Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam dediklerinize aynen katılıyorum fakat şu an yalnızlaştık iç ve dış hainlerle tek başımıza mücadele veriyoruz onun için Allah’a sığındım çevremde devletin tüm imkanlarından faydalanıpta bu devlete millete karşı ihanet içinde okadar insan varki bazen düşmana gerek kalmıyor onun için işimiz çok zor

  • Güçlü devletin yapacağı ilk iş abd üslerine el koyup cia karargahı kiliseleri kapatmak, Fırat ve dicle çevrelerinde israil asıllılara satılan topraklar bedelsiz tekrar devletleştirilmeli, Ayasofya ibadete açılmalı ve en önemlisi yabancı yatırımcıların yurtdışına çıkardığı paralar mercek altına alınmalı. Tv de çene ile değil sahada mücadele edilmeli.

    754d6406e573c41c191c0.png

    Bu taleplerin en azından birçoğunun gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Bununla beraber önümüzdeki bir iki hafta ülkemizde siyasi, diplomatik olarak çok çalkantılı günlerin bizleri beklediğini düşünüyor; bu günlerin ardından Türkiye’nin çok daha ciddi bir tavır alacağını öngörüyorum. Bu tavırla ABD-Rusya(Batı-Doğu)denge politikamızın artık büyük ihtimalle Doğu bloğu yönüne evrileceğini düşünenlerdenim zira bu kırılmanın emareleri dün ve bugün verildi gibi.. Eğer gerçekleşirse, evrilmenin Türk Siyasi-Jeopolotik-Ekonomik ve Sosyokültürel alanlarında çok sürpriz gelişmelere de gebe olacağı kanaatindeyim.


    Arkamızda bıraktığımız son bir iki hafta ise gerçekleşen karşılıklı söylemlerin özellikle ekonomik manada ülkemizi getirdiği durum ortada, tükettiğini ciddi manada üreten bir ülke olmadan ve ürettiğimizin sağlam kaliteli kesimini dış ülkelere verip kar ettiğini sanan sonra çekirdeğini bile kullanamayacağımız çöp ürünleri kendi halkına bir şekilde yutturduğunu sanan fertlere sahip bir halktan olarak dış mihraklardan önce içimizdeki iç mihrak ve hainlerin her geçen gün çoğaldığını unutmayarak bu yolda AR-GE’ye önem vermeli ve ürettiğini tüketen ve önce kendini kendi malıyla doyuran bir ülke olmalıyız. Eğer bu yolda ciddi adımlar atılmazsa ülkemiz ve milletimiz içinde çok ciddi sıkıntılı günlerin daha başında bile olmadığımızı bilmeliyiz.


    Hayırlı geceler.

  • Maalesef tarımda bile ithalat eden bir ülke haline geldik maalesef ekonomimiz tabii zayıflar.İnşaAllah devlet büyükleri bunları çözer ve bizede halk olarak düşen görev devletimizin yanında olup destek vermek.Bu sorunları devlet-halk beraber olup atlatacağız İnşaAllah ama kolay olmayacak.

  • Universitede olan birisi olarak sunu diyebilirim ki arge dediginiz seyin kaynagi universitelerdir ve suanda bu konuda yeterince destek vardir.


    Ozuretim deyip duruyorum. Enerji konusundaki adimlarin sonuclari bize cok olumlu yansiyacaktir.Sonraki adim ise teknoloji alaninda gelecektir.Kendi silahlarimizi yaparken kendi elektronik cihazlarimi uretirsek bu surecten kurtulur ve buyuruz.


    Ulke olarak cok onemli bir esikten geciyoruz.Bu esigi gecmenin bir bedeli var ya koyun gibi kullanilmaya emir uygulamaya devam edecegiz ya da ortadoguda ve bulundugumuz cografya da sozu, caydiriciligi son derece guclu cok onemli bir ulke olacagiz.


    Hukuk konusunda acik var ancak yetisende cok, bu cok buyutulecek birsey degil bence. Siyasi karisiklik hic yok sistem degismis halk oyunu kullanmis is bitmis.Avrupaya ve dis guclere dik duran bir hukumet var. Teror olaylar hic olmadigi kadar azalmis operasyonlar hiz kesmeden devam ediyor.


