Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Radarda göremememiz normal çünkü alt bulut alt seviyesi 200 metreninde altına inmiş. Giresun yakınlarında 150 metre dolaylarında seyrediyor.
    İnce ince yağar. hava-yagmusrs23333323333 



  • Merhaba kasımın ilk iki haftası için giresun şebinkarahisar ilçesi için bir on görüde bulunabilir misiniz rakım 1300 civarı olması lazim geçen sene yine o tarihlerde oradaydım yanılmıyorsam 16 17 kasımda 10 cm kadar kar almıştı bu sene yine ayni tarihlerde orada olacağım yine ayni güzellikle karşılaşabilir miyim :)

  • Merhaba kasımın ilk iki haftası için giresun şebinkarahisar ilçesi için bir on görüde bulunabilir misiniz rakım 1300 civarı olması lazim geçen sene yine o tarihlerde oradaydım yanılmıyorsam 16 17 kasımda 10 cm kadar kar almıştı bu sene yine ayni tarihlerde orada olacağım yine ayni güzellikle karşılaşabilir miyim :)

    olabilir.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • @UmuTCaN Mgm'nin rakamlarına bakıp karamsarlığa kapıldığımı nereden çıkardın? Sen rakamlardan bahsedene kadar benim ağzımdan öyle bir şey çıkmadı. Ayrıca göz var nizam var her şeyi mgmden öğrenecek değiliz kuraklık var dediysek kuraklık vardır :) Kadir'de Bafra'da yaşıyor bu arada oraya yağıyor olması beni ilgilendirmiyor.


    İnatla sadece Samsun'da kuraklık var diyenler için şunu bir kez daha atayım.(temmuz-ağustos-eylül)
    forum.havaforum.com/attachment/2715/

  • @Gray Cities e sonuna kadar katılıyorum. Tahmin isteyenler için tahmin yazanlar var. Genel durum için gray cities var bence bu gruptan devam etmesi daha iyi olur..

    Bizim Mehmet'e söylediğimiz birşey yok kendisi sürekli bu konuyu diğer birkaç arkadaşımızla aktif tutmuştur tutmaya da devam ediyor ancak zaman zaman fazla karamsar davrandığı kanaatindeyiz bu kanaatteyiz çünkü kocaman dünyamızın dengesi bozulmuşken olanların dünyaya oranla baktığımız da normal olduğunu düşünüyoruz ve kendisini bu denli emeklerinden ötürü seviyor sevdiğimiz için açıkça dile getiriyoruz. Zira zaman zaman kendisinin kuraklıktan duyduğu "kaygı" bölgesellik boyutuna girebiliyor ve diğer bölgelerle bu konuda Karadeniz'in geçmişi hoş olmayan tartışamalara yol açmıştır, kendisi de bunu iyi bilenlerdendir olaylara tanıklık etmiştir. Elbette tahmin isteyenler için değil, tahmin yapmak istediği için tahmin yapanlardan olmalı kendisi.

  • Bu geceden itibaren Doğu Karadeniz'in doğusunda ( Trabzon'un doğusu,Rize ,Hopa çevrelerinde) kuvvetli yağışlar görülecek.Yaşanabilecek (sel,su baskını ,heyelan vb) hadiselere karşı dikkatli olunmalı. hava-yagmusrs23333323333 


    Trabzon


    Rize


    Hopa

    ==========================


    Bu arada AO Kasım'ın 2.haftasında aşırı pozitiften nötre eğilim gösteriyor,NAO 'da nötre çekiyor.Diğer verileri incelemedim ama Kasım 2.haftası salınım inme ihtimali var.(şimdilik)
    Sadece AO-NAO 'ya bakarak tahmin yapmak yanlış olur.
    Daha sonra detaylı inceleyeceğim.


    AO


    NAO


    ====================
    [color=#FFFFFF]Samsun Onur Anıtı / Bugün

    2 Mal editiert, zuletzt von -Jupiter- ()

  • Hazırlamış olduğum 'Samsun Yıllık Toplam Yağış Miktarı' haritasını sizlerle paylaşmak istedim.Şimdilik ilçe merkezlerini dikkate alarak hazırladım.Harita ilerleyen zamanlarda dahada detaylandırılacaktır.(Köy,belde vs. eklenecek)
    Ayrıca diğer şehirlerimiz de eklenecektir.



    Kaynaklar: MGM , Climate-Data