Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Günaydın arkadaşlar,daha işe varamadan otobuste su icinde kaldim Yine Perpa Kucukcekmece yollari var bugun orucda olsa olurdum herhalde Allah ben dahil herkesin yar ve yardimcisi olsun her mevsim kendini belli ederek devam etsin :) .

  • Günaydın sevgili HF...Hayırlı cumalar.Önümüzde çetin geçecek bir 3 ~4 gün var.Allah hepimize kolaylık versin.Sizden ricam bu günlerde evden işten giderken dönerken sokak hayvanları için su kapları koyun lütfen...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • http://m.milliyet.com.tr/rusya…-cekiliyor-dunya-2476809/


    Yavas yavas harekat geliyor..


    Buarada sigara ve ickiden devletin kazandigi paralar cok saglam,o yuzden zammin zarari yok, dusus yasamaz aksine dahada kazandirir.Cunku muptelasi olan bu zikkimlari gebersede iciyor..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Süper Loto'nun 11.haftada'da devretmesini pek olağan bir hadise olduğunu düşünmüyorum.En yüksek 9 devir hatırlıyorum.İşin sonu nereye gidecek bakalım.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • bazı arkadaşlar harbi boş konuşuyor. Yersiz kar kovalayanlar şimdi sıcaktan laf etmemize takmış, herşey zamanında güzel diye boşuna demiyoruz.. Ben sıcaktan şikayet ederim ülkemiz afrika sıcaklarına her zaman maruz kalmıyor her yaz aralıklarla kendini hissettirir bazen hissettirmez bile, olağan dışı sıcaklar olunca herkesin hayıflanması doğal. Kış öncesinde gereksiz laflarla dikkati üstünüze çekmeyin derim sonra forumu arar durursunuz benden söylemesi..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Efendimiz(sas) saâdetle buyurdular: “Cuma; en hayırlı günlerinizden biridir. Adem Aleyhisselâm’ın toprağı o gün yaratıldı ve yine o gün kabzedildi. Kıyamette Sûr'a o gün üflenecek. Öyleyse o gün bana salâvatı çok okuyun. Zira salâvatlarınız bana arz edilir!”


    Cumamız Mübarek olsun.


  • İran'da Bir Şehir, Dünyada Görülmüş En Yüksek Sıcaklıklardan Birine Ulaştı!



    Son yılların en sıcak yaz aylarını geçiriyoruz. Ülkemizde ve dünyada bugüne kadar görülmemiş şeyleri görmeye alıştık ve bu kez haberler İran’ın Ahvaz şehrinden.
    İran, yeryüzündeki en sıcak coğrafyalardan birine sahip ve nüfusu sıcak havalarla mücadele etmeye oldukça alışkın. Ancak 2017 yılının yazı öylesine sert geçiyor ki, buralarda bile sıcaklık rekorları kırılıyor. Ahvaz, Haziran ayı içinde Asya kıtasının gördüğü en yüksek sıcaklık değerine ulaştı. Ülkenin güneybatısında 1.1 milyon insanın yaşadığı şehir, tüm zamanların en yüksek sıcaklık değerleriyle mücadele etti.

    Ahvaz'da MeteoFrance adına çalışan Etienne Kapikian, kişisel Twitter hesabından 53.7 derecelik sıcaklığı duyuran ilk kişi oldu:
    https://twitter.com/EKMeteo/st…80464412611661824/photo/1

    Ahvaz’daki sıcaklığın biraz daha yükselmesi bekleniyor ve sonuçlar resmileştirilmeye çalışılıyor. Çöl sıcaklıklarıyla mücadele eden şehir, tüm zamanların sıcaklık rekorunu kırabilir.
    Bugüne kadar resmi olarak kaydedilmiş en yüksek sıcaklık, gölgede 58 derece olarak, 13 Eylül 1922 tarihinde Libya'da El-Azizia'da ölçüldü.

    Geçtiğimiz perşembe günü Climate Central araştırma merkezi tarafından yayınlanan bir analiz, küresel ısınmanın Batı Avrupa’da artan sera gazı emisyonundan dolayı 10 kat daha arttığını belirtti.

  • Ahmet Çakar'dan pek haz etmem ama güzel bir vecize yapmış.Hakikaten manası yok bu kadar sıcağın. 35.9 derece %31 nem ve hissedilen 40.7 derece!

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.