Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Gray Cities Accuweather'ın eski tahminlerinden bahsetmişsin evet tutmamış ama 2017 yaz tahminlerine bir bak derim.Bölgemize yakın yerlere Kırım, Kafkaslar'a hatta bize kuraklık oluşacak tahmini yapmışlar.İyi tutturdular bu tahminlerini.


    Çoğu tahmin bize iyi yağış verirken tek Accuweather kurak demiş neredeyse.Accu baya nokta atışı yapmış bu durumda.

    Accuweather son 5 senedir kış tahminlerinde nokta atışı yapıyordu ama geçen sene fiyasko bir tahmin yaptı yani demem o ki accuweather verdi diye sonbahardan ümitlenmem onun aksine birçok kuruluş sıcak ve kurak vermekte ama yine tek tutturan olursa dikkate alabiliriz.

  • Trabzon'da yağışını aldığına göre Samsun'un Allah belasını vermiş demektir. Sanırım 1 yıllık şans limitimizi ULL sistemi ile tüketmişiz bize biraz mutluluk haram kısa sürmeli(!). 2 aydır yağmur görmüyoruz bu havalar bende ne istek ne şevk bıraktı hava durumuna olan ilgimi bile kaybettim eskiden balkondan pencereden ayrılmazdım yetmezdi arkadaşlarımla ve kendim dışarı çıkardım bahaneyle sırf gözlem yapabilmek, gökyüzünü inceleyebilmek için şimdi oturmuşum evde ya ders çalışıyorum ya anime, film, dizi vs. izliyorum hiç heyecanım yok.


    Uzun bir süre sistemler hakkında yorum yapmamaya karar verdim forumda da fazla görünmem şimdilik bu kadar sağlıcakla kalın...

  • Cidden nedir bu atmosferin inadı? Doğu Karadeniz kopuyor şuan dünden de yağış aldı çoğu Karadeniz ili.Bir de bize bak... Günlük güneşlik.Cidden insanın sinirlerini bozuyor bu yağışızlık.Atmosferdeki yağmayacağım inadı.

  • Sonbaharda bol bol fön yemezsek günlerce kasvetli ama hafif-orta kuvvette yağışlar alacağız kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden bunu şu anda havaya bakarak bile anlayabilirsiniz nem çok ve sürekli bulutlanma var sonbaharda yağmur olarak düşer.

  • Şuan sürekli radarı takip ediyorum Samsunlu değilim ama inşallah Samsun'un vurmuştur umuduyla açıyorum.Samsun'un etrafındaki bütün şehirler oraj aldı Samsun ortada kaldı tıpkı benim şehrim Düzce'de olduğu gibi.Bizim de bütün komşularımız orajlarını aldılar.Biz kabak gibi ortada kaldık yine maalesef

  • Can sıkıntısından uğraş bulamadım kendime :)


    Bölgemizde cumhuriyet tarihinden beri;
    1 Günde ölçülen en fazla yağışlar:


    Rize: 244.0 mm
    Samsun: 238.2 mm
    Giresun: 184.1 mm
    Ordu: 171.3 mm
    Trabzon: 115.1 mm
    Artvin: 93.4 mm
    Çorum: 65.4 mm
    Bayburt: 61.5 mm
    Amasya: 60.9 mm
    Tokat: 56.0 mm
    Gümüşhane: 51.7