Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @LightOfGod


    “Soğuk havanın kış ilerledikçe Batı Rusya, Hazar ve Karadeniz bölgelerine önemli derecede girmesi muhtemeldir.” kısmı gözümden kaçmış :) Bu yorum ve sistemsiz başlangıç birleştir al sana 1985 :)



  • Ben size söyleyeyim avrupa tahmininde dediklerimin arkasındayım. Önemli olan akdeniz çanağı orası kuruysa İskandinav da Yb alanı olacaksa endekslerin o anki hareketine göre tüm nimetlerden faydalanırız. Hatta şunu da söyleyeyim Aralık ayı boş geçmeyebilir kar görme ihtimalimiz fazla.

  • Nerede günlerce süren yağmurdan bezdik çürüdük mesajları? Nerede o hiç açılmayacak gibi kapanan havalar? Koskoca yaz mevsimi boyunca Marmara'yü izledik neyse dedik bu sefer onlar gülsün biz yanalım güz bizimdir dedik. Güz geldi biz hala Marmara'yı, Ege'yi, Akdeniz'i izliyoruz ne zaman bitecek bu kuraklık? Kıştan ümitli olmak istiyorum ama 4-5 aydır yaşadıklarımız anca avucunuzu yalarsınız diyor. En iddialı olduğumuz mevsimde bile sistem alamıyoruz nasıl olacak bu iş?

  • Radarda kütle yok ancak güzel bir yağış mevcut 15 dakikadır konumumda.Sıcaklık ise 13,6 derece.



    @Gray Cities Bu dediklerin Orta Karadeniz için geçerli.Trabzon dahil neredeyse tüm Karadeniz şehirleri şansızlıklarını kırdı.3,5 gün sonrada güzel hareketlilik ve soğukların bir tık kuvvetlisi var.

  • Radarda kütle yok ancak güzel bir yağış mevcut 15 dakikadır konumumda.Sıcaklık ise 13,6 derece.



    @Gray Cities Bu dediklerin Orta Karadeniz için geçerli.Trabzon dahil neredeyse tüm Karadeniz şehirleri şansızlıklarını kırdı.

    Duygusal olmaya gerek yok Rize ve Artvin dışında ciddi anlamda kuraklık var bölge genelinde aylık raporlardan özellikle ağustosa bakabilirsin. Eylül'de en iyi durumda olan Samsun. Günlerce süren yağışlar olmuyor sistemler 1-2 gün etkili olup Rize'ye çekiliyor.

  • Samsun'da istediğimizi bulamıyoruz diye tüm bölgeyi depresyona sokmaya gerek yok diye düşünüyorum.Forumda Karadenizli üyemiz zaten az,sen ben yada başkası depresif mesaj da yazarsa ne olacak bu konunun hali?

  • E o zaman olmayınca olmuyormuş @Gray Cities ne yapmak lazım isyan mı etmek lazım?Ben mesela ekim ayının 26 sı olmuş gündüzleri 31 32 dereceleri görüyorum.Bir gün sonra ankaraya gidiyorum gündüz 15 16 derece bende bundan mı şikayet edeyim Kasım ayı geldi hala klima çalıştırıyoruz terliyoruz diye.Bu iş şans işi başka yerde sebep aramaya gerek yok.Uzun yıllar ortalamasının eylül ayında iyi olması eylül ayında rekor yağış alacağı anlamına gelmez.Bunu bu kadar büyütmeye gerek yok.Sonsuza kadar bu süreç olmayacak.

  • @BaFRaLı55 ben Samsun'dan umudumu çoktan kestim zaten az önce ecmwf yağış haritasını gördüm bir kahkaha daha attım ^^ Ama kabul etmelisin ki hak etmediğimiz bir mevsim yaşıyoruz ekim ayı yağış miktarları da çıkınca göreceğiz tamamen kurak olacak bölge tabi son 2-3 gün toparlarsa bilmem.

  • @Gray Cities bu kadar karamsar olmanın bir anlamı yok, 2013-2014 çok daha kötü zamanlardı Samsun olarak yağışta yıllığa baktığımızda ortalamanın 100-125 mm altında kalmıştı o yıllar.
    Geçen sene Eylül baz alındığında ise ortalamaların %100 üzerinde bir yağış olmuştu, yıllıkta ise geçen sene 150 mm ortalamanın üzerinde yağış almıştınız. Doğanın belli bir döngüsü var ama hiçbir zaman aldığını geri vermeyi de unutmaz.

