İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sistemden kar bekleyenler boşuna bekler gibi duruyor. GFS soğuk açısından gerçekçi ve yağış açısından tatminkar bir çıktı verdi. Toprağın soğuması için güzel bir fırsat.

  • Fırtına güçlü görünüyor , yer yer 100 km yi aşan hamleler var gfs ye göre
    Yağış da son güne kadar takip gerektiriyor , güçlenme ihtimali yabana atılmamalı
    Kar konusuna gelirsek , Trakya soğumadan İstanbul soğumuyor , Trakya kar almadan asla alamayız , bu sistem Trakya iyi kar alsın diye dua ediyorum ki önümüz açılsın, şu ana kadar pek kar vermedi oraya ne ecm nede gfs

  • Ben sizi anlamıyorum mis gibi aksiyon geliyor işte işin bonusu sulukar veye zayıf ihtimalde olsa kar(yüksekleri).İstanbul olarak kasımda kaç yılda bir yağıyor Allah aşkına.Son kışlarınıza bakıyorum iç kesimleri bile geçiyor son 5 senede karsız kış yok nerdeyse.Allah aşkına siz bu şehirden daha ne istiyorsunuz.Siz herhalde son kışlardan sonra 2011'leri 2014'leri unuttunuz.Bence biraz iyi yandan bakmayı deneyin derim yoksa çok üzülürsünüz.Daha hala bir şey bitmiş değil.Yarın akşama doğru taşlar yerine oturmaya başlar.Selametle İstanbul'un kar delileri.Daha koca kış var üzmeyin kendinizi. :D X/

  • Sistemin dünki adı ``Kardan Kaçış Yok`` iken şimdi ``Kime Kısmet Kime Niyet`` oldu.
    Yani anlayacagınız kar için iç kesimler adına artık geçmiş yıllara mukayesiyle niyet hale gelmiş, biz kıyı kesimler ise Kasıma nazaran kuvvetli soğukların gelmesiyle denizlerimizin soğuması kısmetimiz oldu.

  • Tek başına gfs ecmwf gibi modeller kullanmaktansa cfs navgem gem jma nasa nın ortalaması çok daha güven verici geliyor bana. Tabi bunların arasına gfs ve ecmwf de katılabilir.

    Kuranda yazan birseyi bak incilde de yaziyor diye dogrulatmak gibi bisey olmus seninkisi. Asli varken fotokopisiyle ugrasma.

  • Sistemin basindan beri yagis kismina odakliyim kendi adima, abli sistemler kolay degil arkadaslar dokuz dogurturur resmen.Bekleyip takip edip gorecegiz..


    Buarada gecen seneden mimli arkadaslar var vurdumduymaz yorumlarina devam ediyorlar. Bu sene kendileriyle birebir ilgilenecegim..


    Herkese hayirli forumlar..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • sadece gfs mi bitirdi hocam bi sistem gösteriyorlar 1 gün sonra sil babam sil dokuz dogurtturuyorlar adama dogurdugumuza değse bari.. Anlaşıldı yine bu sene ilk önce umutlandırıp sonra yerin dibine sokacaklar bizi..

    Herseyin model degildir.

  • Güzel sistem geliyo bence o kadar karamsarlığa kapılmaya gerek yok.Daha yılın ilk sistemi.Tamam ilk göründüğü gibi gelse süper olcaktı ama.Hayat devam ediyo biraz başka şeylere yönelelim yoksa zaman geçmiyo kışı beklerken.

  • GFS basınçta ve yağışta biraz uçlarda kalmış. Z500 ise ortalamasıyla tutarlı. Gece güncellemesinde biraz daha kötülerse şaşırmayalım, daha iyi çıkma ihtimali de var tabii, ama sadece senaryolar bazında bakarsak biraz daha kötüleme ihtimali daha çok soğuk ve yağış açısından.

  • Ecmwf akşam güncellemesi İstanbul diyagramı;
    Sistemin gelişiyle alakalı bir tereddüt yok gibi gözüküyor.Ana çıktı ve kontrol çıktısı 1 günlük kısa sistem öngörmüş ve pozitif tarafa geçiş yapmış.Sistemin uzayacağını öngören senaryo sayısı hiç de az değil aynı şekilde değişeceğini öngören senaryo sayısı da.Uzun vade de çoğunluk sıcak tarafta bakalım neler göreceğiz.
    forum.havaforum.com/attachment/4424/