Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @sistemci hocam tahminlerinize her usta gibi saygım var.Zaten aralık ayında istanbul açısından kimsenin metre kar beklentisi yok.Kar gelecek beklentesi bu ay için görselliktir.Reklam geliri konusunda yönetimle keşke konuşsaydınız da bunun eğrisini doğrusunu gfs sayfasında afişe etmeseydiniz.Mesajı okuyan da sanacak ki iyi para var bu işte.Bırakalım işi gücü iyi tahmincileri de bir araya getirelim.Sonra bas bas paraları leylaya :) Bunun tutku olduğunu siz de iyi biliyorsunuz ve bu sitenin öyle para için manupüle tahminler yapmadığını ama canınız mı sıkkın Palandöken de yeteri kar mı yok :)

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Karamsarlıktan Kahramanlık çıkmaz
    Bu diyagramlar 24-25 Aralık için birçok model vermezken nasıl aşağı evrildiyse , ay sonu ve Ocak başı için de evrilecektir , en azından dileğimiz ve temennimiz odur , on gün sonraki mevcut diyagramdan hareketle ılık olacak demeyi sarı çizmeli memmet ağa da yapar ama aslolan soğuk avcılığı ve heyecanıdır

  • @sistemci hocam tahminlerinize her usta gibi saygım var.Zaten aralık ayında istanbul açısından kimsenin metre kar beklentisi yok.Kar gelecek beklentesi bu ay için görselliktir.Reklam geliri konusunda yönetimle keşke konuşsaydınız da bunun eğrisini doğrusunu gfs sayfasında afişe etmeseydiniz.Mesajı okuyan da sanacak ki iyi para var bu işte.Bırakalım işi gücü iyi tahmincileri de bir araya getirelim.Sonra bas bas paraları leylaya :) Bunun tutku olduğunu siz de iyi biliyorsunuz ve bu sitenin öyle para için manupüle tahminler yapmadığını ama canınız mı sıkkın Palandöken de yeteri kar mı yok :)

    Yoo kardeşim canım sıkkın değil ama banada bel altından vuranlara biraz üzüldüm burda 35 cm kar var yeterli ayrıca soğuk çok fazla gfsdeki sıcaklık yanılmasın gündüz -2/3 gece -7-8 den aşağı değil zaten forumdaki geleceğimin uzun süreli olmayacağını düşünüyorum saygıla ^^ r

  • Heehe eskiden çok ateşliydik dostumda artık o eski günler kalmadı forumlarda kalamamım sebebi ve istenilmemem sebebi burdaki klasik söylemlerimdir ama ben acı gerçekciyim hayal kurmak serbest ama hayallere inanmak benim ligaratörümde yok :D

  • Heehe eskiden çok ateşliydik dostumda artık o eski günler kalmadı forumlarda kalamamım sebebi ve istenilmemem sebebi burdaki klasik söylemlerimdir ama ben acı gerçekciyim hayal kurmak serbest ama hayallere inanmak benim ligaratörümde yok :D

