Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2.5 aydır ha yağdı yağacak sistem geliyor diye diye yazı bitirdik. 18 Temmuz, 30 Temmuz, 15 Ağustos, 21 Ağustos ve 30 Ağustos. Bu kadar sistem içinde toplam aldığımız yağış miktarı 15 kg bile etmiyor ve beni hala sonbaharda yağar merak etme diye kandırmaya çalışıyorsunuz benim gördüğümü göremiyor musunuz anlamıyorum yağmayacak işte belli olmuyor mu? :)

  • Ağustos ayında paçayı kurtardık Bafra olarak.28mm,12mm ve bu sistemdede toplam 23mm yağış alarak Ağustos ortalamasını geçtik.50 km doğumuz Samsun merkezin bu kadar az yağış alması insani üzüyor. :|

  • @Action Weather sinop 20,2 kg yazıyor.


    Temmuzda bana herkes kızmıştı bu sene batı daha şanslı dediğimde ama yaz mevsiminde ne kadar sistem aldıysak hepsi batıya yaradı aynı 2014 yazının 2015 kışına yansımasi gibi olabilir bu sene de yine de sonbaharı bekleyelim kışın fragmanıdır her zaman.

  • O kadar modeller, haritalar, diyagramlar neler gösteriyor, gerçekler neden böyle oluyor, anlamakta güçlük çekiyorum. Biz neye göre yorum, ne ye göre tahmin yapacağız bilmiyorum artık.


    Kuvvetli yağış uyarısı yaptığın yerlere 21-50 mm yi yapıştırıyorsun istasyonda 1 mm bile ölçülmüyor, üstelik bunu %100 isabetli diye bi de haritanda belirteceksin.


    Sadece MGM de değil, diğer tahmin sitelerinde de böyle, tamam atmosfer sürekli değişkendir de senden 10 gün sonrasının tam net bilgisini istemiyoruz, 1 gün sonrasının tahmininde bi zahmet adam akıllı hazırlayabil, yıl olmuş 2017, o kadar bütçe ayrılmış o cihazlarınavs., yazık..


    Sisteme gelirsekte şuan için, baktığım sitelerin hepsi de çok güzel çuvallamışlar , Yapılan uyarılarda boşunaymış.
    Yahu telefondaki uygulamada bile %100 yağış oranı yazıyor. Anlık Parçalı bulutlu diyor, bu ne..
    Oturup pencereden dışarı baksak daha iyi tahmin yaparmışız heralde.
    İyice sinirlerimi bozmaya başladı bu havalar.Eskiden daha iyiydi ne dek bilirdik , ne diyagram...

  • Dün sabah 10 da Terme de 2 adam konuşuyordu


    +sel anonsu yapıyorlar sabahtan beri Allah hayırlı vere


    Diğer adam kafasını bulutlara çevirdi


    - Hiç öyle sel yapacak hava yok ama Allah bilir


    İçimden gülmüştüm özel cihazlarla ölçüm yapıp söylüyorlar sonuçta diye.


    Ama şuanda Meteorolojiye olan güvenim kalmadı resmen. Adamın yanına gidip özel ders almayı düşünüyorum :D

  • Genel bilgilendirme


    @yasin5385 eski üye HavaForum yönetimini ve özellikle beni fake hesaplarla tehdit ettiğini sanıyor.Bu kendini zeki sanan mahlukat başka forumlarda HavaForum'a laf atarak kendinin ne kadar düşük bir karakter özelliğine sahip olduğunu yeniden kanıtlamıştır.Marmaralılar ve özellikle İstanbullu arkadaşlara yaptıklarını ve bize ettiği küfürleri de unutmadık.Sürekli fake hesap açarak foruma gelmeye çalışmaya devam ederse kendisine gerekli hukuki yönden işlemler için çalışmalara başlanacaktır.Yapılmaz,etmezler filanda sanmasın HavaForum ile uğraşanlara daha öncede dava açılmış ve bu kişiler bize resmen yalvarmışlardı. :)


    Kendisi benim Karadeniz içinde bölgecilik yaptığımı söylerek aklınca Karadeniz sayfasını karıştırmaya çalışıyor.Bu oyuna gelmeyin forumdaşlar :) Kendisinin HavaForum'u kıskanan başka forumlara çalıştığını düşünüyoruz.


    Ve kendisine buradan yönetim olarak sesleniyoruz.Azıcık yüzün varsa bu foruma fake hesaplarla girmeye son verirsin.Zaten anlıyoruz istediğin kadar kendisini saklamaya çalışa da :)

  • Geçmişte bizi rahatsız eden eski üyeler vardı.İleriye gidenler için hukuki yollara başvurduk.O yüzden bizim sitenin huzurunu bozanlar hal ve hareketlerine dikkat etsinler.YOKSA PİŞMAN OLURLAR!!!

  • Forumun huzurunu kaçıran her kim olursa olsun önce gerekli uyarıları alır daha sonrada forumdan uzaklaştırılır. Yasin5385 isimli üyede kendisi defalarca uyarılmasına rağmen tavrını düzeltmemiş yaptığı bölgecilik davranışlarına hakaret vari konuşmalarını da eklemiştir. Yanlış hatırlamıyorsam bir de özelden küfür olayı da vardı, adminlerimizden Samet e hakareti de mevcuttu. Kendisi atıldığı günden beri forumu rahatsız edip durmakta farklı iplerle ve rumuzlarla foruma üye olup kaçacağını sanmakta. Ona bu forumun kapıları tamamen kapalıdır. @BaFRaLı55 moderatöre hakaret vari yazıları ve ithamları artık son damladır.


    Karadenizli üyelerimizin bu konuda hassasiyetle davranmasını ve oyunlara gelmemesini öneriyorum. Bizim forumun huzurunu ve sürdürülebilirliğini sağlamaktan başka amacımız ve ilkemiz yok.


    İyi forumlar

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN