Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • sınavsız üniversiteye girmek gibi bi durumları yok.Yabancı uyruklu ögrenci olarak geçiyorlar ve gereken sınavlara giriyorlar diye biliyorım


    http://www.mynet.com/haber/gun…navsiz-okuyacak-1650813-1



    Bazı koşulları var ancak bizim kendi ülkemizin evlatlarının girdiği YGS/LYS gibi dertleri yok.

  • sınavsız üniversiteye girmek gibi bi durumları yok.Yabancı uyruklu ögrenci olarak geçiyorlar ve gereken sınavlara giriyorlar diye biliyorım

    Yabancı uyruklu öğrenciler yös sınavına giriyor fakat suriyeliler ve mısırlıların sınavsız üniversite seçme hakkı var ayrıca 400 dolar da burs

  • @nvztcnsmr


    Eğitimin devam ettiği aylarda aylık bin 200 TL olarak verilecek Destek Burslarından faydalanabilmek için Türkiye’de Geçici Koruma altında bir Suriye vatandaşı olmak, Türkiye’deki devlet üniversitelerinin en az dört yıllık bölümlerinde lisans düzeyinde eğitim görüyor olmak, Birinci öğretimde (gündüz programında) kayıtlı olmak şartları aranıyor. Kayıtlı oldukları bölümlerde 1’inci eğitim-öğretim dönemlerini tamamlayan burs adayları için genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.00 olması şartı aranıyor. Not ortalaması belli olmayan adayların lise diplomalarına bakılarak, ortalamanın en az yüzde 50 olması gerekiyor.

    Şartlar bunlar... Üniversiteye gidenler bilir yukardaki şartların zor olmadığını..

  • ülke de 3 milyon suriyeli var 2.9 milyonu sınavsız üniversite okuyor ve 1200 tl burs alıyor (!)


    Artık gına geldi her konuyu Suriyelilere bağlamanızdan. Kardeşim kalifiye elemanları alacaksın tabii ki ama şu sınavsız üniversiteye giriyorlar muhabbetini bırakın Allah aşkına.


    Peki o zaman ben size bir şey diyeyim Erzincan da Ahıska Türklerine verilen bedava evlerden neden kimse rahatsız değil ? Türk oldukları için mi ? benim memleketim de binlerce evsiz insan varken Ukraynadan gelenlere neden bedava ev veriliyor ? Birisi bana bunun açıklamasını yapsın

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • @manasbalasy 500 Ahıskalı Türkle 3 milyon Suriyeliyi bir mi tutuyorsun?

    ben kimseyi kimseyle bir tutmuyorum. Sayısı önemli değil milliyeti de önemli değil. Bedava veriliyor mu ? evet veriliyor . neden birisine isyan ederken diğerine susuluyor ?

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Benim soyumdan gelenden neden rahatsız olayım ? Keşke 3 milyon Suriyeli yerine 3 milyon Ahıska Türk'ü olsa.

    O zaman şöyle yapalım zamanında soykırımdan kaçıp gelen boşnakları cerkesleri abhazları arnavutları çeçenleri lazları osetinleri sınır dışı yapalım. nede olsa bizim soyumuzdan değil !!!

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • "Kardeşim kalifiye elemanları alacaksın tabii" demişsin kalifiye ise zaten gireceği sınavı kazanacaktır :)


    O zaman kalifiyeli Türklerinde sınava girmesine gerek yok :) Niye benim ülkemin gençleri gençlik yıllarının baharında yarış atı gibi 4 sene sınava hazırlanıyorlar o zaman? :) Boş yere stres yaşıyorlar.Gitsinler sahilde nargile,mangal keyfi yapsınlar :)

  • Kökeni türk olanla suriyeliyi bir tutmak yanlış bence.500 mü daha büyük 3 milyon mu yada daha fazlası mı.Ben 3 milyondan fazla olduğunu düşünüyorum.Geçen bir siyasi çok güzel açıklama yaptı.Bir suriyeli var ülkesinde savaşıyor bir suriyeli var benim ülkemde benim kadınlarıma plajda taciz de bulunuyor.Şimdi sorarım ikisi de suriyeli değil mi?Peki neden biri kaçmayı tercih ederken öbürü vatanı için savaşıyor?Kimse ailesi için demesin.Savaşan adam yumurta kabuğundan çıkmadı.Biz kadınlar çocuklar savaşsın demiyoruz.Eli silah tutan erkekler gidip orada ülkeleri için savaşsın.Burada bedava hizmet göreceğine onları oraya gönderelim bakalım.Kim ne derse desin bu suriye politikası baştan aşağı yanlıştır ve avrupanın bize attığı en büyük kazıktır.Hani avrupa alacaktı ne oldu?Şimdi avrupa ile ipleri koparma noktasına geldik.Suriyeli nüfusu bazı illeri geçti büyük yerlerde.Kimse bunu konuşmuyor.Ne yazık ki bu sorun bize yapışıp kalacak ve kaldı da çıkarması kaç sene sürer kim bilir.

  • http://www.hurriyet.com.tr/sur…mkani-sevindirdi-24986375
    http://www.sabah.com.tr/egitim…teye-sinavsiz-girme-hakki

    http://www.mynet.com/haber/gun…navsiz-okuyacak-1650813-1


    Adamlar Türkçe'yi doğru düzgün bilmiyorlar bide sınava mı sokacaklardı ?
    ==========================================

    Ülkemde o kadar okuyup işsiz kalan vatandaş varken Suriye'den mi kalifiye eleman almamız mı gerekirdi.


    Ülkemin huzurunu bozan Ahıska Türklerimiydi Ukrayna'mıydı .. Ve bunların sayıları kaç Suriyelilerin yanında ?
    Neden mi ev veriliyor.. başımızdaki devlet büyüklerine sormak gerekir .Zamanında askeri ücretin artırılması konuşulurken devletin hazinesinde bu kadar para yok,kaynak yok denilmiyormuydu .ee bunlara nerden bulundu kaynak.

    Hiç mi denk gelmiyorsunuz sokakta sahilde kendi ülkesi gibi volta atan suriyelileri. Mehmetçik güneyde düşmanlarla çarpışıp bu suriyelilerin plajda güneşlenmesini kabul ediyorsanız eyvallah..
    kendi vatanlarını biz mi kurtaralım..
    Tamam aralarında çoğunluğu yoksul insanlar var kabul ama sen tutupda gelişigüzel insan doldurmanı gerekmiyodu. Aralarında teröristlerin olmadığı ne malum ,ki misliyle var..

    Daha fazla söylenecek çok şey varda..gerek yok.


  • ben kimseyle kimseyi bir tutmadığımı söyledim. Suriyeli erkekler gitsinler savaşsınlar eyvallah. Anlatmak istediğim konu şu neden her şeyi Suriyelilere bağlıyoruz. Türkiye de Suriyeli bir öğrencinin sınavsız bir üniversiteye geçiş yapabilmesi için denklik sınavına girip suriye de okuduğu bölümün denkliğini alması gerek. Adamlar kafalarına göre sınavsız giriş yapmıyorlar. biz neden her şeyi suriyelilere bağlıyoruz. ben bu olayı anlamıyorum.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • O zaman şöyle yapalım zamanında soykırımdan kaçıp gelen boşnakları cerkesleri abhazları arnavutları çeçenleri lazları osetinleri sınır dışı yapalım. nede olsa bizim soyumuzdan değil !!!

    Yusuf abi elinde imkanın olsa ve zorda kalan kardeşine mi yoksa yine zorda kalan tanımadığın birine mi yardım da bulunurdun ?