    Egitim konusuna gelince bu zamana kadar cok hatalar yapildi.Hep gelen gideni aratti,duzelteyim derken batirildi.Simdi egitim bakani egitimci ve bunun etkilerini gorecegimizi dusunuyorum.


    Son olarak demek istedigim su dur ki biz bir milletiz ve bundan.baska ulkemiz yok vatanimiz yok.Artik taraf olmayi birakip dis guclerin ABD nin ve onu masa olarak kullanan yahudi para babalarinin oyununu gormemiz ve birlik olmamiz lazim. Tek siyasi gorus olmali tek millet tek vatan...Cunku biz birlik olursak bizi yenebilecek hicbir guc yok dunyada bunu defalarca kanitlamis bir millettiz.


    Hayirli geceler genc arkadaslarim

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Narsil Katılıyorum hocam.Teknoloji çağında yaşıyoruz inşaAllah devletimizin AR-GE'ye destekleri artarak sürer.Mesela araba yapmakta telefon yapmakta geç kaldık.Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklama gönlüme su serpti elektirikli araba yapacağız dedi bu geleceğe yatırım bir çok şeyde geleceğe yatırım yapalımki gelecek hakkında söz sahibi olalım.Ülkenin gelişmesi için en önemli olan şey eğitim ve hukukun güvenilirliği bunlar çözüldüğü takdirde ülkemiz yükselişe geçecektir.Ama önce bizim silkelenip kendimize gelmemiz lazım.Eğitim bakanından bende umutluyum.Maalesef bakanla beraber sistem değişiyordu.Öğretmen şikayet hattı ise tam bir saçmalık.Hatta birisi öğretmeni öğrenciler ve veliler puanlayacak ona göre maaş alacak diyordu.Bu bakan öğretmene değer veren bir bakan bana kalırsa.Bu bakandan umutluyum eğitim sistemi düzeltecektir.


    Savunma sanayisinde yapılanları ise takdir ediyorum.Ama ondada alınacak yol var ama o konuda da gelişeceğimizden eminim.Devlet-millet el ele bu zor süreci atlatacağız Allah'ın izniyle.

  • Günaydin HF, ayvadere(aho)/araklidan selamlar sabahtan beri yagmur var gokgurluyor suanda da,burada kendimi ekim ayinda hissediyorum hava baya serin..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Günaydin HF, ayvadere(aho)/araklidan selamlar sabahtan beri yagmur var gokgurluyor suanda da,burada kendimi ekim ayinda hissediyorum hava baya serin..

    Günaydın HavaForum ailesi.


    Hocam imreniyorum sizi.Sonbahar gözümde tütüyor.:)hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333

  • Rüzgarlı bir Uzakkışla /Kaynarca /Sakarya sabahından günaydın herkese. Akşamları uzun kollular giyilmeye başlandı artık.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Dolar neden yükseliyor ve yapılması gerekenler.


    Dolar neden yükseldi??


    FED faizleri arttırdığı ABD'li yatırımcılar bu durumdan korkarak yatırım yapmayı kesmeye başladı.


    Bazı türk yatırımcılar yurt dışında iş yapmaya başladı.


    Ülkece çok israf yapıyoruz maalesef..Yurt dışıdan çok ürün alıyoruz ve yaptığımız ihracat dış ticaret açığımızı kapamaya yetmiyor.


    Paramızı Teknoloji ve yazılım fabrikaları yerine fazlaca inşaat sektörüne harcadık.


    Tarımda ithalat eder hale geldik.Ülkemizden döviz çıkışı oluyor maalesef.Çünkü dolarla ithal ediyoruz.


    Peki doları nasıl düşer?


    Yatırımcıyı çekebilecek ortamı yaratmamız lazım.Ülkeye döviz girişi sağlamalıyız.Dolar ülkemize girdikçe doları değeri azalacaktır.


