İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu sistemle alakalı Yarın Akşam Son şansımız arkadaşlar degişme ihtimali hala mevcut kaldı ki 144h ve küsür saatlerden bahsediyoruz Yarın akşam nokta koyulur bu akşam ve Yarınki güncellemeler çok önemli uzun vade için..

  • Sadece dek yağışı olan sistemlerden pek umutlanmıyorum artık . Dek sistemin içerisinde olan bir olay sistem bile sayılmaz. Bir semt 10 cm örtü alırsa o semte komşu olan başka bir semt hiç yağış bile almayabilir. Kar yağışından hemen sonra saatlerce güneşte çıkabilir. Üstünden kütle geçer ama yağış bırakmayabilir. İşi yokuşa sürebilecek çok olay var dek yağışında . Ama dek vurduğu yeri yıkar buda bir gerçektir fakat bu olayı hepimizin birden görebilme ihtimali oldukça düşüktür. Umarım bu sistemde herkes havada, yerde kar görür..

  • ahh ahh arkadaşlarım ben demiştim demek istemiyorum , bu akşam ki ve yarın sabah ki ecmwf çok önem kazandı,takip edelim bakalım

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ana çalıştırma sıcak senaryo fakat 500mb yükseklik diyagramında İstanbul'da ortalamanın 544'ten 548'e geldiğini görüyoruz. Yağış yönünden kötü bir gelişme. Sistemin doğulu gelme ihtimali yükseldi.

    850Hpa sicak cikti fakat bay hava'nin dedigi gibi yagis isi sikintiya girdi, onemli olan sey de yagis zaten

  • Şimdi sonuç ne oldu ? Kar yağacak mı ? yağmayacak mı ? Yağsa da yağmasa da hayırlısı olsun. Yapacak bir şey yok. Sonuçta hava olayları bu tahminci hocalar da ne görüyorsa onu yorumluyorlar. 2 gündür burada gereksiz yorum yazanlar için söylüyorum. Semih hocayı bile çıldırttınız sonunda.

  • Bir anda nasıl bu kadar değişir yahu??!?!?


    Şubatlardan hiç yüzümüz gülmeyecek mi?


    Zaten sabah uyanır uyanmaz Bünyamin Sürmeli'nin "Haftasonu İstanbul'da çok düşük de olsa kar ihtimali var" demesiyle demoralize olmuştum...


    :(

  • Bu platformda Bünyamin hocaya sallayanlar oldu . 3 gün önce bende tahmin yaparım , forumda daha tecrübeli agresif nokta atışı tahminciler var diye . O işler öyle değilmiş demekki değilmi ? Adam ne diyor bugün daha salı , belli olmaz , tecrübe bu işte , büyük lokma ye büyük laf konuşma :)

  • ben bu sistem hakkında hiç yorum yapmadım bilerek bekledim olumsuz yazsam herkes linç edicekti ama bekledigim gibi oldu açıkcası ama şu var şubat son hafta güzel bir sistem alıcaz diyorum. Finali yapıcaz ins.

  • arkadaşlar sistemin kuşa döndüğü yok. sabah ecmwf çıktısı sıcak senaryo ve iyi yada kötü yönde değişime açık. sistem kuşa döndü diyen neye göre döndüğünü verilerle açıklarsa hepimiz rahat ederiz.