    hocam işte tam tersi en verimli döneminizdesiniz.Benim gibi acemilere yol göstereceksiniz hatalı düşündüğünüz tahminlere tecrübenizle yol göstereceksiniz.Tamam heyecan belki azalsa da siz yol göstermeye neleri dikkat etmemizi belirliyebilirsiniz.Keyifli sürüşler...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Son günlerde güncellemeden güncellemeye ortaya çıkıp kaybolan iyi gidince ortadan kaybolmalar kötü gittiği ilk güncellemede gelip işte ben demiştim demeler ve buna forumumuzun eski üyeleri dahil yazdığı her mesaja nokta dahi koysa anlamsızca destek verilmesi bizleri şaşırtmadı desem yeridir.Yönetimce en başından beri bu konuyu takip ediyoruz acaba ne zaman düzelir ne zaman eskisi gibi olur diye sürekli bekledik ama olmadı en sonunda da bu sabah yazılan İFTİRA mesajıyla işe tüy dikilmiş oldu.
    Öncelikle kendimden başlayarak açıklıyorum bu siteye ilk üye olanlardanım farkında olmadan ama gittikçe gelişen bu sitede sırasıyla moderatör ve ardından da Co admin olarak GÖNÜLLÜ olarak tek kuruş PARA almadan kendi hayatımdan vaktimden gerektiğinde işimden dahi alarak bu siteye emek verdim.Bir kere bile ne PARA talebim oldu ne de başka bir şey.İşin reklam boyutuna gelirsek reklam gelirini ben dahil @Aytac dışında kimse bilmiyor.Zaten adminimizin de bizim de bu zamana kadar çabaları hep siteyi diğer sitelerden farklı kılmak diğer sitelerden bizi ayırmaktı ve onu da başardık.Zamanla çok büyüdük ve bunu da sizinle paylaştık ve sizler sayesinde burada olduğumuzu söyledik.
    Atılan iftira ile alakalı olarak ne ben ne de yönetici arkadaşlarımdan birisi bu işden hiç bir şekilde PARA almamaktadır.Biz bu zamana kadar ne üyelerimizden para istedik ne de başka şekilde para peşinde koştuk bunun en yakın şahidi @Aytac adminimdir.Verdiğimiz ödüller bunun teminatıdır.
    Diğer arkadaşlarımıza gelince öğrenci olan,evli olan yada bekar olup benim gibi çalışan yönetici arkadaşlarımız var.Evli adam evliliğinden ailesinden çoluğundan çocuğundan alarak buraya emek harcıyorsa öğrenci arkadaşım dersinden vaktinden uykusundan harcayıp emek harcıyorsa bu söylenenler bizim emeklerimize alanen HAKARET'tir.Sonuç olarak site yönetimi olarak daha önceden yapmamız gereken burada bizim de hatamız var yazarlık gibi bu sitenin bana göre en önemlisi rütbesini geç de olsa aldık.Yılın 11 ayı ortada olmayıp son 1 ay gelip ortalığı bulandıran kişi yazar olamaz.Yönetim sayfasına son yazılan mesaj bakış açısını ortaya koyuyor o yüzden ben de diyorum ki ne biz başkasına benzeriz ne de başkası bize.Burada yazdığınız mesaja göre artık bu siteye girmemeniz gerek yanlış mı düşünüyorum @sistemci bizim değiştiğimizi düşünenler lütfen sözlerinin gereği olarak daha hür sitelere gidebilirler daha önce örnekleri oldu herkes bu konuda özgürdür.Gidenin hiç bir zaman arkasından ağıt yakmadık yakmayızda.Son olarak söylemlerinizden şunu anlıyorum son dönemde artan BAN sayısı sizi de rahatsız etmiş neden?Bizim anamıza bacımıza sövüp giden yada alanen hakaret eden değişik yollarla yazanları banlamayacağızda ne yapacağız?Sülalemize sövdürtmek zorunda mıyız?
    forum.havaforum.com/attachment/8656/

  • @Samet_113 +1 okeys13123


    7 yıldır gönüllü hizmet ettiğim tek kuruşunu görmediğim ve talep etmediğim bir sitede bugün halen gönüllü olup admin olmak, ardından aileme, sülaleme her sezon hakaret ve ötesi laflar yemek ve sonuçta @sistemci den HT ile karşılaştırıldığımız bu cümleleri ve ötesini görmek.


    Yazık...

  • 2012 yılından beri takip ettiğim 2013'den beri üyesi olduğum ve tam 1 senedir gururla ve hiçbir karşılık beklemeden,tamamen gönüllü olarak yaptığım moderatörlük görevimde bugün model sayfasında gördüğüm "para için, reyting için,anlayan anladı" cümleleri beni derinden yaraladı açıkçası.Bu yorumun bir yazar rütbesine sahip kişiden gelmesi ayrı bir trajedi oldu gözüme açıkçası.Yetkisi elinden alınınca da sistem gelmiyor dediğim için yetkim alındı tarzi birşey yazmasında hiçbir şekilde doğruyu yansıtmıyor.Kendisinin yetkileri yönetime atılan iftira ve yönetim sayfamızda yazdığı mesaj yüzünden olmuştur.Yılın 10 ayı foruma uğramayıp 2 ayda gelip bu tür konuşursa kusura bakmasın yetkisi de alınır forumdan da atılır.Yönetimce hiçbir karşılık beklemeden yaptığımız işe yaptığı saygısızlık affedilemez seviyededir.Saygılarım ile değerli Havaforum ailesi.

  • Yönetim sayfasına yazdığım yazıya ek yaparak bende sizlerle paylaşıyorum



    Herkese hayırlı pazartesiler hayırlı haftalar


    Model konusunda son zamanlarda gereksiz olumsuz hava yaratıldığı düşüncesini taşıyorum. Bunu başta 1 yazar arkadaş ve onun hık diyiceleri destekliyor. Bizlerde bazı şeylerin farkındayız ancak model konusunda model takibi yapılacağına troll dediğimiz adamlara fırsat yaratılıyor resmen.


    Ben 2012 de bu foruma @Efsane-Semih hocamızı çok severek onun tahminlerini beğenerek buraya gelmiş bir insanım. Kendisini havaturkadan takip ederdim buraya gelince bende geldim. 2 seneye yakındır da moderatörlük yapıyorum. GFS konusunda yazılan yazı benim gibi bu işi gönüllü PARA ALMADAN yapan tüm arkadaşlarıma hakarettir. Bu konuda yönetim bazında gerekli şeylerin yapılmasını istiyorum. Ben evimde çocuğumdan karımdan vakit çalarak foruma ayırıyorsam ve bunu PARA almadan yapıyorsam kimse buna dil uzatamaz.


    Saygılarımla




    Şimdi gelelim ekleyeceklerime, bizler bu forumda ben ve tüm yönetimdeki arkadaşlarımız, bu işi tek kuruş almadan gönüllü olarak yapmaktayız. Bu işten en ufak kazancımız yoktur. Biz kimseye burada bel altı vurmadık, eleştirisel açıdan bakacaksak madem birisi bizi eleştiriyorsa kendisi de eleştiriye açık olacak. Realist olmakla başka şeyleri karıştırmayacak. Hiç diğer yazarların olumsuz yorumlarında bu karmaşa oldu mu? olmadı tabiki de.



    Bir diğer ayrıntı ise burada olumsuz konuşanların susturulduğu pembe hayaller çizenlerin şakşaklandığı tarzındaki yazı. Bunu yazan kişi zaten bu forumu hiç anlamamış bilmemiş tanımıyor demektir. Neyse uzatmayacağım @Samet_113 gerekli yazıyı yazmış bu konuda yönetim olarak gerekli uygulumada yapılmıştır.



    Herkese tekrardan saygılarımla

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hala daha aynı anlayış düşünce devam ediyor hala daha iftira devam ediyor.
    İlk olarak kimse bir yerden para almıyor yönetimin bir gideri yok bilmediğiniz şeyler hakkında çok bilmiş yorum yapmayayin. Hala daha eleştiri kaldırmıyorsunuz diyorsunuz o zaman hala daha ne işiniz var burada kaç yıldır bu sitede ne yapıyorsunuz? Her türlü düşünceye saygısızlık diz boyu polyanacilik tamam oturup kapatalim dükkanı yazarlar da bir şey yazmasın o zaman görünen şeyi de mi yorumlamayacağız ne yapacağız yani oturup öyle bekleyecekmiyiz
    Sürekli dilinizde reyting reklam para bu nedir Ya? Merak etmeyin sizin yazdıklarınizdan etkilenecek kadar küçük bir site değiliz yada siz başka yerde yönetici iken gelip o sitede yorum yapacak kadar küçük biri değilim şahsen olmadım da olmamda. Biz kendi acımizdan gerekeni yaptık haketmediginiz rütbeyi aldık acitasyon yapıp olayı başka yere çekmeye gerek yok bundan sonrası sizi bağlar bizi değil.