İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
    • istanbulda bu akşam bazı ilçelerde görülenhafif yağışlar yarında devam edecek,yarın akşama doğru yağışlar kuvvetlenmeye başlayacak pazartesi ise soğuk havanın girmesiyle yağışlar şiddetlenecek bu yağışlara kuvvetli poyrazda eşlik edecek sıcaklık pazartesi 8-9derece civarında olacak,salı günü ise yağışlar kesecek ve sıcaklıklar artış trendine girecek.kasım sonu hatta aralık başına kadar ılık bir periyot geçirme ihtimali var sonrasında ise 3-4aralık civarı hareketlenme başlıyacak gibi takipteyim.
  • @Cold.EFso geçen sene forumdamıydınız bilmiyorum ama bu arkadaşların ne tahminlerini ne yazdıklarını sonrada ne rezil olduklarını iyi biliyoruz. Bu her önüne gelenin atıp tuttuğu tahminlerle ilgili bugün yarın bir açıklamam olacak..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @Cold.EFso geçen sene forumdamıydınız bilmiyorum ama bu arkadaşların ne tahminlerini ne yazdıklarını sonrada ne rezil olduklarını iyi biliyoruz. Bu her önüne gelenin atıp tuttuğu tahminlerle ilgili bugün yarın bir açıklamam olacak..

    Bir şey eklemek istiyorum, Cold.EFso sordu ben de kendimce cevapladım. Bunda bir sıkıntı var mı hocam?

  • Haklısınız @Baybars Hocam , farkındayım o durumun, uzun süren yağışsızlık ve durgunluktan sonra barajlara yağış gelecek olması heyecan yaptı biraz :)
    Ben yinede Terkos ve Darlık havzalarımıza tahminlerden daha yüksek yağış beklentimi arz edeyim yeri gelmişken , negatif tetikleme yapmasın diye uyarınız Üzerine mm verisi girmeyeyim :)

  • Tekrar tekrar söylüyorum yağış açısından gayet güzel bir sisteme giriyoruz geceleri yüksek kesimleri - lere düşme ihtimali var. Aydos tepesinde karla karışık yağmur belki olabilir.

    AO kararsız ancak nötre çıkan ve orda kalan senaryolar biraz daha fazla bu güzel.

    NAO ise AO dan biraz daha kararlı. Sadece bu endeksleri göz önüne alırsak evet ay başı gibi sistem ihtimali yüksek. Ancak destekleyen başa veriler de var ki bu da ay başında bir sistem daha alabileceğimizin olasılığını arttırıyor.

    • Egedeki ab alanı na dikkat aybaşı gibi hareketlenme olabilir. Azor böyle konumlanırsa baltık üzerinden bulunduğumuz bölgeye soğuk akışı olabilir Mert arkadaşın paylaştığı gibi endekslerdenötredoğru seyir var buda bir sistem alma ihtimalini güçlendiriyor.

  • 20-21 i yağışımız güzel görünüyor uzun vade ise çorba..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Pazartesi sabah saatlerinde şiddetli yağış,fırtına ve soğuk hava ulaşım ve günlük hayatı zorlayabilir etkili yağışlar su baskınları yaratabilir.Ortalama 30-40 mm yağış alacak her yer bence.Kumköy-Riva Karamandere-Karaburun ve son güncellemelerde İstanbul'un Doğusu şanslı iken şimdi ise en çok yağışı alma hususunda güneyi 50-60 mm'ye çıkabilir. Göztepe-Kadıköy gibi istasyonlar sürpriz yapabilir.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • İstanbul konusunu okuyan takip eden üyelerimiz ve misafirlerimiz;


    Bildiğiniz üzere İstanbul gerek nüfusu gerek ekonomik önemi ile Ülkemizin en önemli şehirlerinden birtanesi. Bu güzel şehirimizin havadurumuda bu sebeplere bağlı olarak önem kazanmakta. Forumumuzda İstanbul konusunu okuyan takip eden çok fazla üye ve çok fazla misafir var. Özellikle kışın sistem yada sistemler öncesinde gerek biz yöneticilerin gerekse yetkili yazarlarımızın bu konuda etkinliği bilinmekte.


    2012 den beri üyesi olduğum ve son 2 seneye yakındır moderatör olarak faal görev aldığım bu güzel forumun itibarı ve ismi benim ve yönetici arkadaşlarım için herşeyden önemli. Bu hususa dayanarak faal olan forumun bu konusunda bazı hatırlatmalar yapma gereği duydum.


    Son yıllarda özellikle İstanbul konusunda yetkili kişilerin dışında yazılan düşünce ve tahminlerden forumumuzun zarar gördüğü açık. Bu sorun her sene karşımıza çıkıyor. Burada ismini vermeyeceğim ancak kendilerini bilen birkaç kişi bu konuda sorumlulardan fazla kendilerini gösterme çabasına girerek yanlış yapmaktadır. Dediğim gibi bu kişilerle bizlerin şahsi sorunları yoktur ancak dosyaları kabarıktır, geçen senelerde söylemleri icraatları tarafımızca bilinmektedir.


    Siz değerli üye ve misafirlermizden isteğimiz kullanıcı profilinde moderatör, yetkili yazar veya bölge sorumlusu yazmayan üyelerin görüşlerini takip etmemenizdir. Bu ileride sizleride yanıltacaktır.Konumuzda 2 moderatör( ben ve bafralı55), bir bölge sorumlusu (maestrofizik) ve 3 değerli yazarımız( Efsane Semih, Coğrafyacı Burak ve Wildleo) kış boyunca aktiftir. Dolayısıyla önemli açıklamalarda bu kişileri takip etmenizde fayda vardır.



    Son sözümde kendini sorumlu-tahminci-yazar gibi gören üyelere, istanbul konusunda ve forumun diğer konularında takip edilmektesiniz ve her hareketiniz süzgeçten geçirilmektedir. Özellikle bu konuda gerekli gördüğüm yerlerde mesaj silme-sözlü uyarı-forumdan uzaklaştırma gibi seçenekleri saklı tuttuğumu bilmenizi isterim



    Biz Havaforum yönetimi olarak iyi bir yönetici grubuyuz ve emin olun ki herkesin tek bir amacı var, daha huzurlu ve başarısını katlayarak arttıran bir HF..



    Saygılarımla, iyi forumlar

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İstanbul'daki yağışın boyutu nedir ? Afet derecesinde mi yağacak , yoksa normal bir sonbahar sonu yağışı olarak mı ?

    afet boyutunda değil ancak güzel yağış alacağız, akşam üstü sınırlı alan modellerini paylaşacağım,iyi forumlar

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN