konusu bu ülkenin en büyük problemi, yapılması gereken o kadar çok şey var ki, ve maalesef hataya yer yok artık, gelecek nesillerimizin daha iyi olmasını istiyorsak ülkemizin daha iyi yerlere gelmesini istiyorsak eğitim konusu sağlam şekilde gözden geçirilip revize edilmeli..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN