İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @berkay_tuku bak hocam benim ifadelerim gayet açık ;) "Pardon da" lı başlayan cümlen daha kibar olabilir açık net . Fazla mübalağa etttiği konusunda yorumun var, kendi yorumun var ise kendin bir başkasının ifadelerine değinmeden bir başkasının ifadesi hakkında yorum yapmadan belirtebilirsin anlatmak istediğim bu . ki arkadaş 30 dereceyi mevsim normallerinde dememiş , istemiş . Ben bu söylemine dikkat et dedim hala diyorum . Bunun dışında ima ettiğim hiçbişey yok . İyi forumlar ;)

  • Pardon da +30 dereceler mevsimi mi? Fazla mübalağa ediliyor sıcaklık konusunda.Mayıs ortalaması 21-22 iken 3 aşağı 5 yukarı dalgalanmalar gayet doğal.Sıra dışı bir kış geçirdik baharın da bu şekilde geçmesi sürpriz olmamalı.Bence konuşulması gereken bugün 15 iken Cumartesi 30 olması sonra tekrar 17'ye düşecek olması. Metebolizmayı felç eder bu dalgalanmalar.

    Bu seneye münhasır bir kış ve bahar ve de yaz yaşıyoruz ve yaşayacağız gibi aslında, biraz da onu vurgulamak istedim cümlemde, Yani dalgalı seyirden ziyade stabil bir süreç geçirmek daha güzel olur ve olacaktır İnşallah.

  • @Şaban Çilesiz bende sana katılıyorum artık üstümüzdeki ağırlıkları atalım:) nisan ortasında 0-4 derece olmasını kovalamak ve kar beklemek anormal ise mayıs ayında 30 derecede anormal zaten ama şöyle bir 24-25 e kimse hayır demez:):)

    Kış tahmini pek iyi sayılmasada bahar fena değildi Accu


    Yaz tahminleri de böyle :) Bol bol sıcak gelecek diyorlar ülkemize.Ayrıntılı tahminlerini Asya tahminlerini açıklayınca yazarlar ülkemizi,bizde 850 hpa'da +20 ve üstlerini kovalamaya başlarız artık yavaştan abi ;)


  • evet gözden kaçırmısım dikkatli incelemimişim mgm de çelişkili hafif yağmur ikonu var başka bir yerinde mgm sayfasında sağanak diyor
    Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve bölgenin doğusunun, gece saatlerinde Tekirdağ çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


    HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.


    RÜZGAR: Kuzey ve Kuzeydogu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

  • Meteoroloji'den İstanbul İçin Fırtına ve Sağanak Yağış Uyarısı!

    İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren rüzgarın şiddetini arttırarak perşembe akşam saatlerine kadar fırtına şeklinde eseceği tahmin edilirken, bugün akşam saatlerinde de sağanak yağış bekleniyor.
    kaynak : sondakika.com

  • Türkiyenin batı ve iç kesimlerinde orajlar hakimken istanbul olarak izliyoruz..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @Effective Snow (Oğuz03) kıyaslama yapmak için demedim zaten Oğuz ama bizde bu dönemleri bu kadar boş geçirmezdik, arada düşerdi birkaç birşey:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 3 sene önce tam bugün yani 30 Mayıs 2014' te İstanbul'da yağan doluyu çekmişim. Facebook hatırlattı sağolsun :)