  • @Gray Cities Ben gibisin.Eskiden bende yapardım şimdi fazla belli etmiyorum.Gerçek hayttada artık fazla bu duruma girmiyorum.Gelir geçer bugünler.Güneydoğu'da bazı yerler 2-3 senedir kurak.Bu arada ilkbaharda güzel yağışlar aldınız.Son 2 ay bakarsın sistemler silsilesi olur toparlanır.Her şey Allah'tan.Dua et ümidini kesme. ;)

  • @Gray Cities bu kadar karamsar olmanın bir anlamı yok, 2013-2014 çok daha kötü zamanlardı Samsun olarak yağışta yıllığa baktığımızda ortalamanın 100-125 mm altında kalmıştı o yıllar.
    Geçen sene Eylül baz alındığında ise ortalamaların %100 üzerinde bir yağış olmuştu, yıllıkta ise geçen sene 150 mm ortalamanın üzerinde yağış almıştınız. Doğanın belli bir döngüsü var ama hiçbir zaman aldığını geri vermeyi de unutmaz.

    daha yıl bitmedi ama yaklaşık 300 mm ortalamalardan aşağı gidiyoruz. Geçen sene eylülde o kadar yağış olduğunu hatırlamıyorum bakmadım rakamlara.


    Şakır şakır su damlıyor hala mgm 0 kg yazıyor inat etti yine yazmıyor yağanı zaten zar zor yağış alıyoz onu da heba ediyor :)

  • @manik depresif Yok ise burada beklentisi olanlara haksızlık etmeye de lüzum yok değil mi?Çelişkiden başka bir şey değil yazdıklarınız.Kurak kış beklentiniz gerçekleşene kadar mesajlarınız onaya düşecek.Ne zaman ki bu düşünceniz ortaya çıkar o zaman mesajlarınız tekrar eski haline gelecek.Hareketleriniz ve söylemleriniz aynı nickiniz gibi sizi tebrik ederim nickinize bağlı bir üye olduğunuz için her zaman.

  • Zaten geçen kıştan sabıkası olan bir üyenin bu tarz açıklamaları neredeyse her gün tekrar etmesi hiç ama hiç samimi gelmiyor.Kendisinin asıl amacının bölge insanini konudan uzak tutmaya çalıştığına inanıyoruz.Kendisinin mesajları onaya düşecek.Bu tarz devam edecekse bu kış kendileri kesinlikle bu forumda yer bulamaz.

  • daha yıl bitmedi ama yaklaşık 300 mm ortalamalardan aşağı gidiyoruz. Geçen sene eylülde o kadar yağış olduğunu hatırlamıyorum bakmadım rakamlara.
    Şakır şakır su damlıyor hala mgm 0 kg yazıyor inat etti yine yazmıyor yağanı zaten zar zor yağış alıyoz onu da heba ediyor :)

    Ben rakamlara göre söyledim baksanda aynı sonuca ulaşacaksın. Önünüzde 2 ay var 300 mm ara kapanır mı Allah bilir elbette ama merak etme Rabbimin izniyle en azından 2013-2014 yılı gibi 150 mm'lere geriler. Sene sonu görürüz zaten rakamları.


    Mgm'nin rakamları ne denli yanlış arz ettiğini madem görüyorsun ve yaşıyorsun o zaman bu denli inatla verilere göre niye karamsarlık içindesin; Kadir kaç saattir yağdığını söylüyor mesela ama Mgm işlemiyorsa verilere bu kadar takılmanında bir anlamı yok.


    Böyle inatla devam edeceksen de, konu dışında düşüncelerini, karalama tahtasında da tahminlerini yaz ama tahmin görmeye gelen misafir ve üyelere bu karamsarlığını artık bu konu üzerinden yansıtma.

  • Ben şahsen devamlı aktif olan bir üyeydim ama @manik depresif yüzünden foruma giresim gelmiyor. Niye onun yorumlarını görünce strese giriyorum. Mesala @BaFRaLı55 veya @Great Khan olumsuz bile yorum yapsa heycanlı bir şekilde okuyorum. Ben 1 aydır fazla aktif olmuyorum nedeni niye boş yere strese gireyim ? Bir insan her yorumun da olumsuz olmaz. yaklaşık 10 aydır adamın her yorumu olumsuz bu da insanı sıkıyor. Eminim ki benim gibi düşünen üyelerde var dır.