İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gece yoğun kar falan yok lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım.Gece oluşumlar başlayacak sabahın ilk saatlerinde hafif hafif başlayarak öğlen ve sonrasında özellikle akşam ve gece İl genelinde yoğun kar var.(Dek ile olacağı için radar takibi önemli)

  • Alibeyköy de Malum Avrupa Yakası Sizin Gibi Ama Sizin Bölgeyi hep kıskanmışımdir En Baba Kar Yağışlarını 2012 den 2016 ya kadar hep siz aldınız artık sıra bizde olmalı de yeter artık zaten 50 cm yı devirmişiz çok daha fazla almamız lazım @bşkşhr34 dostum ^^ ^^

  • Hava Delisinin Notları
    Radar görüntüsünde görmüş olduğunuz, küçük ve zararsız gibi duran ama bugün (pazar) çoğunlukla Boğaz çevresini etkileyerek hem seyir zevki yüksek hem de hemen biriken bir yağışa yol açan DEK (deniz etkisiyle kar) bandı, Vali Bey'e İstanbul'da okulları tatil etmesi için ilham verdi diye düşünüyoruz.
    Vali Bey'in kararı yerindedir. İstanbul'da pazartesi sabah saatlerinden itibaren bu bandın daha büyüğü ve daha kuvvetlisi etkili olmaya başlayacak. Bu tip yağışın karakterine uygun olarak, karın şiddeti saatten saate, semtten semte ciddi farklar gösterecek; bazen bazı yerlerde güneş açarken başka bazı yollarda kardan ötürü kaos yaşanacak. Dolayısıyla yarın sabah güneşi bile görseniz trafiğe özel aracınızla çıkmamanızı tavsiye ederiz.
    Yoğun kar sağanaklarının en fazla ısrarcı olacağı ilçe ve semtlerde 5-20 cm arasında ilave birikim pekala mümkündür. Tabii özellikle yüksek semtlerde...
    Buna karşılık hava öğle saatlerinden itibaren biraz daha yumuşayacak, karın yağmadığı yerlerde ve yağmayı kestiği anlarda erimeler de kaçınılmaz olacak. Özellikle saçak altları düşen kar ve buzlardan dolayı çok tehlikeli hale gelecek!
    Salı günü İstanbul'da hava iyice ısınacak, görülecek yağışlar yüksek semtlerde kar ve karla karışık yağmur, sahillerde karla karışık yağmur ve yağmur şeklinde olacak.


    Mgm ise kar olcak diyor sıcaklık ise 0 derece yüksek olcak diyor bakalim artik

  • Dostlar selamlar herkese yarın 11.15 izmir uçağım var atatürkten sıkıntı yaşar mıyım sizce

    (SAW) İstanbul Sabiha Gokcen Havalimanı 10:30 (ADB) İzmir Adnan Menderes Havalimanı


    Yarın İçin İptal Olan Uçuş Budur Sıkıntı Yaşamazsınız İlerleyen Güncellemelerde Özel Mesaj İle Bilgilendirim Sizi

  • Dikkat; Gece Saatlerine Doğru İstanbul Merkez tarafına yoğun kar yağışı geliyor. Yağış Lokal Şeklinde. Kocaeli - Düzce arası hafif kar yağışlı olacak. Dİye Açıklama Var. Doğrultusu Tartışılır

  • @YigitGrkn MGM il ve ilçe tahminlerine bakarsanız KKY veriyor.

    Birçok Bölge Böyle gösteriyor,Çoğunluğundan dolayı zaten ana ikonda kar gözüküyor,Bugün boğaz kuru soğuk dururken sabahtan beri çok az ve zaman zaman kuvetli yağişlar aldık bu sistem kestirilmesi zor bi sistem oldu dünden itibaren

  • Şu kahrolası dekleri sevemedim gitti. Vurdumu şahane ama vurmadımı adamı kanser eder. Yok rüzgar nerden esiyor yok sıcaklık uygunmu yok radarda kütle belirdi yıldız olsa benim karayel olsa senin bir sürü uğraş. Siklon öylemi? Geldimi gitmek bilmez radara ihtiyaç duymassın sıcaklığın iyiyse rüzgar kovalamak zorunda kalmassın. Sevgili hocalarım bu gece, bilemedin yarın geceye kadar bu dek denilen meretin güney taraflarına inmesine imkan varmı? İstambulun geneli derken bizide kapsıyormu bu genellik? Cevaplarınız için teşekkürler.

  • Sistemin tadını çıkarmaya bakın.Gezin,kara gömülün.İstanbulun 15 Cm den aşağı kar alan yeri.yok çok şükür.Şu An hava 10 derece de olabilirdi. Şükretmek lazım.Gerçekten il olarak aralık başından beri kış gibi kış yaşıyoruz.Ama bir temenni. Yarın ki dekler Anadolunun olsun.:D.Çok aldınız avrupalı arkadaşlar, dekle farkı kapatalım.