    İsraftan kaçınmalıyız her şeyin son markasını almamalıyız.Yerli ve milli mallarımızı daha çok tüketmeliyiz.Böylece ülkeden dolar çıkmayacak ve dolar yükselmeyecek.


    En önemlisi artık inşaata yatırımı azaltıp teknoloji yazılım üreten bir ülke haline gelip ve artık üreten ülke haline gelip AR-GE'Yİ geliştirip ihracat yapıp ülkeye dolar girişi sağlayarak doların değerini düşürmeliyiz.


    Son olarak tarım ve hayvancılığa yönelip kendimize yetip ardından üretimi artırıp dış ülkelere ihraç etmeliyiz.


    Bu şekilde doları düşürebiliriz.


    Ama önce eğitimi düzeltilmeli ve iyi yetişmiş bireylerle tekonoloji üreten bir ülke haline gelmeliyiz ardından yatırımcıyı çekebilecek hukusal ortam yaratılmalı.


    Halk olarak bizede görev düşüyor hem devletimize düşüyor.Halk ve devlet üzerine düşen görevi yaparsa bu zor günleri atlatabiliriz ama kısa vadede dolar düşmeyecek düşmesi zaman alacaktır tabii doğru hamleler yaparsak.


    Herkese mutlu ve huzurlu pazarlar.

  • İyi pazarlar dilerim HF üyeleri.


    Dün bazı mesajlarda Türkiye'nin eskiden "güçsüz ve el pençe divan duran bir ülke" olarak ifade edilmesini üzüntüyle okudum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bu yana bağımsızlık ilkesinin ne derece önemli olduğu açıktır.


    Geçmişimizden ABD ile yaşanan birkaç kriz örnekleri verelim:

    1962 - Küba Füze Krizi

    Ekim 1962'de patlayan "Küba Füze Krizi", Soğuk Savaş'ın iki süper gücünü, ABD ve Sovyetler Birliği'ni, nükleer savaşın eşiğine getirdi.


    Sovyetler, Küba'dan nükleer silahlarını çekeceğini ancak önce ABD'nin Türkiye ve İtalya'daki nükleer başlıklarını geri çekmesi gerektiğinde ısrar etti.

    Faruk Loğoğlu'na göre, ABD ve Sovyetler Birliği arasında Türkiye'den silahların kaldırılması yönünde verilen kararın "Ankara'ya danışılmadan alınması", krizin dokusunu oluşturuyordu.


    1964 - Johnson Mektubu

    ABD'nin 36'ıncı başkanı Lyndon B. Johnson, 5 Haziran 1964'te dönemin başbakanı İsmet İnönü'ye ilettiği mektubunda Türkiye'nin Kıbrıs'a askeri harekât düzenleyeceğinden haberdar olduğunu ve bundan endişe duyduğunu yazdı.


    İsmet İnönü'nün yanıtı ise "Yeni bir dünya kurulur. Türkiye de o dünyada yerini alır" oldu.


    1974 - Haşhaş ekiminin yeniden başlatılması

    Faruk Loğoğlu'nun dikkat çektiği bir başka kriz, 1974'te dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in haşhaş ekimini yeniden başlatmasıyla patlak verdi.


    1974 - İncirlik Üssü'nün kullanımının askıya alınması

    ABD, 1974 yılında (CHP-MSP Hükümeti) Kıbrıs Harekâtı sonrası Türkiye'ye silah ambargosu uygulamaya karar verdi.

    Türkiye, ülke sınırları içinde ABD'nin kullanımındaki İncirlik Üssü ve diğer üslerin kullanımını askıya alarak, buraların kontrolünü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) devretti. ABD Kongresi'nin Eylül 1978'te ambargoyu kaldırması sonrası, İncirlik Üssü eskisi gibi faaliyet göstermeyi sürdürdü.


    Kaynak: https://www.bbc.com/turkce/amp/haberler-dunya-41553003


    Türkiye'nin kurulduğundan beridir en az şimdiki kadar bağımsız duruş sergilediği ve "el pençe divan" durmadığı açıktır. Umuyoruz ki şimdiki hükümetimiz de bu duruşu bozmaz ve tükürdüğünü yalamaz.